Spinazie pannenkoeken

Lekker en eenvoudig recept voor Spinazie pannenkoeken, een veelzijdig recept dat je zowel zoet als hartig kan beleggen als ontbijt of avondmaal. Gezonde dagelijkse kost met slechts 4 ingrediënten en klaar in 30 minuten

Spinazie pannenkoeken ofwel “Popeye” pannenkoeken! Is dat nu eens geen leuke originele omschrijving, ideaal om ook de kleinste deze lekkere pannenkoekjes te kunnen voorschotelen 🙂
En veelzijdigheid troef met deze pannenkoeken, je kan ze zowel zoet als hartig beleggen. Je kan er dus mee ontbijten, lunchen of avondeten, altijd handig!

S’ochtends beleg je ze met wat yoghurt, vers fruit, wat granola en een “straaltje” honing. ‘S avonds ga je voor een hartige versie met geroosterde zalm (met een lekker dukkah korstje), cottage cheese, wat plakjes avocado en asperges. Lekker veelzijdig dus!

Spinazie pannenkoeken

Ingrediënten pannenkoeken (4 personen)

  • 140gr speltbloem
  • 80gr verse spinazie
  • 1 ei
  • 250ml melk
  • Olie/boter
  • Optioneel : snuifje zout (voor hartige versie) of snuifje suiker (voor zoete versie) > hoeft niet per se

Bereidingswijze

Doe alle in ingredienten in een blender of foodprocessor en mix tot een glad beslag. Mix goed en lang genoeg zodat er geen hele stukjes spinazie meer inzitten.
Verhit een pan met een scheutje olie en bak grote of kleine pannenkoekjes.

Voor de zoete versie > beleg met wat yoghurt/cottage cheese, vers fruit, wat granola en wat honing.

Voor de hartige versie met zalm (voor 4 personen)
Begin met maken van de dukkah (zie recept)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg 4 stukjes zalmfilet op een bakplaat, wrijf in met wat olijfolie en strooi de dukkah over de zalm. Rooster de zalm mooi gaar in de oven (ongeveer 15min – afhankelijk van de dikte van de zalm).
Breek het harde achterste van de asperges (voor 4 personen neem je 1 bussel asperges). Verhit een pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de asperges mooi gaar (ongeveer 10min) kruid ze goed met peper en zout.
Beleg de pannenkoeken met wat cottage cheese, zalm, gebakken asperges en nog wat plakjes avocado.

Smakelijk !

Lekker en eenvoudig recept voor Spinazie pannenkoeken, een veelzijdig recept dat je zowel zoet als hartig kan beleggen als ontbijt of avondmaal. Gezonde dagelijkse kost met slechts 4 ingrediënten en klaar in 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.