Pudding taartjes

Lekker makkelijk recept voor pudding taartjes, super simpele dessertje om te bakken. Een heerlijk krokante bladerdeeg korst gevuld met een super snelle pudding. Om ze nog wat lekkerder te maken kan je er nog wat kersen of kriekjes (of ander fruit) aan toevoegen. De smaak is net een bekende pastéis de nata.
Naar recept gaan

Pudding taartjes, een klein simpel gebakje waarmee je bij iedereen gaan scoren. Geloof mij, deze zijn zo makkelijk en snel te maken en gewoon onweerstaanbaar lekker. De korst bestaat uit bladerdeeg. Daarin komt een super snelle pudding op basis van eitjes, slagroom, suiker en wat puddingpoeder. Je hoeft gewoon alles te mengen (niet koken) en in de vormpjes gieten. Ik maak deze taartjes nog wat lekkerder door kriekjes/kersen toe te voegen. Je kan dit ook zonder en dan hebben ze de smaak van de bekende Pastéis de Nata.

TIP! Ik verwerkte er nog wat kersen/kriekjes in. Je kan deze dus weglaten dan heb je een heerlijk puddingtaartje. Maar je zou er ook rabarber, aardbeien, bessen, appel, peer … in kunnen verwerken.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met pudding? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor pudding taartjes, super simpele dessertje om te bakken. Een heerlijk krokante bladerdeeg korst gevuld met een super snelle pudding. Om ze nog wat lekkerder te maken kan je er nog wat kersen of kriekjes (of ander fruit) aan toevoegen. De smaak is net een bekende pastéis de nata.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding taartjes?

  • Kersen of kriekjes (op sap in bokaaltje)
  • Eieren
  • Slagroom
  • Suiker & Vanillesuiker
  • Vanille extract
  • Vanille puddingpoeder
  • Bladerdeeg

Hoe maak je deze Pudding taartjes?

Wanneer je de taartjes met de kriekjes of kersen gaat maken, laat deze dan eerst goed uitlekken. Met het sap gaan we niets meer doen.

Ondertussen doe je de eitjes, slagroom, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Roer of mix dit even los tot je een glad papje krijgt. Je hoeft dit echt niet romig of schuimig te kloppen. Hier voeg je dan nog het puddingpoeder bij en roer of mix nog even goed door tot je opnieuw een glad papje krijgt.

Vervolgens bekleed je de kleine taartvormpjes met bladerdeeg. Duw het deeg goed in de vormpjes en verwijder het overtollige deeg. Verdeel dan het “pudding papje” over de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot boven. De taartjes zullen namelijk nog wat rijzen + er komen ook nog kriekjes/kersen (optioneel) in.

Maak je de taartjes met de kersen/kriekjes, verdeel deze dan over de taartjes. Bak vervolgens de taartjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 25 a 30min. De pudding zal misschien nog een beetje zwak aanvoelen maar deze zal verder opstijven tijdens het afkoelen.

Serveer de taartjes lauw of koud.

Lekker makkelijk recept voor pudding taartjes, super simpele dessertje om te bakken. Een heerlijk krokante bladerdeeg korst gevuld met een super snelle pudding. Om ze nog wat lekkerder te maken kan je er nog wat kersen of kriekjes (of ander fruit) aan toevoegen. De smaak is net een bekende pastéis de nata.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor pudding taartjes, super simpele dessertje om te bakken. Een heerlijk krokante bladerdeeg korst gevuld met een super snelle pudding. Om ze nog wat lekkerder te maken kan je er nog wat kersen of kriekjes (of ander fruit) aan toevoegen. De smaak is net een bekende pastéis de nata.

Pudding taartjes

Lekker makkelijk recept voor pudding taartjes, super simpele dessertje om te bakken. Een heerlijk krokante bladerdeeg korst gevuld met een super snelle pudding. Om ze nog wat lekkerder te maken kan je er nog wat kersen of kriekjes (of ander fruit) aan toevoegen. De smaak is net een bekende pastéis de nata.
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie

Equipment

  • 5 a 6 kleine taartvormpjes

Ingrediënten
  

  • 350 gr kersen of krieken op sap (= in een bokaal)
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker (= 20gr)
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 el Vanille puddingpoeder
  • 1 a 2 rol bladerdeeg (afhankelijk van de grote van je vormpjes)
  • Boter (voor invetten vormpjes)

Instructies
 

  • Begin met de kersen of kriekjes te laten uitlekken. Het sap gaan we nu niet gebruiken.
    TIP! Je kan de taartjes ook zonder de kersen/kriekjes maken dus dan skip je deze stap
  • Doe de eitjes, slagroom, vanillesuiker, suiker en vanille extract in een mengkom. Roer of mix dit even los tot een gladde massa.
    Doe er dan het puddingpoeder bij en roer of mix opnieuw even tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de taartvormpjes in met wat boter
    Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Duw het deeg goed in de vormpjes en verwijder het overtollige deeg.
  • Verdeel het "pudding papje" over de vormpjes. Vul ze niet te vol aangezien dit een beetje zal rijzen tijdens het bakken + de kersen/ kriekjes moeten er ook nog inkomen
    Vervolgens leg je enkele kersen/kriekjes in de pudding.
  • Bak de taartjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min.
    De pudding zal nog ietwat slap zijn maar tijdens het afkoelen zal deze mooi opstijven.
    Haal de taartjes uit de oven en laat ze een beetje of volledig afkoelen. Ik vind ze lauw op hun lekkerste. Maar ook koud zijn ze super lekker
    Smakelijk
Trefwoord bakken, bladerdeeg, gebak, kersen, klaar in 30min, kriekjes, pudding, snel klaar, voor bij de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.