Een nieuwe “baking challenge” van Dr.Oetker met als thema “Back to school” … tja weer een moeilijke … Ik ga niet meer naar school of heb ook geen kinderen dus geen idee wat nu IN is. Zelf nam ik vroeger altijd de meest ongezonde tussendoortjes mee naar school … een cakeje, een frangipaneke of iets met veel chocolade. Voedzaam kan je dat natuurlijk allemaal niet noemen dus na 10min had ik al terug honger 🙂
Stel dat ik NU nog naar school zou gaan, ik zou het wel weten wat mee te nemen … bananenbrood.
Tien jaar geleden nog nooit van gehoord en nu kan ik het niet meer missen.
Lekker, voedzaam, vullend en snel te maken, een ideaal tussendoortje dus.
Je zou voor minder je bananen iets te rijp laten worden 🙂
En of dat ik fan ben van bananenbrood, op de blog kan je er ondertussen heel wat lekker varianten van vinden … met kersen (zie recept), rabarber (zie recept) of in een wafel variant (zie recept)
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 125ml maple syrup
- 1 vanillepeul
- 1tl kaneel
- 1/2tl bakingsoda
- 125ml gesmolten kokosolie
- 3 eieren
- 110gr kokosmeel*
- 100gr amandelmeel
- 1tl bakpoeder
- 70gr pecannoten (grof gehakt)
*kokosmeel kan je tegenwoordig makkelijk vinden bij Albert Heijn of online bij Pit & Pit
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160.
Vet een bakvorm in en leg op de bodem een vel bakpapier.
Meng het kokosmeel, amandelmeel en bakpoeder. Zet even apart.
Plet de banaan en doe hierbij de maple syrup, het merg van de vanillepeul, kaneel en bakingsoda.
Meng even en zet ook even apart.
Doe de eieren en gesmolten kokosolie in een mengkom (van je keukenmachine/robot als je die hebt)
en mix even los.
Giet hierbij het bananenpapje, meng terug even.
Voeg hierbij het meelmengsel en meng nog even. Het is heel normaal dat dit een heel vast deeg is.
Schep het deeg in de bakvorm, duw goed aan en bak het bananenbrood ongeveer 50min in de oven.
Haal het bananenbrood uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm.
Ontvorm het brood pas na afkoelen dit gaat veel gemakkelijker
Bewaar het bananenbrood luchtdicht.