Spinazie pannenkoeken ofwel “Popeye” pannenkoeken! Is dat nu eens geen leuke originele omschrijving, ideaal om ook de kleinste deze lekkere pannenkoekjes te kunnen voorschotelen 🙂
En veelzijdigheid troef met deze pannenkoeken, je kan ze zowel zoet als hartig beleggen. Je kan er dus mee ontbijten, lunchen of avondeten, altijd handig!
S’ochtends beleg je ze met wat yoghurt, vers fruit, wat granola en een “straaltje” honing. ‘S avonds ga je voor een hartige versie met geroosterde zalm (met een lekker dukkah korstje), cottage cheese, wat plakjes avocado en asperges. Lekker veelzijdig dus!
Ingrediënten pannenkoeken (4 personen)
- 140gr speltbloem
- 80gr verse spinazie
- 1 ei
- 250ml melk
- Olie/boter
- Optioneel : snuifje zout (voor hartige versie) of snuifje suiker (voor zoete versie) > hoeft niet per se
Bereidingswijze
Doe alle in ingredienten in een blender of foodprocessor en mix tot een glad beslag. Mix goed en lang genoeg zodat er geen hele stukjes spinazie meer inzitten.
Verhit een pan met een scheutje olie en bak grote of kleine pannenkoekjes.
Voor de zoete versie > beleg met wat yoghurt/cottage cheese, vers fruit, wat granola en wat honing.
Voor de hartige versie met zalm (voor 4 personen)
Begin met maken van de dukkah (zie recept)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg 4 stukjes zalmfilet op een bakplaat, wrijf in met wat olijfolie en strooi de dukkah over de zalm. Rooster de zalm mooi gaar in de oven (ongeveer 15min – afhankelijk van de dikte van de zalm).
Breek het harde achterste van de asperges (voor 4 personen neem je 1 bussel asperges). Verhit een pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de asperges mooi gaar (ongeveer 10min) kruid ze goed met peper en zout.
Beleg de pannenkoeken met wat cottage cheese, zalm, gebakken asperges en nog wat plakjes avocado.
Smakelijk !