Chocolade tiramisu

Chocolade tiramisu

Vorige maand kreeg ik een super leuk mailtje van de mensen van Damhert voor een  samenwerking.
Daarover moest ik geen 2x nadenken … Het is voor mij altijd een hele eer dat een bedrijf of merk mij contacteert om iets te testen of voor een samenwerking. Ik vind mezelf een heel (heel) klein visje in het bloggersmilieu en als ze u dan contacteren voor een samenwerking dan ben ik helemaal in de wolken :-).
Nog iets waarom ik niet twijfelde over deze samenwerking was door hun passie voor gezonde voeding.

Misschien een eerste vraag van jullie … Wie of wat is Damhert?
Damhert is een familiebedrijf en gepassioneerd in gezonde voeding. Ze hebben een mooi assortiment aan gezonde en functionele voedingsproducten …. suikervrij, glutenvrij, vegetarisch, bio, RAW, … Hun gamma wordt trouwens voortdurend aangepast aan nieuwe noden, eettrends en andere consumptiegewoonten.
Een voordeel van de producten van Damhert is dat ze in bijna elke grote supermarkt te verkrijgen zijn … Delhaize, Albert Heijn, Carrefour en natuurlijk in de natuurwinkel die elke gemeente of stad heeft. Of op de webshop van Damhert zelf (http://www.damhert.be/nl/shop/producten)

Damhert

Het paradepaardje van Damhert is toch wel “tagatesse”, nu gaat er misschien wel een belletje rinkelen, niet?
Deze suikervervanger is een zoetmiddel op basis van tagatose, dat wordt gewonnen uit lactose. Tagatesse helpt om de suikerspiegel stabiel te houden en bevat geen glucose … perfect dus voor diabetici of voor mensen die gezonder willen leven of bij het volgen bij een dieet.
Je kan tagatesse in elke warme of koude bereiding door slechts de helft toe te voegen van de normale hoeveelheid suiker die nodig is. Wees gerust de zoetkracht blijft met een lekkere natuurlijke smaak.

Damhert

Ik krijg vorige week een heel pakket toegestuurd van Damhert om zo zelf aan de slag te gaan met hun producten en mijn oog viel al direct op de glutenvrije lange vingers … time for TIRAMISU !!! Hierin verwerkte ik naast de glutenvrije lange vingers ook de suikervrije & glutenvrije chocolade van Damhert + de tagatesse.
Mijn moeder die op dieet is momenteel was in de wolken met deze ietwat gezondere Italiaanse “zonde”. Ook al gebruik ik glutenvrije en suikervrije producten de smaak moet daar helemaal niet voor inboeten. Missie geslaagd dus!

Chocolade tiramisu

Oh ja, binnenkort mag ik mijn eerste give away organiseren met producten van Damhert. Ik zou zeggen hou mijn social media (Facebook & Instagram) zeker in de gaten

Ingrediënten (voor 4 a 5 glaasjes)

Chocolade tiramisu

  • 180gr mascarpone
  • 50gr pure chocolade
  • 25gr tagatesse (of 50gr gewone suiker)
  • 2 eieren
  • 1 tas koffie (koud)
  • +/- 12 lange vingers
  • Optioneel > scheutje Bayleys

Extra : 5 kleine glazen potjes

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain-marie.

Splits de eieren.

Meng de eigelen met de mascarpone en de gesmolte chocolade. Meng goed tot een mooi egale massa.

Klop de eiwitten stevig op. Voeg tijdens het kloppen de suiker rustig toe.

Schep het opgeklopte eiwit onder het mascarpone mengsel. Roer niet te hard, het moet lekker luchtig blijven.

Ben je van van Bayleys, doe dan een scheutje Bayleys bij de koffie en meng even.
Doop de lange vingers heel even in de koffie en leg in een glazen potje. Verdeel de koekjes zo over de potjes.

Verdeel over de potjes de mousse van mascarpone.

Laat de tiramisu een paar uur opstijven in de koelkast of maak een dag van te voren.

Smullen maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.