Nog 5 dagen tot Kerst en 20 tot Nieuwjaar en wie nog volop bezig is met zijn feestmenu samen te stellen, die help ik met veel plezier nog wat inspiratie opdoen.
Daarom deel ik met jullie vandaag “6x voorgerechten voor kerst”. Wie de typische garnalencocktail of kaaskroket beu is, wel dan heb ik 6 ietwat originelere receptjes, receptjes die steeds voldoen aan “mijn eisen” namelijk makkelijk te maken, smaakvol, grotendeels op voorhand te maken en super lekker!
Pompoensoep met peer en spek
Soep als voorgerecht is altijd een winner en vooral als dat soepje een pompoensoepje is. Iets wat iedereen graag lust. Geen standaard pompoensoep wel eentje feestelijk wordt afgewerkt met crunchy spekjes, gekarameliseerde peer en pompoenpitten.
Ontdek het recept hier.
Zalm ceviche
Ga eens de exotische tour op voor de feestdagen met deze “heel simpele” en frisse zalm ceviche. Zalm gemarineerd in citrus in combinatie met venkel, avocado en radijsjes.
Ontdek het recept hier
Zalmbuideltje gevuld met zalmmousse en crème fraîche sausje
Feestelijk, smaakvol, makkelijk te maken en op voorhand klaar te maken … een echte winner dus voor de feestdagen dit zalmbuideltje.
Ontdek het recept hier
Taartje met ui, radicchio en eend
Een mininum aan ingredienten … maximum aan smaak en dat allemaal in een klein taartje.
Ontdek het recept hier
Pastinaaksoep met tartaar van coquilles
Een lekker warm wintersoepje extra fancy en feestelijk gemaakt met een tartaar van coquilles.
Ontdek het recept hier
Pompoenpolenta met coquilles
Een lekker fancy receptje voor de feestdagen met deze italiaanse polenta op smaak gebracht met pompoen, de zoete ietwat nootachtige coquilles en een crunchy appelsalade.
Ontdek het recept hier