Vol-au-vent met vis, een heerlijk makkelijk en vooral heel veelzijdig receptje klaar in minder dan 30min en alles in één pan. Serveer deze gewoon als doordeweekse maaltijd of tijdens een feestje met familie of vrienden. Of zet het op je menu voor Pasen, met wat grijze garnalen wordt het extra feestelijk. In deze snelle vol-au-vent gebruikte ik zalm en witte vis. Voor die laatste heb je wel wat opties namelijk kabeljauw of ga voor de budgetvriendelijke schelvis, pollak of koolvis. Ik maakte er niet de gebruikelijke witte saus bij maar een licht simpele currysaus, niet pikant wel super smaakvol
Nog meer inspiratie nodig voor receptjes die klaar zijn in minder dan 30min? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Vol-au-vent met vis?
- Ui
- Prei
- Wortelen
- Kerriepoeder
- Tomatenpuree
- Bloem
- Bouillon (groentje) = bouillonblokje oplossen in heet water.
- Witte vis (type kabeljauw, koolvis, schelvis, …)
- Zalm
- Room
- Bladerdeeg koekjes
Hoe maak je deze Vol-au-vent met vis?
Begin met het fijnsnijden van de ui en prei. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Vervolgens verhit je een ruime hoge pan of een stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de groentjes aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken.
Strooi er dan het kerriepoeder over en doe er ook de tomatenpuree bij. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Vervolgens strooi je er de bloem over en roer even. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 7 a 8min. Probeer regelmatig te roeren.
Ondertussen kan je de witte vis filets en zalm al in kleine stukjes snijden. Snij ze niet te groot en probeer ze even groot te snijden voor een gelijke garing. Verwarm ook alvast de bladerdeeg koekjes in de oven.
Wanneer de saus met groentjes zo’n 7 a 8min heeft gesudderd, giet er dan de room bij. Roer goed los en breng zachtjes naar de kook. Proef alvast even en breng verder op smaak met peper en zout en optioneel ook wat extra kerriepoeder.
Zet het vuur dan zachter en leg de vis in de saus. Laat de vis rustig garen in de saus voor zo’n 5min. Serveer dan met de warme bladerdeegkoekjes
Serveer met puree, frietjes, pommes duchesse, kroketten, …

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Vol-au-vent met vis
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 preien
- 2 grote wortelen
- 1 tl kerriepoeder
- 1 kl tomatenpuree
- 1 el bloem
- 350 ml bouillon (groente) (= warm water + bouillonblokje)
- +/- 320 gr witte vis (kabeljauw, koolvis, …)
- +/- 320 gr zalmfilet
- 120 ml room
- 4 bladerdeeg koekjes
- Peper en zou
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Begin met de ui te pellenWas de preien en hak fijnSchil de wortelen en snij in kleine blokjes.
- Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de groentjes aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Strooi er dan het kerriepoeder bij en voeg ook tomatenpuree toe. Roer goed los en laat dit een minuutje mee bakken. Vervolgens strooi je er de bloem over en roer even. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij. Laat dit voor zo'n 7 a 8min. zachtjes sudderen. Roer af en toe
- Begin alvast de bladerdeeg koekjes op te warmen in de oven zoals vermeld op de verpakking.
- Ondertussen kan je de witte vis en zalm in kleine blokjes snijden. Probeer ze klein en even groot te snijden voor een gelijke garing.
- Wanneer de saus met de groentjes zo'n 7 a 8min heeft gesudderd. Giet er dan de room bij, roer los breng zachtjes aan de kook. Proef en breng verder op smaak met peper en zout en optioneel ook wat extra kerriepoeder. Zet het vuur dan zachtjes en leg de vis in de saus. Laat de vis nog voor zo'n 5min garen. Serveer dan direct met de bladerdeeg koekjesServeertip! Super lekker met puree, kroketten, frietjes, pommes duchesse …Smakelijk