Een receptje bomvol Mediterraanse & Midden-Oosterse invloeden, kortom een kruidenbommetje! Deze pita met vis en looksaus is een echt smaakbommetje dat je in 1-2-3 op tafel hebt staan en origineel. De klassieke pita met vlees of kip vervangen we nu door een lekker stukje kabeljauw (of je kan ook een ander stukje witte vis kiezen). Dat stukje kabeljauw krijgt een zalig Midden-Oosters kruidenlaagje op basis van oregano, koriander, komijn en sumac. Met slechts 4 ingrediënten tover je dat klassieke stukje kabeljauw in een waar “kruiden walhalla”.
Dat vind ik zo leuk aan de Midden-Oosterse keuken, ze spelen daar met kruiden. Een heel klassiek ingrediënt zoals kabeljauw wordt gepimpt met slechts een paar kruiden en je krijgt een fantastische smaaksensatie.
Gewoon serveren met wat naanbrood, wat blokjes tomaat & komkommer en een simpel looksausje (op basis van yoghurt). Heel simpel, heel snel klaar en toch super smaakvol. Super toch!
Ingrediënten (4 personen)
- 1,5tl oregano
- 1/2tl korianderpoeder
- 1/2tl komijnpoeder
- 1/2tl sumac
- 4 kabeljauwfilets (of andere witte vis)
- 3 tomaten
- 1 komkommer
- 1 kleine rode ui
- 1el fijngehakte peterselie
- peper en zout
- Olijfolie
- 4 pitabroodjes
Ingrediënten looksaus
- 4el griekse yoghurt
- 1kl mayonaise
- 1 teentje look
- 1el fijngehakte peterselie
- 1el bieslook
- 1tl dille
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de oregano, korianderpoeder, komijnpoeder, sumac, snuifje zout en peper.Wrijf hiermee de visfilets in en leg in een ovenschaal.
Overgiet met wat olijfolie en bak de vis zo’n 15min (afhankelijk van de dikte en grootte van de vis).
Maak ondertussen de looksaus.
Hak de look heel fijn, of pers uit met een lookpers.
Meng de look met de yoghurt, mayonaise, fijngehakte peterselie, bieslook, dille en wat peper en zout.
Bewaar koel.
Snij de komkommer en tomaat in kleine blokjes.
Pel de rode ui en hak fijn.
Meng de fijngehakte ui met de komkommer, tomaat, peterselie en wat peper en zout.
Verwarm de pitabroodjes.
Serveer de pitabroodjes met de vis, looksaus en de groentjes.
Smakelijk!