Wat doen jullie met te rijpe bananen?
Mijn vriend en ik eten enkel bananen als ze nog een beetje groen zijn, eenmaal ze bruine stippen beginnen te krijgen dan vinden wij ze te rijp om te eten. Wat niet wil zeggen dat ze in de vuilnisbak belanden.
Ofwel pel ik de bananen en vries ze in, dan kan ik op eender welk moment een gezond bananenijsje of een smoothie maken. Ofwel maak ik er een heerlijk bananenbrood van, altijd handig als gezond tussendoortje.
En nu heb ik een super leuk origineel alternatief voor het traditionele bananenbrood nl. bananenbrood wafels. Het positieve aan deze wafels is dat ze maar 4min moeten bakken in het wafelijzer en je kan ze meteen opeten. Bij een gewoon bananenbrood moet je minstens 1h baktijd rekenen en nog tijd om af te koelen (duurt voor mij soms te lang š ). Dus dan zijn deze wafels echt een perfect alternatief en ook waanzinnig lekker.
Ingrediƫnten (ongeveer 15 kleine wafeltjes)
- 100gr speltbloem
- 80gr havermeel*
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 1tl bakpoeder
- 1tl kaneel
- vanille essence
- zout
- Olie
*havermeel maak je door havermoutvlokken fijn te malen in een blender of foodprocessor
Bereidingswijze
Doe de bananen in een blender en mix tot een gladde massa (er mogen ook nog stukjes inzitten)
Doe in een mengkom de speltbloem, havermeel, bakpoeder, kaneel en zout. Meng even.
Voeg hierbij het bananenpapje, ei en vanille essence.
Meng goed.
Verwarm het wafelijzer.
Bak de wafeltjes mooi goudbruin.Ā Schep per wafeltje ongeveer 2el of 1 ijsscheplepel deeg
De wafeltjes zijn zowel warm lekker als koud.
Smullen maar!!