Pita met vis en looksaus

Pita met vis en looksaus

Een receptje bomvol Mediterraanse & Midden-Oosterse invloeden, kortom een kruidenbommetje! Deze pita met vis en looksaus is een echt smaakbommetje dat je in 1-2-3 op tafel hebt staan en origineel. De klassieke pita met vlees of kip vervangen we nu door een lekker stukje kabeljauw (of je kan ook een ander stukje witte vis kiezen). Dat stukje kabeljauw krijgt een zalig Midden-Oosters kruidenlaagje op basis van oregano, koriander, komijn en sumac. Met slechts 4 ingrediënten tover je dat klassieke stukje kabeljauw in een waar “kruiden walhalla”.

Pita met vis en looksaus

Dat vind ik zo leuk aan de Midden-Oosterse keuken, ze spelen daar met kruiden. Een heel klassiek ingrediënt zoals kabeljauw wordt gepimpt met slechts een paar kruiden en je krijgt een fantastische smaaksensatie.
Gewoon serveren met wat naanbrood, wat blokjes tomaat & komkommer en een simpel looksausje (op basis van yoghurt). Heel simpel, heel snel klaar en toch super smaakvol. Super toch!

Pita met vis en looksaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 1,5tl oregano
  • 1/2tl korianderpoeder
  • 1/2tl komijnpoeder
  • 1/2tl sumac
  • 4 kabeljauwfilets (of andere witte vis)
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 1el fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  • Olijfolie
  • 4 pitabroodjes

Ingrediënten looksaus

  • 4el griekse yoghurt
  • 1kl mayonaise
  • 1 teentje look
  • 1el fijngehakte peterselie
  • 1el bieslook
  • 1tl dille
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de oregano, korianderpoeder, komijnpoeder, sumac, snuifje zout en peper.Wrijf hiermee de visfilets in en leg in een ovenschaal.
Overgiet met wat olijfolie en bak de vis zo’n 15min (afhankelijk van de dikte en grootte van de vis).

Maak ondertussen de looksaus.
Hak de look heel fijn, of pers uit met een lookpers.
Meng de look met de yoghurt, mayonaise, fijngehakte peterselie, bieslook, dille en wat peper en zout.
Bewaar koel.

Snij de komkommer en tomaat in kleine blokjes.
Pel de rode ui en hak fijn.
Meng de fijngehakte ui met de komkommer, tomaat, peterselie en wat peper en zout.

Verwarm de pitabroodjes.
Serveer de pitabroodjes met de vis, looksaus en de groentjes.

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.