Vol-au-vent met vis

Lekker makkelijk recept voor Vol-au-vent met vis, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Of kan ook voor een feestelijke gelegenheid zoals Pasen. We maken alles in één pan en is klaar in minder dan 30min. Een combinatie van witte vis (kabeljauw) en zalm in een licht simpele currysaus
Naar recept gaan

Vol-au-vent met vis,  een heerlijk makkelijk en vooral heel veelzijdig receptje klaar in minder dan 30min en alles in één pan. Serveer deze gewoon als doordeweekse maaltijd of tijdens een feestje met familie of vrienden. Of zet het op je menu voor Pasen, met wat grijze garnalen wordt het extra feestelijk. In deze snelle vol-au-vent gebruikte ik zalm en witte vis. Voor die laatste heb je wel wat opties namelijk kabeljauw of ga voor de budgetvriendelijke schelvis, pollak of koolvis. Ik maakte er niet de gebruikelijke witte saus bij maar een licht simpele currysaus, niet pikant wel super smaakvol

Nog meer inspiratie nodig voor receptjes die klaar zijn in minder dan 30min? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Vol-au-vent met vis, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Of kan ook voor een feestelijke gelegenheid zoals Pasen. We maken alles in één pan en is klaar in minder dan 30min. Een combinatie van witte vis (kabeljauw) en zalm in een licht simpele currysaus

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Vol-au-vent met vis?

  • Ui
  • Prei
  • Wortelen
  • Kerriepoeder
  • Tomatenpuree
  • Bloem
  • Bouillon (groentje) = bouillonblokje oplossen in heet water.
  • Witte vis (type kabeljauw, koolvis, schelvis, …)
  • Zalm
  • Room
  • Bladerdeeg koekjes

Hoe maak je deze Vol-au-vent met vis?

Begin met het fijnsnijden van de ui en prei. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Vervolgens verhit je een ruime hoge pan of een stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de groentjes aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken.

Strooi er dan het kerriepoeder over en doe er ook de tomatenpuree bij. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Vervolgens strooi je er de bloem over en roer even. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 7 a 8min. Probeer regelmatig te roeren.

Ondertussen kan je de witte vis filets en zalm al in kleine stukjes snijden. Snij ze niet te groot en probeer ze even groot te snijden voor een gelijke garing. Verwarm ook alvast de bladerdeeg koekjes in de oven.

Wanneer de saus met groentjes zo’n 7 a 8min heeft gesudderd, giet er dan de room bij. Roer goed los en breng zachtjes naar de kook. Proef alvast even en breng verder op smaak met peper en zout en optioneel ook wat extra kerriepoeder.

Zet het vuur dan zachter en leg de vis in de saus. Laat de vis rustig garen in de saus voor zo’n 5min. Serveer dan met de warme bladerdeegkoekjes
Serveer met puree, frietjes, pommes duchesse, kroketten, …

Lekker makkelijk recept voor Vol-au-vent met vis, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Of kan ook voor een feestelijke gelegenheid zoals Pasen. We maken alles in één pan en is klaar in minder dan 30min. Een combinatie van witte vis (kabeljauw) en zalm in een licht simpele currysaus

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Vol-au-vent met vis, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Of kan ook voor een feestelijke gelegenheid zoals Pasen. We maken alles in één pan en is klaar in minder dan 30min. Een combinatie van witte vis (kabeljauw) en zalm in een licht simpele currysaus

Vol-au-vent met vis

Lekker makkelijk recept voor Vol-au-vent met vis, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Of kan ook voor een feestelijke gelegenheid zoals Pasen. We maken alles in één pan en is klaar in minder dan 30min. Een combinatie van witte vis (kabeljauw) en zalm in een licht simpele currysaus
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 preien
  • 2 grote wortelen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 350 ml bouillon (groente) (= warm water + bouillonblokje)
  • +/- 320 gr witte vis (kabeljauw, koolvis, …)
  • +/- 320 gr zalmfilet
  • 120 ml room
  • 4 bladerdeeg koekjes
  • Peper en zou
  • Olijfolie of klontje boter

Instructies
 

  • Begin met de ui te pellen
    Was de preien en hak fijn
    Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
  • Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter.
    Stoof hierin de groentjes aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken.
    Strooi er dan het kerriepoeder bij en voeg ook tomatenpuree toe. Roer goed los en laat dit een minuutje mee bakken.
    Vervolgens strooi je er de bloem over en roer even. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij. Laat dit voor zo'n 7 a 8min. zachtjes sudderen. Roer af en toe
  • Begin alvast de bladerdeeg koekjes op te warmen in de oven zoals vermeld op de verpakking.
  • Ondertussen kan je de witte vis en zalm in kleine blokjes snijden. Probeer ze klein en even groot te snijden voor een gelijke garing.
  • Wanneer de saus met de groentjes zo'n 7 a 8min heeft gesudderd. Giet er dan de room bij, roer los breng zachtjes aan de kook. Proef en breng verder op smaak met peper en zout en optioneel ook wat extra kerriepoeder.
    Zet het vuur dan zachtjes en leg de vis in de saus. Laat de vis nog voor zo'n 5min garen.
    Serveer dan direct met de bladerdeeg koekjes
    Serveertip! Super lekker met puree, kroketten, frietjes, pommes duchesse …
    Smakelijk
Trefwoord currysaus, doordeweeks recept, kabeljauw, kerriepoeder, klaar in 30min, paasmenu, pasen, prei, snel klaar, vis, vol-au-vent, weekmenu, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.