Italiaanse kipburger met rode pesto

Italiaanse kipburger met rode pesto

Een klein raadseltje voor jullie … het is klein, wit en onmisbaar in m’n keuken sinds enkele weken. Tip, wie mij een beetje volgt op Social Media heeft hem zeker voorbij zien komen …
Ja? Nee?
Het is mijn nieuwe mini Kitchenaid Foodprocessor die ik dankzij Solo mag testen. Ja, hij is klein en daardoor heel makkelijk opbergbaar maar laat je zeker niet afleiden door z’n grootte. Ik noem hem zelfs mijn kleine beest.

Italiaanse kipburger met rode pestoIk was reeds in het bezit van het grotere broertje die heel handig is voor het raspen van groenten en het maken van deeg, toch is hij soms wat “lomp” in het gebruik.
Lomp is het laatste wat je kan zeggen van dit kleine beest. Hij pureert, mixt en hakt alsof het niets is zonder al te veel poespas of te veel knopjes. Oké, je kan er misschien geen al te grote hoeveelheden in mixen of hakken zoals bij z’n grote broer, hij is wel ideaal voor het maken van sauzen (pesto, aioli, tapenade, mayonaise), pureren van kleine hoeveelheden groenten of fruit (guacamole bijvoorbeeld) en hij hakt zelfs noten zonder enig probleem fijn. Voor dat laatste hield ik toch even mijn adem in aangezien ik al 2 (bijna nieuwe) machines heb zien sneuvelen bij het malen van noten. En ook dit deed hij feilloos.
Ja, ik vind het heel moeilijk om maar iets negatief te zeggen over deze mini Kitchenaid en heb hem nochtans grondig uitgetest. Een hele week zijn hier een hele resem gerechtjes de revue gepasseerd die met behulp van de mini werden gemaakt.
Dus ik denk dat ik mag zeggen dat hij met vlag en wimpel geslaagd is.

Italiaanse kipburger met rode pesto

Pros & Cons van dit kleine beest :
+ Niet te veel poespas of te veel knopjes
+ Handig op te bergen
+ Makkelijk afwasbaar + geschikt voor de afwasmachine
+ Pureert, mixt en hakt
+ Maalt zelfs noten fijn
+ Perfect voor het maken van sauzen, pesto, tapenade, …
+ Verkrijgbaar in 4 leuke kleuren
– het verwijderen van de mengkom is iets te stroef/ onhandig

Italiaanse kipburger met rode pesto

En zeg je nu …” hmm ik kan er ook zo wel eentje gebruiken” of “mijn blendertje is dringend aan vervanging toe” of “mijn madam verjaart binnenkort en ik weet niet wat te kopen’. Wel dan kan ik jullie 1 ding meedelen, hou in de maand september de website van Solo Open Kitchen in de gaten. Er zit een leuke actie aan te komen!

Zoals gezegd, er zijn een heleboel receptjes de revue gepasseerd bij het testen waarbij ook deze zomerse burger. Een ciabatta broodje met crunchy kip, mozzarella, tomaat, Provençaalse aardappelpartjes en rode pesto die natuurlijk werd gemaakt in m’n kleine beest.

Italiaanse kipburger met rode pesto

Ingrediënten hamburger (4 personen)

  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • +/- 30gr panko
  • 4 ciabatta broodjes
  • 1 tomaat (in sneetjes)
  • 1 bol mozzarella (in blokje)
  • enkele blaadjes sla
  • Peper en zout
  • Olie/ boter
  • Optioneel > aardappelpartjes + Provençaalse kruiden

Ingrediënten hamburger (4 personen)

  • 200gr gedroogde tomaatjes
  • 200gr geroosterde paprika*
  • 20gr basilicum
  • 1 teentje look
  • 60gr geroosterde pijnboompitten
  • 50gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50ml olijfolie
  • zout

*Je kan dit kopen in de winkel of rooster zelf 2 paprika’s op 210 graden in de oven, ongeveer 10min tot de schil mooi zwart begint te worden. Laat afkoelen, verwijder de vel en de zaadjes.

Bereidingswijze

Begin met het maken van de pesto.
Doe alle ingredienten (behalve de olie en het zout) in een blender of foodprocessor. Mix fijn.
Voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe. Er mogen nog kleine stukjes in je pesto zitten.
Breng op smaak met zout.
Zet even opzij.

Snij je kipfilet dwars door.
Kluts het ei los in een schaal en doe de panko in een andere schaal. Kruid de panko met peper en zout.
Haal de kipfilets eerst door het ei en dan door de panko.
Verhit een ruime pan met een ruime scheut olie of klontje boter. Bak de kip mooi goudbruin aan beide kanten.
Haal uit de pan en leg even op een stuk keukenpapier.
Snij de ciabatta dwars door en besmeer beide kanten met de pesto, beleg met sla, tomaat en blokjes mozzarella. Leg hierop een stukje kip,
Doe hetzelfde met de rest.

Ik serveerde hierbij (heel kort voorgekookt) aardappelpartjes die ik in de oven heb geroosterd (+/- 25 min op 200 graden) met Provençaalse kruiden.

Serveer direct!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.