Het weerbericht voor vandaag en deels ook voor morgen ziet er rooskleurig uit.
Tijd dus om de BBQ nog eens boven te halen of een apero avondje te organiseren.
Ik ga gewoon beide doen … tja, die nieuwe “Instagram worthy” tuintafel en stoelen moeten geshowd worden :-).
Samen met leuk gezelschap, lekkere gerechtjes en een verfrissend drankje is dat
DE formule voor een gezellig avondje.
Dat drankje hoeft niet altijd gin-tonic te zijn of iets anders alcoholisch,
deze verfrissende aardbeien limonade kan even goed smaken.
No worries, je hebt er amper werk aan, slechts 3 ingredienten en iedereen lust deze aardbeienlimonade (zowel groot als klein). De basis is een aardbeiensiroop (klaar in 15min), die je laat afkoelen en bij serveren doe je een bodempje van de siroop in een glas en vul je aan met Finley. That’s it!
En als ik mijn schoonzus mag geloven, zou je hier perfect nog een scheutje rum aan kunnen toevoegen.
Ingrediënten
- 250gr aardbeien (verse of diepvries)
- 80gr rietsuiker (of gewone suiker)
- Finley Citroen-Vlierbloesem
- Optioneel > citroen in schijfjes of takjes munt en/of ijsblokjes
Bereidingswijze
Doe de aardbeien, rietsuiker en een bodempje (+/- 50ml) in een kookpot en breng heel zachtjes aan de kook.
Roer even zodat de suiker kan smelten en laat 15 a 20min zachtjes sudderen tot de aardbeien zacht zijn.
Mix dan tot een glad papje en laat helemaal afkoelen. Dit is je aardbeiensiroop.
Voor het serveren, doe een bodempje van de aardbeiensiroop in een glas en vul aan met de Finley.
Serveer eventueel met schijfjes citroen, munt en/of ijsblokjes
Schol!