Bye bye januari en hello februari, die lastige maand januari is achter de rug, al moet ik eerlijk toegeven dat ik amper heb gemerkt dat het januari is door mijn nieuwe job! Helaas is het nog steeds winter maar we zijn toch al weer een maandje dichter bij de lente en\of zomer. Ik probeer het altijd van de zonnige kant te bekijken đ!
En bij de winter hoort nu eenmaal stevige kost of zeg maar echt comfort food in de vorm van ovenschotels, stoofpotjes of pittige curryâs om je aan te verwarmen. Dit soort gerechtjes staan hier tegenwoordig heel vaak op tafel, omdat ze altijd smaken en omdat ze zo makkelijk op voorhand klaar te maken zijn. Meestal is dit iets typisch voor op een zondag klaar te maken zodat je eten voor de volgende dag(en) meteen klaar is, ik noem het meal preppen. En deze curry is ook weer zo’n lekker “meal prep” gerechtje, weinig werk op zich enkel voor het lekker sappig resultaat dient het wel 2h te garen in de oven. Ideaal dus om in het weekend te maken!
Ingrediënten (4 personen)
- 400ml kokosmelk
- 2el rode curry pasta
- 1el vissaus
- 1el sojasaus
- 1el bruine suiker
- 450gr pompoen (in blokjes gesneden)
- 150ml kipbouillon
- 4 kipfilets
- 1 rode paprika (in plakjes)
- 400gr spinazie
- zout
- limoen
- Om te serveren : gekookte rijst
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Doe de kokosmelk, rode curry pasta, vissaus, sojasaus en bruine suiker in een ovenbestendige stoofpot en zet op een zacht vuurtje. Roer goed zodat de curry pasta mooi kan smelten.
Haal van vuur en voeg de kipfilets, blokjes pompoen, plakjes paprika en de bouillon toe.
Meng nog even kort en gaar de curry (met deksel op de pot) ongeveer 2h in de oven.
*
Haal uit de oven en haal de kip uit de stoofpot.
Trek of snij de kip in de kleinere stukjes en voeg terug toe aan de stoofpot samen de spinazie.
Breng op smaak met zout en wat limoensap.
Serveer de curry met gekookte rijst.
Smakelijk!