Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus

Deze Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus kan je op eender welk moment van de dag serveren. Als ontbijt,tussendoortje, als lunch ... smaken doen deze glutenvrije pannenkoeken altijd! Serveren doen we met een heerlijke gezonde chocoladesaus.
Naar recept gaan

Pannenkoeken, het smaakt altijd, zeker deze heerlijke boekweitpannenkoeken met chocoladesaus! Op eender welk moment van de dag smaken ze. Als ontbijt, als tussendoortje, als lunch, als “post-workout” snack … mij mag je ze altijd voorschotelen. In dit receptje ruilen we de klassieke bloem door een glutenvrije versie namelijk boekweitbloem. Ook de chocoladesaus kent een leuke ietwat gezondere toets.

Boekweit, het heeft wel een aparte smaak maar daar heb ik een trucje voor om die een beetje te “verdoezelen”. We voegen de nodige vanille toe aan het deeg namelijk wat vanillesuiker en vanille essence. Geloof mij, de speciale smaak van boekweit zwakt hierdoor heel wat af waardoor je deze zeker gaan lusten.

En dan die heerlijke chocoladesaus, die is ondertussen uitgegroeid tot mijn “favoriete topping” voor bijna alles wat ik maak tegenwoordig. Op mijn havermoutpapjes, wafels, bij yoghurt, granola, … zo zalig is ie! Hij smaakt zelfs wat naar Snickers. Normaal maak je een chocoladesaus, die je vaak serveert bij een dame blanche, op basis van chocolade (of course) en room. Deze versie is op basis van pindakaas, melk, cacaopoeder en wat maple syrup. HEER-LIJK! Gruwel je nu van pindakaas, je kan deze ook vervangen door bijvoorbeeld amandelboter of eender welke notenpasta.

Deze Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus kan je op eender welk moment van de dag serveren. Als ontbijt,tussendoortje, als lunch ... smaken doen deze glutenvrije pannenkoeken altijd! Serveren doen we met een heerlijke gezonde chocoladesaus.

Hoe maken we deze boekweitpannenkoeken met chocoladesaus?

Het leuke aan dit receptje is dat dit heel weinig werk, tijd of moeite vraagt. Zowel de pannenkoeken en saus is gewoon de ingrediënten samenvoegen en mengen. Voor de pannenkoeken, kluts je eerst de eieren, melk en vanille essence los. Daar voeg je de vanillesuiker en boekweitbloem aan toe, mix goed door tot een glad beslag. Dit beslag is vrij lopend maar dat is normaal.

Voor de chocoladesaus, doe je de pindakaas, cacaopoeder, maple syrup (kan vervangen worden door een andere zoetstof) en melk in een kookpotje. Dit zet je op een zacht vuurtje zodat de pindakaas rustig kan smelten tot je een mooie gladde saus verkrijgt. Heb je nog wat saus over, dan giet je dit gewoon in een afsluitbaar potje en bewaar je dit koel. Warm terug zachtjes op als je deze terug wenst te gebruiken.

Tips en vragen voor het maken van boekweitpannenkoeken met chocoladesaus

  • Kan ik deze pannenkoeken ook maken met gewone bloem? Dat kan zeker, of gebruik een glutenvrije bloem voor een glutenvrije bloem.
  • Kan je dit receptje ook 100% lactosevrij maken? Ja, dit kan heel gemakkelijk. Vervang de halfvolle melk in zowel de pannenkoeken als de saus door amandelmelk of andere notenmelk.
Deze Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus kan je op eender welk moment van de dag serveren. Als ontbijt,tussendoortje, als lunch ... smaken doen deze glutenvrije pannenkoeken altijd! Serveren doen we met een heerlijke gezonde chocoladesaus.
Deze Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus kan je op eender welk moment van de dag serveren. Als ontbijt,tussendoortje, als lunch ... smaken doen deze glutenvrije pannenkoeken altijd! Serveren doen we met een heerlijke gezonde chocoladesaus.

Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus

Deze Boekweitpannenkoeken met chocoladesaus kan je op eender welk moment van de dag serveren. Als ontbijt,tussendoortje, als lunch … smaken doen deze glutenvrije pannenkoeken altijd! Serveren doen we met een heerlijke gezonde chocoladesaus.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

Boekweitpannenkoeken

  • 4 eieren
  • 400 ml melk (halfvolle melk of amandelmelk)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 8 gr vanillesuiker
  • 200 gr boekweitbloem
  • Zonnebloemolie
  • 1 a 2 bananen

Chocoladesaus

  • 100 gr pindakaas (of amandelpasta)
  • 2 el cacaopoeder (ongezoet)
  • 2 a 3 el maple syrup (of agavesiroop of honing)
  • 150 ml melk (halfvolle melk of amandelmelk)

Instructies
 

Boekweitpannenkoeken

  • Kluts de eieren, melk en vanille essence los.
    Voeg de vanillesuiker en bloem toe en mix tot een glad mengsel. Dit zal ietwat lopender zijn dan normaal pannenkoekendeeg, maar dit is normaal.
  • Verhit een koekenpan met wat olie.
    Giet wat van het deeg in de pan en bak dunne pannenkoekjes.
    Terwijl je de pannenkoeken bakt, kan je de chocoladesaus maken.

Chocoladesaus

  • Doe de pindakaas, cacaopoeder, maple syrup en de melk in een kookpotje.
    Zet op een zacht vuurtje zodat de pindakaas kan smelten.
    Roer tot een mooie gladde saus.
  • Serveer de pannenkoekjes met de chocoladesaus en wat schijfjes banaan.
    Smakelijk!
Trefwoord boekweit, chocolade, chocoladesaus, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, pannenkoeken

Zin in nog meer pannenkoeken ideetjes? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.