Noedelsalade met watermeloen en forel

Noedelsalade met watermeloen en forel

Zwoele zomerse dagen vragen om lichte en simpele recepten! Deze noedelsalade hoort helemaal in deze categorie. Lekker, fris, super simpel om te maken, smaakvol en ook de nodige pittigheid … alleen maar liefde voor deze zomerse salade. Gewoon al met de watermeloen, tover je eigenlijk de zomer op je bord. Een ingrediënt dat we vaak gewoon zo uit de hand eten en niet vaak in een gerecht verwerken maar het kan dus perfect.

Noedelsalade met watermeloen en forel

Een salade die echt de zomer uitstraalt met frisse stukjes watermeloen, snelle gepekelde sjalot en radijs, wat stukjes gerookte forel, snelle noodles en een pittig frisse dressing. Snel, simpel en zalig lekker … wat heb je nu nog meer nodig?

Noedelsalade met watermeloen en forel
Noedelsalade met watermeloen en forel

Ingrediënten (4 personen)

  • 600gr watermeloen
  • 180ml rijstwijnazijn
  • 50gr suiker
  • 1 teentje look
  • 1 rode ui of sjalot
  • 150gr radijzen
  • 375gr noodles
  • 250gr gerookte forel (of gerookte zalm)
  • 1 komkommer
  • 60ml vissaus
  • 1/2 teentje rode chili
  • Sap van 1 limoen (+extra partjes om te serveren)

Bereidingswijze

Snij de watermeloen in kleine blokjes, doe in een kommetje en zet in de koelkast.

Pel de rode ui of sjalot en hak fijn.
Was de radijzen en hak in fijne schijfjes.
Pel de look en hak fijn.
Hak de rode chili heel fijn.
Snij de forel in kleine stukjes
Snij de komkommer in dunne plakjes.

Doe de rijstwijnazijn, suiker, fijngehakte look en 180ml in een kookpotje en verwarm even zodat de suiker kan oplossen. Roer daarvoor even.
Als de suiker is opgelost, haal van het vuur en voeg de fijngesnede rode ui/sjalot en radijzen toe. Laat zo volledig afkoelen. Je gaat zo de groentjes pekelen
Je kan dit makkelijk al een dag of 2 op voorhand maken, bewaar in de koelkast.

Kook de noodles gaar. Giet af en spoel goed met koud water.

Giet 125ml van het vocht waarin de radijzen en sjalot/ui liggen, in een kommetje. Voeg daar de vissaus, limoensap en fijngehakte rode chili aan toe. Meng goed. Dit is je dressing.

Serveer de noodles met de forel, blokjes watermeloen, plakjes komkommer, wat plakjes gepekelde radijs en ui/sjalot. Serveer met de dressing.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.