Bananenbrood met kersen

bananenbrood met kersen-1

Ik hoef jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen wat je allemaal kan maken met  rijpe bananen … milkshakes, ijs, smoothies, pannenkoeken, koekjes … Ben ik nu nog iets vergeten?
Ja duh, bananenbrood natuurlijk! De reden waarom ik met veel plezier bananen overrijp laat worden.
Bananenbrood blijft één van mijn favoriete tussendoortjes aller tijden, het geeft je direct kracht en energie na een workout of tijdens je werkdag.
Het is dus zeker geen rariteit dat ik na mijn werkdag of tijdens mijn lunchpauze nog vlug zo’n broodje bak, het vraagt nu eenmaal niet zo veel werk en de variaties zijn eindeloos.
Zo maakte ik al versies met chocolade, koffie, rabarber, blauwe bessen, noten, … en ook deze zomerse voltreffer met kersen.

bananenbrood met kersen-1

Ingrediënten (ongeveer 5 a 6 personen)

  • 375gr rijpe bananen (+/- 3 stuks)
  • 2 eieren
  • 60ml gesmolten kokosolie
  • 80ml maple syrup
  • 95gr griekse yoghurt
  • vanille essence
  • 240gr speltbloem
  • 1tl baking soda
  • 1/2tl kaneel
  • 250gr kersen (ontpit)
  • Extra > cakevorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de randen in.

Meng alvast de speltbloem, baking soda en kaneel. Zet even opzij.

Pel de bananen en plet ze met een vork.
Doe de geplette bananen in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en doe hierbij de gesmolten kokosolie, eieren, maple syrup, griekse yoghurt en vanille essence. Laat al even kort mengen.
Voeg dan in porties het bloemmengsel toe en meng tot een mooi homogeen deeg.
Doe op het laatste de ontpitte kersen bij het deeg en meng nog even met een spatel.
Giet het deeg in de cakevorm en bak het bananenbrood ongeveer 60min in de oven.

Check met een sateprikker of het bananenbrood gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de cakevorm.

Bewaar de cake luchtdicht.

bananenbrood met kersen-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.