Minstens 1x per week staat hier wel een pastagerechtje op tafel, altijd makkelijk naar mijn mening. Meestal beslis ik wat er hier op tafel komt, zo nu en dan vraag ik wel eens aan mijn “de boyfriend” waar hij zin in heeft. Gewoon om de kerk in het midden te houden of omdat de inspiratie even zoek is.
Vorige week kwam hij af met pasta carbonara, niet direct mijn favoriet, maar oké pasta carbonara “it will be” weliswaar met een twist van mezelf 🙂
Je ziet het misschien al aan de kleur van deze carbonara, normaal heeft die geen groene kleur. In deze versie heb ik erwtjes verwerkt om zo toch ineens je portie groenten binnen te krijgen. Anders is het gewoon ei, kaas, spek en spaghetti … zo saai 😉
Ingrediënten (4 personen)
- 300gr erwten
- 1 ei + 1 eidooier
- 25gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 60ml room
- 115gr spek (blokjes)
- 1/2 ui (fijngesneden)
- 400gr spaghetti
- Peper en zout
Bereidingswijze
Breng water met een snuifje zout aan de kook.
Kook hierin de erwtjes gaar (+/- 5min), giet af en spoel met koud water en laat even afkoelen.
Eenmaal de erwtjes afgekoeld zijn, doe +/-220gr erwtjes in een blender (of foodprocessor of gebruik een mixer) samen met de eieren, kaas en room. Mix tot een gladde saus.
Verhit een stoofpot en bak hierin de spekjes krokant.
Voeg dan de ui toe en stoof de ui mooi glazig
Kook ondertussen de pasta gaar.
Giet af en bewaar een beetje van het vocht
Voeg de pasta en resterende erwtjes toe bij de ui en spekjes, meng kort.
Haal van het vuur en voeg de erwtensaus toe. Meng goed.
Voeg eventueel een beetje van het kookvocht van de pasta toe.
Serveer direct met eventueel wat extra Parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Oehh wat lekker zeg!!
Mercikes 🙂