6x hapjes voor kerst

Waldorf slakuipjes

Nog 6 dagen tot Kerst en 12 tot Nieuwjaar en wie nog volop bezig is met zijn feestmenu samen te stellen, die help ik met veel plezier nog wat inspiratie opdoen.
Daarom deel ik met jullie vandaag “6x hapjes voor kerst”  die het perfecte begin zullen inluiden van je feestmenu. Meteen de toon goed zetten, noem ik dat! Zes hapjes dit net dat tikkeltje meer zijn dan de typische bladerdeeghapjes (die natuurlijk ook altijd smaken en veel te lekker zijn moet ik toegeven).

Open sushi hapjes met tonijn

Noem het eigelijk “luie” sushi of sushi gemaakt door iemand die totaal geen sushi’s kan rollen 😉 dus maken we er maar open sushi’s van (dacht ik zo) afgewerkt met tonijn.
Ontdek het recept hier

Open sushi hapjes met tonijn

Geroosterde aardperen met aioli

Een wintergroente waar ik persoonlijk dol op ben, eentje die perfect past in een echte “stoemp” maar je kan ze ook roosteren en serveren als een origineel hapje samen met aioli.
Ontdek het recept hier

geroosterde aardperen met aioli

Waldorf slakuipjes

De feestdagen zijn niet de meeste licht & gezonde dagen op een jaar, toch kan je je feestmenu licht en gezond inzetten met deze slakuipjes
Ontdek het recept hier

Waldorf slakuipjes

Taco hapjes

Het concept van deze taco hapjes is heel simpel, een kuipje gemaakt van filodeeg met daarin kruidig gehakt met de typische tacokruiden, een laagje gesmolten kaas, guacamole “of course” en wat zure room. Perfect begin toch?
Ontdek het recept hier

Taco hapjes

Gevulde champignons met roomkaas, spek en kaas

Deze gevulde champignons zijn helemaal “kerst approved”! Waanzinnig lekker (ahja want kaas & spek … do I need to say more?), je hebt er weining werk aan en je kan ze grotendeels al op voorhand voorbereiden.
Ontdek het recept hier

Gevulde champignons met roomkaas, spek en kaas

“De perfecte kaasplank”

Oke, een kaasplank valt misschien niet onder 1 hapje, het is gewoon een plank vol met hapjes, correctie heerlijke hapjes! Ik leg je graag uit hoe je die perfecte kaasplank creëert.
Ontdek het recept hier

"De perfecte kaasplank"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.