Super veelzijdig, super lekker en super easy om te maken … dat is deze dadel crumble. Een receptje waar ik de inspiratie ben gaan halen bij Sandra Bekkari, waar ik nog wat extraatjes heb aan toegevoegd. Een crumble die je kan serveren bij het ontbijt om je yoghurtje of fruit wat crunchiness te geven. Of staat er een stapel pannenkoekjes op het menu als ontbijt of tussendoortje dan kan je deze nog wat extra crunch & bite geven. Of op je bolletje ijs ipv de typische “discobolletjes” š
De mogelijkheden zijn eindeloos. Heeft je ontbijtje, tussendoortje of dessertje wat crunchiness nodig, dan is deze dadel crumble een lekker simpele oplossing.
Enkele serveertips :
>2 plakjes watermeloen + kokosyoghurt + bessen + dadel crumble
> Yoghurt + smoothiebowl kers/bessen & banaan + dadel crumble
> Chiapudding + smoothiebowl bramen & banaan + dadelpudding
Ingrediƫnten
- 6 medjool dadels
- 100gr notenmix
- 1el lijnzaad
- 1el chia
- 2el havermout
- 1el gesmolten kokosolie
- 1/2tl vanille essence
- snuifje zout
Bereidingswijze
Week de dadels in lauw water voor zo’n 10min.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe alvast de noten in een foodprocessor of blender en maal tot grove korrels.
Ontpit de dadels en doe ze dan bij de noten.
Mix tot een grove crumble
Voeg het lijnzaad, chia, havermout, kokosolie, vanille en zout toe en mix nog even heel kort.
Doe de grove crumble op de bakplaat, spreid wat uit.
Bak voor zo’n 10 a 15min in de oven, tot de noten mooi goudbruin beginnen te kleuren.
Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en bewaar luchtdicht.
Smakelijk