Chocolademousse taart

Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse taart, simpel snel dessert waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke chocomousse zonder eieren of boter, gemaakt met mascarpone. De taart is extra lekker met binnenin petit beurre koekjes en frambozen. Klaar in amper 30min en ideaal voor Pasen.
Naar recept gaan

Chocolademousse taart, een lekker makkelijk dessertje om mee uit te pakken met Pasen. Een “Paasbûche” waar je geen oven voor nodig hebt en is klaar in amper 30min. Hoe goed klinkt dat 😃. De biscuit wordt vervangen door petit beurre koekjes. En ook geen zware crème au beurre vulling, wel een heerlijke luchtige chocolademousse zonder boter of eieren, wel met mascarpone. De frambozen binnenin zorgen voor de frisse toets. Je gaat heel wat wow’s horen als je deze op tafel tovert. Zonder dat je het jezelf moeilijk hoeft te maken. En ja, je kan deze eenvoudig op voorhand maken.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse taart, simpel snel dessert waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke chocomousse zonder eieren of boter, gemaakt met mascarpone. De taart is extra lekker met binnenin petit beurre koekjes en frambozen. Klaar in amper 30min en ideaal voor Pasen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chocolademousse taart?

  • Slagroom
  • Pure & Melk chocolade
  • Mascarpone
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Petit Beurre koekjes
  • Frambozen (vers of diepvries)

Hoe maak je deze Chocolademousse taart?

Doe de slagroom in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Ondertussen breek je de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Wanneer de room bijna kookt, giet over de chocolade. Laat even staan en roer dan goed los tot een glad papje. Zet even opzij.

Vervolgens doe je de mascarpone in een mengkom samen met poedersuiker en vanille extract. Mix tot een glad papje. Giet er vervolgens het chocolade mengsel bij en klop op tot een stevige mousse. Als de mousse nog ietwat lopend is, zet voor zo’n 20min in de koelkast.

Leg dan twee grote vellen plasticfolie op elkaar op een ietwat vochtig werkoppervlak (zo gaat het niet schuiven). Leg hierop 3 rijen van 4 petit beurre koekjes vlak tegen elkaar. Smeer heel het koek oppervlak egaal in met wat van de chocomousse.

Leg nu weer 4 koekjes bovenop de linkste rij en ook 4 koekjes bovenop de rechtste rij zodat de middenstrook helemaal vrij is. In de middenstrook smeer je nog wat van de mousse en verdeel hierover de frambozen. Schep ook boven de frambozen nog wat van de mousse en smeer egaal uit. Smeer nu ook bovenop de linkse en rechtse rij koekjes een egaal laagje van de mousse.

Neem nu beide kanten van de plasticfolie vast en vouw ietwat naar binnen. Zo krijgt de stronk een driehoekige vorm. Smeer dan volledig in met de rest van de chocomousse. Zorg dat alles een egaal laagje krijgt.

Zet dan voor enkele uren in de koelkast. Zo’n 30 a 40min voor het serveren zet je deze best in de diepvries. Zo kan je deze makkelijker op een serveerbord of plank schuiven. Werk af met nog wat extra opgeklopte slagroom (gebruik spuitzak met spuitmondje), verse frambozen en wat paaseitjes.

TIP! Heb je liever een filmpje van hoe je deze taart juist maakt, ga dan even naar mijn Instagram. Daar heb ik een filmpje staan.

Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse taart, simpel snel dessert waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke chocomousse zonder eieren of boter, gemaakt met mascarpone. De taart is extra lekker met binnenin petit beurre koekjes en frambozen. Klaar in amper 30min en ideaal voor Pasen.
Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse taart, simpel snel dessert waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke chocomousse zonder eieren of boter, gemaakt met mascarpone. De taart is extra lekker met binnenin petit beurre koekjes en frambozen. Klaar in amper 30min en ideaal voor Pasen.

Chocolademousse taart

Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse taart, simpel snel dessert waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke chocomousse zonder eieren of boter, gemaakt met mascarpone. De taart is extra lekker met binnenin petit beurre koekjes en frambozen. Klaar in amper 30min en ideaal voor Pasen.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom + extra om af te werken
  • 100 gr pure chocolade
  • 75 gr melk chocolade
  • 400 gr mascarpone
  • 1 el poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 20 petit beurre koekjes
  • 75 gr frambozen (vers of diepvries) + extra voor decoratie

Instructies
 

  • Doe de slagroom in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt.
  • Breek ondertussen de chocolade kleine stukjes en doe in een kom.
    Giet hierover de warme slagroom. Laat even staan zodat de chocolade rustig kan smelten. Meng dan goed tot een glad papje.
  • Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde crème.
    Giet er vervolgens het chocolade mengsel en klop op tot een stevige mousse.
    Is ie toch nog niet stevig genoeg. Zet dan voor zo'n 20min in de koelkast om op te stijven.
  • Dan gaan we de taart samenstellen.
    Maak je werkoppervlak nu een beetje vochtig en leg daarop 2 grote vellen plasticfolie op elkaar. Zo gaat de folie niet schuiven. Gebruik echt 2 vellen op elkaar voor de stevigheid.
  • Maak nu 3 rijen van steeds 4 koekjes. Leg ze echt vlak naast elkaar.
    Smeer nu een deel van de chocolademousse op de koekjes. Smeer mooi egaal uit. Alle koekjes moeten mooi egaal bedekt zijn.
    Leg nu 4 koekjes bovenop de linkste rij en ook 4 koekjes bovenop de rechtste rij zodat de middenstrook helemaal vrij is. In de middenstrook smeer je nog wat extra chocomousse en verdeel hierover de frambozen. Schep ook boven de frambozen nog wat van de mousse en smeer egaal uit. Smeer nu ook bovenop de linkse en rechtse rij koekjes een egaal laagje mousse. Het is oke dat de middenstrook ietwat boven de linkse en rechtste rij uitsteekt. 
    TIP! Het is normaal dat je nu nog een ruime hoeveelheid mascarpone room overhebt. Hiermee gaan we zo dadelijk de gehele buitenkant insmeren.
  • Nu gaan we met behulp van de plasticfolie de stronk gaan vormen. Neem nu folie links en rechts vast en trek naar binnen zodat er met de koekjes een driehoek ontstaat. Aan de bovenkant zal je zien dat er gaten zijn in de room. Je kan daarom een beetje van de mousse in een spuitzak doen en in deze gaten spuiten.
  • Smeer nu de gehele buitenkant in met de mousse. Dit mag een royale laag zijn. Spreid mooi egaal uit. Dit gaat het best met de botte kant van een mes. Schuif de stronk met behulp van de folie op een plank. Zet dan voor een paar uur in de koelkast zodat deze goed kan opstijven.
  • Zet de stronk zo'n 30min alvorens te serveren in de diepvries. Zo kan je de stronk netjes op een serveerplank schuiven en de plasticfolie verwijderen. Misschien zal je de kantjes moeten bijwerken.
  • Je kan de stronk nog afwerken met wat toefjes slagroom. Klop hiervoor wat slagroom op met poedersuiker. Spuit toefjes met behulp van spuitzak.
    Werk verder af met verse frambozen en eventueel wat paaseitjes.
Trefwoord chocolade, chocolademousse, dessert, klaar in 30min, koekjes, mascarpone, pasen, petit beurre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.