Pudding taartjes, een klein simpel gebakje waarmee je bij iedereen gaan scoren. Geloof mij, deze zijn zo makkelijk en snel te maken en gewoon onweerstaanbaar lekker. De korst bestaat uit bladerdeeg. Daarin komt een super snelle pudding op basis van eitjes, slagroom, suiker en wat puddingpoeder. Je hoeft gewoon alles te mengen (niet koken) en in de vormpjes gieten. Ik maak deze taartjes nog wat lekkerder door kriekjes/kersen toe te voegen. Je kan dit ook zonder en dan hebben ze de smaak van de bekende Pastéis de Nata.
TIP! Ik verwerkte er nog wat kersen/kriekjes in. Je kan deze dus weglaten dan heb je een heerlijk puddingtaartje. Maar je zou er ook rabarber, aardbeien, bessen, appel, peer … in kunnen verwerken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met pudding? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding taartjes?
- Kersen of kriekjes (op sap in bokaaltje)
- Eieren
- Slagroom
- Suiker & Vanillesuiker
- Vanille extract
- Vanille puddingpoeder
- Bladerdeeg
Hoe maak je deze Pudding taartjes?
Wanneer je de taartjes met de kriekjes of kersen gaat maken, laat deze dan eerst goed uitlekken. Met het sap gaan we niets meer doen.
Ondertussen doe je de eitjes, slagroom, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Roer of mix dit even los tot je een glad papje krijgt. Je hoeft dit echt niet romig of schuimig te kloppen. Hier voeg je dan nog het puddingpoeder bij en roer of mix nog even goed door tot je opnieuw een glad papje krijgt.
Vervolgens bekleed je de kleine taartvormpjes met bladerdeeg. Duw het deeg goed in de vormpjes en verwijder het overtollige deeg. Verdeel dan het “pudding papje” over de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot boven. De taartjes zullen namelijk nog wat rijzen + er komen ook nog kriekjes/kersen (optioneel) in.
Maak je de taartjes met de kersen/kriekjes, verdeel deze dan over de taartjes. Bak vervolgens de taartjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 25 a 30min. De pudding zal misschien nog een beetje zwak aanvoelen maar deze zal verder opstijven tijdens het afkoelen.
Serveer de taartjes lauw of koud.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pudding taartjes
Equipment
- 5 a 6 kleine taartvormpjes
Ingrediënten
- 350 gr kersen of krieken op sap (= in een bokaal)
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker (= 20gr)
- 1 el suiker
- 1/2 tl vanille extract
- 2 el Vanille puddingpoeder
- 1 a 2 rol bladerdeeg (afhankelijk van de grote van je vormpjes)
- Boter (voor invetten vormpjes)
Instructies
- Begin met de kersen of kriekjes te laten uitlekken. Het sap gaan we nu niet gebruiken.TIP! Je kan de taartjes ook zonder de kersen/kriekjes maken dus dan skip je deze stap
- Doe de eitjes, slagroom, vanillesuiker, suiker en vanille extract in een mengkom. Roer of mix dit even los tot een gladde massa. Doe er dan het puddingpoeder bij en roer of mix opnieuw even tot een gladde massa.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de taartvormpjes in met wat boterBekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Duw het deeg goed in de vormpjes en verwijder het overtollige deeg.
- Verdeel het "pudding papje" over de vormpjes. Vul ze niet te vol aangezien dit een beetje zal rijzen tijdens het bakken + de kersen/ kriekjes moeten er ook nog inkomenVervolgens leg je enkele kersen/kriekjes in de pudding.
- Bak de taartjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min. De pudding zal nog ietwat slap zijn maar tijdens het afkoelen zal deze mooi opstijven. Haal de taartjes uit de oven en laat ze een beetje of volledig afkoelen. Ik vind ze lauw op hun lekkerste. Maar ook koud zijn ze super lekkerSmakelijk