Dip van geitenkaas

Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.
Naar recept gaan

Met de feestdagen kan je nooit genoeg inspiratie en ideetjes krijgen als het om hapjes gaat. Daarom deel ik met veel plezier nog eentje namelijk deze dip van geitenkaas en werkte deze af met een op en top kerstige compote van veenbessen. Een heerlijke combinatie van het zout en zout om volop in te dippen. Een gemakkelijk en snel te maken hapje dat je ook nog eens volledig op voorhand kan maken. Ben je geen fan van geitenkaas, dan kan je deze perfect vervangen door feta. Aangezien we ook ricotta toevoegen aan de dip, zal de typische smaak van de geitenkaas ietwat wegvallen.

Bij de borrelhapjes horen natuurlijk ook bubbels om te klinken. Zoals jullie misschien wel weten lust ik totaal geen alcohol. Klinken met water of fruitsap vind ik persoonlijk maar niets. Gelukkig zijn er de laatste jaren enorm veel stappen gezet richtig lekkere kwaliteitsvolle bubbels en wijn. Zo heb ik Vintense ontdekt, zij hebben een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle 0,0% wijnen en bubbels. Met hun uniek dealcoholiseringsproces kunnen de subtiele smaken en aroma’s van de oorspronkelijk wijnen behouden blijven.

De Vintense Prestige blanc des blancs is de nieuwste schuimwijn gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De smaak van echte bubbels, licht sprankelend, verfrissend en zonder alcohol. Daarnaast heeft Vintense ook een witte en rosé alcoholvrije mousserende wijn.
Als we van de hapjes naar de overige gerechten gaan, kan je hier perfect verdergaan met de alcoholvrije Vintense-cépages die perfect passen bij je feestmenu. Kies uit een 0,0% Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah (rosé), Merlot en Chardonnay. Voor ieder soort gerecht is er een passende wijn. Nog nieuw in hun assortiment is Vintense O°rigin met deze wijnen geniet je van een reis doorheen wijnstreken van Zuid-Afrika met Wild Springbok, Australia met Terra Australis, Frankrijk met Les Galets en Mas Lavendier.

De alcoholvrije wijnen van Vintense zijn ideaal voor mensen wie geen alcohol lusten of drinken (zoals mezelf). Ze zijn ook geschikt voor zwangere vrouwen, diabetespatiënten, personen die medicatie nemen, sporters op hoog niveau, …
Voor meer info check even zeker hun website

Waar kan je de Vintense wijnen en bubbels vinden? Je kan ze vinden bij Carrefour, Spar, Delhaize, Okay, Colruyt, Cora, Makro, Match, Intermarché, Prik & tik, in de beste horecagelegenheden en wijnkelders.

Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.

Hoe maken we deze dip van geitenkaas?

Je begint met het maken van de veenbessencompote, deze kan je trouwens al makkelijk een dag op voorhand maken. Hiervoor doe je veenbessen in een stoofpot samen met veenbessensap, suiker, zeste van sinaasappel en een takje rozemarijn. Deze laat je zachtjes sudderen tot je een dikke compote krijgt. Laat ietwat afkoelen.
Tip > Als je de compote de dag ervoor al maakt, verwarm deze dan even. De compote is namelijk lekkerder als ie lauw is.

Voor de dip van geitenkaas, hoef je enkel de geitenkaas, ricotta, citroensap, honing en fijngehakte rozemarijn in een blender/foodprocessor te doen. Laat de machine de kaas nu glad kloppen tot een mooie gladde romige crème. Meer is het niet. Deze dip kan je makkelijk enkele uren op voorhand al maken en koel bewaren in de koelkast.

Wanneer je deze gaat serveren, doe de dip in een schaaltje en lepel er de compote over. Werk af met wat grof gehakte pistachenoten en serveer met wat krokante crackers;

Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.

Tips en vragen voor het maken van deze geitenkaas

  • Kan ik de geitenkaas vervangen? Dit kan zeker, ik zou dan voor feta kiezen. Je blender zal dan wel iets langer moeten mixen om een mooie gladde crème te worden. De feta zal ook perfect passen bij de zoete compote.
  • Kan je het veenbessensap vervangen in de compote? Je kan ook frambozensap, krieken- of kersensap of appelsap gebruiken.
  • Is er een alternatief voor de veenbessen compote? Je zou een compote van diepvries frambozen of aardbeien kunnen maken. Of gebruik aardbei- of frambozenconfituur (zelfgemaakt of zelfgekocht).
Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.
Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.

Dip van geitenkaas

Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

Veenbessen compote

  • 350 gr veenbessen (vers of diepvries)
  • 160 ml veenbessensap
  • 200 gr suiker
  • 1 tl zeste van sinaasappel
  • 1 takje rozemarijn

Dip van geitenkaas

  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 200 gr ricotta
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 1 tl rozemarijn (fijngehakt
  • Peper en zout
  • handvol pistachenoten

Instructies
 

Compote van veenbessen

  • Doe de veenbessen in een stoofpot samen met veenbessensap, suiker, zeste van sinaasappel en een takje rozemarijn. Deze laat je zachtjes sudderen tot je een dikke compote krijgt (zo'n 30 a 35min). Laat ietwat afkoelen.
    Tip > Als je de compote de dag ervoor al maakt, verwarm deze dan even. De compote is namelijk lekkerder als ie lauw is.

Dip van geitenkaas

  • Doe de geitenkaas, ricotta, citroensap, honing en fijngehakte rozemarijn in een blender of foodprocessor. Mix/ klop tot een gladde romige crème.
    Je kan deze dip al makkelijk op voorhand maken en koel bewaren in de koelkast
  • Wanneer je deze gaat serveren, doe de dip in een schaaltje en lepel er de compote over. Werk af met wat grof gehakte pistachenoten en serveer met wat krokante crackers.
Trefwoord apero, borrel, borrelhapje, dip, geitenkaas, hapje, veenbessen

In samenwerking met Vintense

Nog meer inspiratie nodig voor je hapjes, check dan zeker ook even deze receptjes :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.