5x favoriete recepten met aardpeer

Januari is niet echt de meest favoriete maand uit de twaalf maanden die er zijn …  nog niet echt leuke vooruitzichten in het verschiet , het is koud, de lente en zomer lijken nog zo ver weg en zo ook is de vakantie nog veraf, het is echt “putteke” winter met aangevrozen autoruiten tot gevolg, vroeg donker … nee januari is echt niet de leukste maand die er is!
Maar we kunnen het ook vanuit een positieve “foodie” kant zien, januari is een maand met een groot aanbod aan lekkere winterse groenten waaronder ook mijn favoriet … aardperen! Een heerlijke winterse groente met een ietwat aardse notige smaak die ideaal past in een kom soep, puree of in een geroosterde versie.
En omdat aardperen echt mijn favoriete groente is, deel ik graag met jullie mijn 5 favoriete recepten met aardpeer!

Geroosterde aardpeersoep met crunchy sjalot

Winter is het soepseizoen bij uitstek, een goed gevuld kommetje van deze heerlijk romige aardpeersoep die extra lekker wordt gemaakt met crunchy sjalotjes.
(Zie recept)

aardpeersoep met sjalotten

Stoemp van aardpeer met grijze garnalen en gepocheerd ei

Een lekkere stevige stoemp tijdens de winter mag niet ontbreken.
En met deze stoemp van aardpeer met grijze garnalen en gepocheerd ei kruip je gewoon ‘s avonds in de zetel met een dik fleece dekentje!
(zie recept)

aardpeerstoemp met garnalen en gepocheerd ei

Geroosterde aardperen met aioli

Een simpel en lekker veggie hapje perfect voor tijdens een apero momentje.
De aardperen worden eerst even voorgekookt en worden verder gegaard, geroosterd in de oven
en geserveerd met aioli.
(Zie recept)

geroosterde aardperen met aioli

Schelvis met hazelnootkorstje en aardpeerpuree

Klinkt als een fancy gerechtje, dat is het ook maar vraagt niet zo veel werk, een ideaal gerechtje voor de feestdagen of voor een etentje met vrienden/familie.
Een lekker stukje vis met daarop een rijkelijk korstje op basis van hazelnoten en boter en daarbij een romige aardpeerpuree. Dit is echt smullen!
(Zie recept)

Kerst Schelvis boternotenkorst aardpeerpuree re-1

Kip met geroosterde aardpeer, venkel, raapjes en stroopsausje)

Kan zowel feestlijk als een etentje met vrienden in het weekend of gewoon tijdens de week (eventueel zonder het stroopsausje), een lekker veelzijdig en vooral makkelijk te maken gerechtje!
(Zie recept)

Kest kip geroosterde groenten stroopsaus-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.