bananenbrood met rabarber

bananenbrood met rabarber

Alvorens ik jullie vertel hoe ik erop ben gekomen om een bananenbrood met rabarber te bakken, even een persoonlijke noot die start met een vraag aan jullie. Wat vinden jullie tegenwoordig van de foto’s die op m’n blog komen? Tot vorig jaar had ik niet zo’n goede ervaringen met het nemen van foto’s maar foto’s horen nu eenmaal bij een foodblog en het liefst foto’s waarvan je het water in de mond krijgt.

bananenbrood met rabarber
bananenbrood met rabarber

Ik hou van het koken en bloggen, het fotograferen en styling echter ging voor geen meter en als je zeer perfectionistisch bent aangelegd dan maak je het jezelf nog moeilijker. In mijn hoofd had ik altijd een beeld hoe ik de foto wilde maar in de realiteit kreeg ik het nooit zo.
Maar ik hou ervan om ervoor te knokken en mezelf uit te dagen om iets perfect te krijgen, als alles zo maar van zelf zou komen dan heb je geen streefdoel meer. Dus dat knokken voor mooiere foto’s heb ik en ben ik nog steeds aan het doen, perfect kan nooit, steeds dat tikkeltje beter kan wel.
Even voor de duidelijkheid, mijn foodblog is mijn hobby (ook wel mijn kindje), ik moet  niks en ik doe alles met veel plezier, maar ik tracht me steeds te verbeteren en uit te dagen.

bananenbrood met rabarber

Dus wekenlang heb ik aan mijn moodboard gesleuteld … welke sfeer, kleuren en lay-out. Mijn 100 verschillende kleurrijke bordjes, kommetjes en tasjes die ik mij de voorbije jaren heb aangeschaft, zijn daardoor even in dozen verdwenen. En ga vooral in de witte, strakke sfeer verder.
Niet  te veel gedoe meer errond, enkel nog focus op het belangrijkste “food”.
En weet je, ik heb tegenwoordig echt plezier in het nemen van mijn foto’s en de hele styling er rond. Daardoor begint deze perfectionist stilaan echt blij te worden van haar foto’s en ik hoop stiekem dat mijn volgers dit ook zien en echt zin krijgen om de gerechtjes te maken en proeven.
Het belangrijkste is nog steeds jullie lekkere gerechtjes  voorschotelen en als ik daar dan een “mouth-watering” foto bij kan plaatsen,
dan ben ik blij 🙂

bananenbrood met rabarber

Bon, dat was even een persoonlijke noot of een blik achter de schermen waarmee ik bezig ben. Om foto’s te kunnen nemen, heb ik natuurlijk eten nodig … en wat doe je met te rijpe bananen en te veel rabarber … juist ja, bananenbrood met rabarber maken. Het was een probeersel omdat ik niet wist of rabarber en banaan samengaan. Vaak gaan probeersels de mist in en soms heb je het geluk dat je een verrassend lekkere combinatie ontdekt. En ja hoor, de zoete banaan en zure rabarber gaan perfect samen.

bananenbrood met rabarber
bananenbrood met rabarber

Ingrediënten

  • 190gr speltbloem
  • 1tl bakpoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 300gr (geprakte) banaan (+/- 2 bananen)
  • 115gr honing
  • 100gr rabarber (in kleine blokjes gesneden)
  • vanille essence

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in en beleg de bodem met een stuk bakpapier.

Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en kaneel. Zet even opzij.

Klop met een mixer de eieren los.
Doe hier de geprakte banaan, honing en vanille essence bij en meng goed.
Schep in porties het bloemmengsel hierbij en meng goed tot een mooi deeg.
Voeg als laatste de stukjes rabarber toe en meng kort met een spatel.
Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 55 a 60min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.

Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen

Bewaar de cake luchtdicht

bananenbrood rabarber-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.