Dadel crumble

Dadel crumble

Super veelzijdig, super lekker en super easy om te maken … dat is deze dadel crumble. Een receptje waar ik de inspiratie ben gaan halen bij Sandra Bekkari, waar ik nog wat extraatjes heb aan toegevoegd. Een crumble die je kan serveren bij het ontbijt om je yoghurtje of fruit wat crunchiness te geven. Of staat er een stapel pannenkoekjes op het menu als ontbijt of tussendoortje dan kan je deze nog wat extra crunch & bite geven. Of op je bolletje ijs ipv de typische “discobolletjes” 😉

Dadel crumble

De mogelijkheden zijn eindeloos. Heeft je ontbijtje, tussendoortje of dessertje wat crunchiness nodig, dan is deze dadel crumble een lekker simpele oplossing.

Dadel crumble

Enkele serveertips :

>2 plakjes watermeloen + kokosyoghurt + bessen + dadel crumble
> Yoghurt + smoothiebowl kers/bessen & banaan + dadel crumble
> Chiapudding + smoothiebowl bramen & banaan + dadelpudding

Dadel crumble
Dadel crumble

Ingrediënten

  • 6 medjool dadels
  • 100gr notenmix
  • 1el lijnzaad
  • 1el chia
  • 2el havermout
  • 1el gesmolten kokosolie
  • 1/2tl vanille essence
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Week de dadels in lauw water voor zo’n 10min.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe alvast de noten in een foodprocessor of blender en maal tot grove korrels.
Ontpit de dadels en doe ze dan bij de noten.
Mix tot een grove crumble
Voeg het lijnzaad, chia, havermout, kokosolie, vanille en zout toe en mix nog even heel kort.
Doe de grove crumble op de bakplaat, spreid wat uit.
Bak voor zo’n 10 a 15min in de oven, tot de noten mooi goudbruin beginnen te kleuren.
Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en bewaar luchtdicht.

Smakelijk


Dadel crumble
Dadel crumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.