Ontbijt taco met chorizo, krieltjes en tomatensaus

ontbijttaco

Ik geef het toe ik was een superfan van “mijn pop-up restaurant” dit jaar en helaas hebben mijn favorietjes verloren nl. Willem en Miete van Jalapeño loco. Volgens mij iedereen die het programma volgde, hoopte toch stiekem dat het ex-koppel terug een leuk schattig koppeltje zouden vormen. Oke, het programma draait natuurlijk om lekker eten en het runnen van een rendabel restaurant en niet om het vormen van een koppeltje :-).

ontbijttaco

Willem en Miete zijn naar mijn mening wel met een sterk concept op de markt gekomen dat in Belgie nog niet echt bekend is nl. Taco’s. Deze passen helemaal in het plaatje van “streetfood”, een term dat het laatste jaar enorm populair is geworden door al de foodtruck festivals die als kolen uit de grond schieten tegenwoordig.

Zelf had ik ook nog nooit een taco gegeten en daar is gelukkig door dit programma verandering in gebracht. Enkele weken geleden postte ik al 2 heerlijke taco receptjes … eentje met vis (zie recept) en eentje met varkenshaasje (zie recept) … daar komt nu nog eentje bij dat eigenlijk perfect is voor een goed stevig ontbijt maar dat ook perfect past als lunch of als avondeten.

ontbijttaco

Ik zie jullie al denken … aardappelen en tomatensaus als ontbijt … Ik weet het niet hoor 🙂
Geloof mij het smaakt + het vult goed. Eet je deze taco als ontbijt, gegarandeerd dat je tot de middag energie te over zult hebben. Elke dag aardappelen als ontbijt, dat zou ik nu ook weer niet aanraden maar zo nu en dan toch wel zeker ;-).

Ingrediënten (6 mini-taco’s)

  • 4 eieren
  • 200gr krieltjes
  • 100gr chorizo (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 avocado
  • 6 mini tortillavellen
  • 1 avocado (in plakjes gesneden)
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Ingrediënten  tomatensaus

  • 4 (Roma) tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes look (fijngehakt)
  • 1/2 rode peper (fijngehakt zonder zaadjes)
  • 2el azijn
  • Zonnebloemolie of olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze tomatensaus

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de ui en snij in grove stukken.
Halveer de tomaten.
Leg beide in een ovenschaal en rooster ongeveer 10min.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

Verhit ondertussen een goede scheut olie in een stoofpotje
Bak hierin even de fijngehakte look en rode peper aan, roer regelmatig zodat deze niet aanbakt.
Haal van het vuur

Doe de geroosterde tomaat, ui en de gebakken look en rode peper in een blender. GIet hierbij ook 2el azijn.
Mix tot een gladde saus. Indien te dik voeg een beetje olie of water toe.
Breng op smaak met zout.

Bereidingswijze taco’s

Snij de krieltjes in kleine gelijke blokjes.

Verhit in een pan een goede scheut olie.
Bak hierin de blokjes aardappel gaar. Roer regelmatig zodat deze niet plakken aan de pan.

Kluts ondertussen de eieren los.

Als de aardappelblokjes zo goed als gaar zijn, giet het eiermengsel bij in de pan.
Roer goed los.
Voeg op het laatste nog even de chorizo toe en laat 1min meebakken.

Verdeel het mengsel van roerei-chorizo-aardappel over de tortilla’s.
Leg hierop een schijfje avocado en werk af met een beetje tomatensaus

Serveer direct!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.