Pasta met gehaktballetjes en roomkaas, een lekker makkelijk receptje waarmee je bij iedereen gaan scoren. Ja, zowel groot als klein zullen hier verzot van zijn dus zet deze maar snel op je weekmenu. Een super simpel gerechtje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt, klaar in amper 30min en gewoon heerlijk van smaak. We gaan weer voor de super snelle balletjes zonder te rollen, hiervoor gebruiken we worsten. Verder gaan hier heel klassieke ingrediënten bij zoals ui, look en paprika. We maken deze pasta extra lekker en romig door wat roomkaas toe te voegen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere simpele receptjes met gehaktballetjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met gehaktballetjes en roomkaas?
- Worsten : ik gebruikte kippenworsten. Dit kan ook met gewone worsten of chipolata.
- Ui & Look
- Paprika
- Tomatenpuree
- Kipbouillon
- Oregano
- Pasta
- Roomkaas
Hoe maak je deze Pasta met gehaktballetjes en roomkaas?
Begin met het verhitten van een ruime hoge pan of een stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Dan duw je toefjes gehakt uit de worsten en laat deze in de pan vallen. Dit zijn de balletjes dus duw ze niet plat. Ze zijn misschien niet perfect rond, welk lekker en makkelijk. Bak ze mooi goudbruin en bijna gaar binnenin. Schep ze dan uit de pan, dek af met wat aluminiumfolie en zet even opzij. Maak de pan niet proper.
Verhit opnieuw wat olijfolie of klontje boter in dezelfde pan. Stoof hierin fijngehakte ui en paprika voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Vervolgens pers je er de teentjes look boven uit en doe er ook tomatenpuree bij. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Dan giet je er de warme bouillon bij en doe er ook wat oregano bij. Roer even en laat dit voor zo’n 10 a 15min zachtjes sudderen.
Ondertussen kan je de pasta gaar koken. Hou op het laatste ook nog wat van het kookvocht bij. Dit kan je dan eventueel bij de saus gieten om het allemaal iets lopender te maken.
Waneer de saus zo’n 10 a 15min heeft gesudderd. Doe er dan de roomkaas bij en laat deze rustig smelten. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Leg de balletjes dan in de saus en laat deze nog zo’n 5min goed doorwarmen en verder garen. Als laatste doe je er de gekookte pasta bij en roer goed. Giet er nu optioneel ook wat van het kookvocht bij. Serveer dan

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met gehaktballetjes en roomkaas
Ingrediënten
- 4 worsten (*)
- 1 ui
- 2 paprika's
- 3 teentjes look
- 2,5 el tomatenpuree
- 200 ml kipbouillon (= 1 bouillonblokje + warm water)
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 300 gr pasta
- 100 gr roomkaas
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met olijfolie of klontje boter.Duw toefjes gehakt uit de worsten en laat deze in de pan vallen. Dit zijn de balletjes, dus duw ze niet plat. Ze zijn niet perfect rond maar wel lekker 😉. Bak deze mooi goudbruin rondom en bijna gaar binnenin.
- Terwijl de balletjes bakken, kan je de groentjes fijnsnijden. Pel de ui en hak fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in kleine blokjes. Pel de teentjes look.
- Wanneer de balletjes bijna gaar zijn, schep ze uit de pan en zet even opzij.Maak de pan niet proper. Voeg opnieuw wat olijfolie of boter toe. Stoof hierin eerst de ui en paprika aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden. Pers er dan de teentjes look boven uit en voeg ook de tomatenpuree toe. Roer dit goed los en laat een minuutje mee bakken. Vervolgens giet je er de bouillon bij en roer even goed. Doe er ook de oregano bij. Laat dit zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen.
- Ondertussen kan je de pasta gaar koken. TIP! Hou op het laatste ongeveer een koffietas van het kookwater apart. Zo kan je de tomatensaus nog wat vloeiender maken.
- Wanneer de saus zo'n 10 a 15min heeft gesudderd, doe er dan de roomkaas bij. Roer goed en proef even. Breng nog even op smaak met peper en zout. Leg nu ook de balletjes in de saus en laat deze nog zo'n 5min goed doorwarmen.Als laatste doe je er dan de pasta bij en meng goed. Wil je het allemaal wat smeuïger, giet er dan wat van het kookvocht van de pasta bij. Serveer dan direct