Shakshuka met bloemkool

Shakshuka met bloemkool

Shakshuka met bloemkool ofwel een mix van het Midden-Oosten en ons landje. Shakshuka, een typisch Midden-Oosters gerecht dat hier bij ons echt super populair is momenteel. Dus laten we daar iets typisch Vlaams aan toevoegen dacht ik zo … en dat typisch Vlaams is bloemkool, een echte Belgische bloemkool om correct te zijn.

Shakshuka met bloemkool

Ja, shakshuka … een echt trendy receptje en het is niet alleen trendy het is ook super lekker. Maar wat is Shakshuka nu eigenlijk?
Kort en bondig … eitjes gepocheerd in een kruidige en soms ietwat pittige tomatensaus. Je kan het op eender welk moment van de dag serveren en je kan er echt eindeloos op variëren.
Je kan op de blog al een versie vinden met aubergine en zelfs met pompoen. Momenteel zitten we volop in het seizoen van de bloemkool dus een shakshuka met bloemkool “it is”! Alleja, het is een echte “veggie party” hoor, er gaan ook nog kikkererwten bij, spinazie, paprika , prei en tomatenblokjes.

Shakshuka met bloemkool
Shakshuka met bloemkool

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 prei
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 1/2tl komijnpoeder
  • Snuifje korianderpoeder
  • 1/2tl gerookt paprikapoeder
  • 1tl za’atar
  • 1/2tl oregano
  • 200gr kikkererwten (blik)
  • 400gr tomatenblokjes (blik)
  • 250gr passata
  • 650gr bloemkool (in kleine roosjes)
  • 200gr spinazie
  • 8 eieren (*)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

(*) Ik reken 2 eieren per persoon

Bereidingswijze

Was de prei en hak fijn.
Pel de sjalot en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Snij de paprika in kleine blokjes.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin eerst de prei, paprikaen sjalot aan tot deze mooi zacht en glazig zijn.
Voeg de look toe en laat nog eens een minuutje mee bakken.
Voeg de kruiden toe (komijnpoeder, korianderpoeder, gerookt paprikapoeder, za’atar, oregano, peper en zout). Roer even en laat 1 min mee bakken.
Doe de roosjes bloemkool, kikkererwten, tomatenblokjes en passata bij in de stoofpot. Meng even en laat zo’n 10min sudderen tot de bloemkool gaar is. Voeg dan de spinazie toe, meng even en laat slinken.
Maak kuiltjes in dit mengsel en giet hierin de eitjes en laat ze zachtjes garen.

Serveer direct met brood.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.