Bananenbrood wafels

bananenbroodwafels

Wat doen jullie met te rijpe bananen?
Mijn vriend en ik eten enkel bananen als ze nog een beetje groen zijn, eenmaal ze bruine stippen beginnen te krijgen dan vinden wij ze te rijp om te eten. Wat niet wil zeggen dat ze in de vuilnisbak belanden.
Ofwel pel ik de bananen en vries ze in, dan kan ik op eender welk moment een gezond bananenijsje of een smoothie maken. Ofwel maak ik er een heerlijk bananenbrood van, altijd handig als gezond tussendoortje.

bananenbroodwafels

En nu heb ik een super leuk origineel alternatief voor het traditionele bananenbrood nl. bananenbrood wafels. Het positieve aan deze wafels is dat ze maar 4min moeten bakken in het wafelijzer en je kan ze meteen opeten. Bij een gewoon bananenbrood moet je minstens 1h baktijd rekenen en nog tijd om af te koelen (duurt voor mij soms te lang šŸ˜‰ ). Dus dan zijn deze wafels echt een perfect alternatief en ook waanzinnig lekker.

bananenbroodwafels

Ingrediƫnten (ongeveer 15 kleine wafeltjes)

  • 100gr speltbloem
  • 80gr havermeel*
  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • vanille essence
  • zout
  • Olie

*havermeel maak je door havermoutvlokken fijn te malen in een blender of foodprocessor

Bereidingswijze

Doe de bananen in een blender en mix tot een gladde massa (er mogen ook nog stukjes inzitten)

Doe in een mengkom de speltbloem, havermeel, bakpoeder, kaneel en zout. Meng even.
Voeg hierbij het bananenpapje, ei en vanille essence.
Meng goed.

Verwarm het wafelijzer.
Bak de wafeltjes mooi goudbruin.Ā Schep per wafeltje ongeveer 2el of 1 ijsscheplepel deeg

De wafeltjes zijn zowel warm lekker als koud.

Smullen maar!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.