Taco fiesta deel 2!!!
Het tweede taco receptje op 1 week tijd … Waarom?
1. Taco’s zijn kei lekker
2. Taco’s zijn perfect voor vlugge maaltijden
3. Het is eens iets anders dan de dagdagelijkse aardappelen, boterhammen, pasta of wraps
4. De vulling van een taco is eindeloos
5. Voor 2 personen is 1 pakje tacoschelpen te veel om op 1 dag op te eten dus ideaal om er een tweedaagse van te maken
6. Je waant je instant in Mexico 🙂
Nu is toch iedereen overtuigd van taco’s niet?
Ik had 2 super leuke receptjes gevonden als vulling voor taco, eentje met vis en eentje met varkenshaasje. Omdat ik niet kon kiezen, hebben we gewoon een tweedaagse “taco fiesta” gehouden. Uiteindelijk waren beide vullingen even lekker dus deel ik die ook heel graag met jullie.
Vorige week postte ik al de versie voor een taco met kruidige vis, tomatensalsa en avocadosaus. Deze week is het de beurt aan de vlees versie nl. taco’s gevuld met varkenshaasje, komkommer-ananassalsa en chilisaus.
Dit receptje kan echt op 30 a 40min op tafel staan, is redelijk voedzaam en zowel klein als groot smullen er van.
Probeer voor de salsa zeker verse ananas te gebruiken dat is nu eenmaal veel lekkerder dan uit blik. De meeste supermarkten verkopen al voorgesneden verse ananas ideaal dus.
Ingrediënten varkenshaasje (2 personen)
- 250gr varkenshaasje
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 jalapeno peper of andere groene peper
- 1 el vissaus
- 1el suiker
- 1el water
- Zonnebloemolie of arachideolie
Ingrediënten komkommer-ananassalsa
- 1/2 komkommer
- 1/4 verse ananas
- 1/2 rode ui
- 1el limoensap
- Zout
- Optioneel > enkele blaadjes koriander
Ingrediënten chilisaus
- 3el griekse yoghurt
- 1kl mayonaise
- 2el chilisaus (ik koos voor de zoete chilisaus van Albert Heijn)
+ 6 tacoschelpen (of tortillavellen)
Bereidingswijze
Pel de ui en hak fijn.
Snij de komkommer en de ananas in kleine blokjes.
Meng de ui met de komkommer en ananas. Doe hierbij 1el limoensap en eventueel enkele blaadjes koriander. Meng goed en zet in de koelkast.
Snij het varkenshaasje in kleine hapklare blokjes.
Pel de sjalot en look, hak fijn.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van het pepertje en hak fijn.
Verhit een pan met een goede scheut olie.
Fruit hierin even de sjalot, look en pepertje aan. Zet het vuur iets hoger en voeg de blokjes vlees en vissaus toe.
Roerbak tot het vlees mooi bruin rondom is gebakken. Voeg de suiker en water toe, roer even goed en laat 1min zonder roeren bakken zodat de suiker kan karameliseren.
Haal van het vuur. Breng het vlees eventueel nog op smaak met zout.
Maak nu nog vlug het chilisausje door alle ingrediënten goed te mengen.
Vul de tacoschelpen met een beetje komkommer-ananassalsa, schep hierop enkele blokjes vlees en werk af met de chilisaus.
Serveer direct
Smakelijk!