Wat een ontdekking waren die Big Mac taco’s en vooral dat sausje. Toen deze makkelijke salade met chicken fingers vorm aan het krijgen was, was ik aan het bedenken welk sausje of dressing ik erbij kon maken. Eigenlijk moest ik niet ver zoeken want dat Big Mac sausje past eigenlijk bij heel veel en inderdaad het was een schot in de roos. Oke, het vraagt wat ingrediënten, geen speciallekes eigenlijk allemaal vrij basic die je wel in huis hebt. Maar geloof mij, dat sausje moet je proberen. Ik vind ze heerlijk passen bij de krokante kip en de rest van de salade. Dit receptje is echt een heerlijk simpel en snel receptje ideaal voor tijdens de zomer of ook daarbuiten. Heb je nog restjes over? Perfect als lunch voor de volgende dag, de krokante kip is koud ook super lekker.
TIP! Vind je het iets te veel ingrediënten voor het Big Mac sausje? Dan kan je ook gewoon wat yoghurt, mayonaise en ketchup mengen (lichte cocktailsaus). Of vervang de ketchup door mosterd en een beetje honing.
Hoe maken we deze Salade met chicken fingers ?
Ga je deze salade serveren met het Big Mac sausje? Maak deze dan alvast als eerste. Des te langer deze kan staan, des te meer smaak. Je kan deze dus al makkelijk enkele uren of de dag ervoor maken.
Vervolgens kan je de eitjes al koken. Ik kook deze zo’n 6min dan is de dooier nog wat lopend (na het koken meteen in koud water leggen) of kook ze hard. Was de sla en hak de radijsjes en rode ui fijn.
TIP! Dit kan je ook al op voorhand doen.
Voor de chicken fingers, begin met de kipfilets in lange dunne repen te snijden. Neem dan 3 kommetjes. In het eerste doe je de bloem en in het tweede kluts je de eitjes los. In het derde kommetje meng je panko, peper, zout en optioneel wat gerookt paprika poeder en oregano. Verhit ondertussen alvast een ruime pan met een royale scheut olijfolie (je zal in porties moeten bakken of gebruik 2 pannen). Haal de reepjes kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei mengsel en als laatste door het panko mengsel. Leg dan direct in de pan en bak de kip mooi goudbruin langs alle kanten (zo’n 2 a 3min per kant).
Wanneer de kip mooi gebakken is, serveer direct met de sla, radijsjes, eitjes, rode ui, Parmezaan schilfers en het sausje.
TIP! Ik had nog wat zachte tortilla’s/wraps over. Deze heb ik in kleine stukjes gesneden en gebakken in een pan met wat olijfolie. Zo worden ze mooi krokant en goudbruin. Laat uitlekken. Dit kan je ook op voorhand al maken. Je zou ook restjes brood kunnen gebruiken en als croutons bakken.
Salade met chicken fingers
Ingrediënten
- 4 eitjes
- 1 kropsla (of Romeinse sla)
- 1 handvol radijsjes
- 1 kleine rode ui
- 1 handvol Parmezaan schilfers
- 1 portie Saus van de Big Mac Taco's (zie notities voor link)
Chicken fingers
- 4 kipfilets
- 120 gr bloem
- 2 eieren
- 200 gr panko
- 1 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
- 1 tl oregano (optioneel)
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- TIP! Begin alvast met het maken van het Big Mac sausje. Des te langer dit kan staan des te meer smaak. De link kan je vinden bij de notities + eventueel 2 alternatieven met minder ingrediënten. Dit kan je dus makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
- Kook de eitjes voor zo'n 6min, ik hou ervan dat het eiwit mooi stevig is en het eigeel nog wat smeuig. Je kan ze ook gewoon hard koken. Na het koken, leg je de eitjes meteen in een kom met koud water.Was de kropslaHak de radijsjes en rode ui fijn. TIP! Je kan dit allemaal al makkelijk van tevoren doen.
- Voor de chicken fingers, begin je met de kipfilets in lange dunne repen te snijden. Neem dan 3 kommen. In de eerste kom doe je de bloem, in de tweede kluts je de eitjes los. In de derde kom meng je de panko met peper en zout en optioneel gerookt paprikapoeder en oregano.Verhit ondertussen een royale scheut olijfolie in een pan. Haal de reepjes kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei mengsel en als laatste door het panko mengsel. Leg meteen in de warme pan. Bak de chicken fingers mooi goudbruin langs alle kanten, zo'n 2 a 3min per kant. Je zal in porties moeten bakken aangezien niet alles in de pan zal passen of je moet met 2 pannen werken.
- Wanneer de chicken fingers mooi goudbruin gebakken zijn, serveer dan direct met de sla, radijsjes, rode ui, de eitjes en het sausje.Smakelijk