Nu december begonnen is, is het eindelijk tijd om al mijn feestelijke receptjes met jullie te delen. Feestelijke receptjes met mijn vaste formule namelijk makkelijk om te maken, smaakvol, origineel en super lekker. En ook niet onbelangrijk receptjes waarvoor je niet de hele avond in de keuken dient staan waardoor je eigenlijk heel het feest mist. Ik ga steeds voor gerechtjes die je makkelijk al een dag of een paar uur op voorhand kan voorbereiden. Preparation is nu eenmaal de “key to success” en wat ook een succes zal zijn, is wanneer je deze gebakken camembert met bladerdeeg op tafel tovert.
Ten eerste die gebakken camembert is al success op zich en daar rond geweven het heerlijk krokante bladerdeeg gevuld met wat mascarpone en kruiden. Het bladerdeeg dient om te dippen in de zachte warme camembert. Skinny, totaal niet … lekker? Ja, veel te lekker!
De ideale start van je feestmenu!
Ingrediënten
- 1 camembert
- 2 vellen bladerdeeg
- 200gr mascarpone
- 1tl tijm
- 1/2tl rozemarijn (fijngehakt)
- Peper en zout
- 1 ei
- honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng de mascarpone met de kruiden en wat peper en zout.
Neem 1 vel bladerdeeg en verdeel hierover de helft van de mascarpone mengsel. Spreid goed uit.
Rol het bladerdeeg op tot een lang worst en snij dan met een scherp mes dwars doormidden. Zo dat je twee aparte stukken hebt. Leg voorzichtig opzij.
Neem de tweede vel bladerdeeg en verdeel hierover het resterende mascarpone mengsel. Rol weer op en snij ook weer dwars doormidden.
Leg de camembert op een beklede bakplaat.
Drapeer de (4) stukken bladerdeeg rondom de camembert.
TIP > Al deze stappen kan je makkelijk al een paar uur op voorhand doen.
Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklutst ei.
Giet wat honing over de camembert.
Bak zo’n 25min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is.
Haal uit de oven, maak wat inkepingen in de camembert en serveer direct.
Tip > je kan het bladerdeeg ook vervangen door pizzadeeg
Smakelijk!