Dit jaar geen zuiderse zon voor ons dus tover ik die toch gewoon op mijn bord hier thuis.
Ik ben altijd een enorm reis “freak” geweest maar dit jaar heb ik er totaal geen zin in, nooit gedacht dat dit ooit zou gebeuren. Ik geniet er nu eenmaal enorm van om thuis gezellig in mijn eigen keukentje te kunnen koken + het is goedkoop waardoor ik weer meer leuke keukenspulletjes kan kopen ;-).
Om toch een beetje dat reisgevoel boven te halen, staan er de volgende weken wel enkele zomerse en zuiderse gerechtjes op het menu. Dit is er alvast één van nl. het Siciliaanse Kip alla Palermitana. Een heel simpel receptje dat je een beetje kan vergelijken met een schnitzel. De dunne sneetjes kipfilet wentel je door een mengsel van paneermeel, Parmezaanse kaas, peterselie, citroenzeste en munt.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 kipfilets
- 1 citroen
- enkele takjes peterselie
- enkele blaadjes munt
- 75gr paneermeel (ik gebruikte panko)
- 50gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- Arachideolie of zonnebloemolie
- 5 a 6 grote tomaten (eventueel coeur du boeuf tomaten)
- 2 bolletjes mozzarella
- enkele blaadjes basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snij de kipfilets middendoor zodat er 2 dunnere plakjes ontstaan. Doe hetzelfde met de andere kipfilets.
Ik heb alle plakjes nog platter geslagen met een keukenhamer (leg hiervoor wel steeds een stuk keukenfolie op het vlees). Je kan bijvoorbeeld ook een deegrol gebruiken.
Hak de peterselie en munt fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng beide met de paneermeel en geraspte Parmezaanse kaas. Kruid dit mengsel een beetje met peper en zout.
Kluts het ei los.
Haal de filets eerst door het ei en wentel dan door het mengsel van paneermeel.
Verhit een pan met een goede scheut olijfolie.
Bak hierin de gepaneerde kipfilets mooi goudbruin aan elke kant.
Snij ondertussen de tomaten en mozzarella in schijfjes. Leg op een bord en werk dit af met enkele blaadjes basilicum en een scheutje olijfolie.
Serveer direct
Smakelijk!