Taart met pudding en nectarine

De lekkerste taart van deze zomer, dat is deze makkelijke Taart met pudding en nectarine. Heerlijk zelfgemaakt zanddeeg gevuld met een simpele pudding op basis van zure room. Daaraan voegen we nog nectarine toe. Je kan hier eender welk fruit voor gebruiken (appel, perzik, peer, ...). Simpel, makkelijk, snel klaar en heerlijk van smaak.
Naar recept gaan

Een puddingtaart, één van mijn favoriete taartjes die er bestaan. Met pudding in je dessert scoor je nu eenmaal altijd. Deze taart met pudding en nectarine is er dan ook eentje om de komende dagen zeker uit te proberen. Super makkelijk om te maken, weinig werk en extreem lekker! De pudding is niet gemaakt volgens de traditionele manier. In dit recept mengen we gewoon zure room, room, suiker, vanille, eitjes en wat vanille puddingpoeder. Dit gieten we in de taartvorm en hup de oven in. Super simpel dus! Ik verwerkte in dit taartje nectarines maar je kan hier eender welk fruit voor gebruiken (appel, peer, perzik, pruimen, bessen, …)

Ter info! Ik maakte deze keer het zanddeeg zelf. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een pak kruimeldeeg van de winkel meebrengen als het snel moet gaan.

De lekkerste taart van deze zomer, dat is deze makkelijke Taart met pudding en nectarine. Heerlijk zelfgemaakt zanddeeg gevuld met een simpele pudding op basis van zure room. Daaraan voegen we nog nectarine toe. Je kan hier eender welk fruit voor gebruiken (appel, perzik, peer, ...). Simpel, makkelijk, snel klaar en heerlijk van smaak.

Hoe maken we deze Taart met pudding en nectarine?

Begin met het maken van het zanddeeg (of gebruik zelfgekocht kruimeldeeg 😉). Doe hier voor patisseriebloem, suiker, vanillesuiker en kleine blokjes koude boter in een mengkom. Mix of kneed dit tot heel fijne kruimels. Voeg er het eitje aan toe en mix of kneed tot een mooie deegbal. Vormt deze nog geen deegbal en is het nog wat te droog, voeg een koffielepeltje water toe. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat zo’n 30min opstijven in de koelkast.

Ondertussen kan je de vulling maken. Roer alvast de zure room, room en eitjes los in een mengkom. Doe er suiker, vanillesuiker, vanille extract, zeste van citroen en vanille puddingpoeder (of maizena) bij. Roer tot een gladde massa.

Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlakte tot zo’n 5mm dikte. Bekleed er je taartvorm (eerst goed ingevet & bebloemd) mee. Duw goed aan in de randjes en bodem. Het kan zijn dat het deeg wat gaat scheuren, duw of kneed deze wat dicht. Snij het overtollige deeg weg. Ik heb deze in kleine stukjes getrokken en als een crumble over de taart verdeelt. Giet de vulling in de taartvorm en bak de taart (zonder nectarine) alvast voor zo’n 30min. De vulling is nu nog te lopend om er de nectarine over te strooien. Na zo’n 30min bakken is deze al ietwat steviger. Verdeel er dan de blokjes nectarine over en eventueel het resterende deeg in stukjes gebroken. Bak nog eens voor zo’n 25 a 30min tot de pudding mooi stevig gebakken is. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
Je kan de taart na het afkoelen in de koelkast zetten zodat de vulling nog ietwat steviger wordt.

De lekkerste taart van deze zomer, dat is deze makkelijke Taart met pudding en nectarine. Heerlijk zelfgemaakt zanddeeg gevuld met een simpele pudding op basis van zure room. Daaraan voegen we nog nectarine toe. Je kan hier eender welk fruit voor gebruiken (appel, perzik, peer, ...). Simpel, makkelijk, snel klaar en heerlijk van smaak.

Taart met pudding en nectarine

De lekkerste taart van deze zomer, dat is deze makkelijke Taart met pudding en nectarine. Heerlijk zelfgemaakt zanddeeg gevuld met een simpele pudding op basis van zure room. Daaraan voegen we nog nectarine toe. Je kan hier eender welk fruit voor gebruiken (appel, perzik, peer, …). Simpel, makkelijk, snel klaar en heerlijk van smaak.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

 • taartvorm +/- 24cm

Ingrediënten
  

Zanddeeg (*)

 • 250 gr patisseriebloem
 • 125 gr boter (koud)
 • 2 el suiker
 • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
 • 1 ei

Vulling

 • 250 gr zure room
 • 150 ml room
 • 3 eieren
 • 100 gr suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker (= +/- 10gr per pakje)
 • 1/2 tl vanille extract
 • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
 • 1 el vanille puddingpoeder (of maizena)
 • 1 a 2 nectarine (in blokjes gesneden)

Instructies
 

 • Begin met het maken van het zanddeeg.
  Doe de bloem, koude boter in kleine blokjes, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit tot een fijne kruimelige massa. Voeg dan het ei toe en mix tot je een mooie deegbal krijgt (kan toch een minuutje duren alvorens deze zich begint te vormen). Vormt het nog geen deegbal en is het nog een beetje droog, begin dan met één koffielepeltje water toe te voegen. Kneed nog even.
  Verpak het deeg in plasticfolie en laat zo'n 30min opstijven in de koelkast.
 • Ondertussen kan je alles al mengen voor de vulling.
  Doe de zure room, room en eitjes in een mengkom. Roer dit even los tot een gladde massa. Voeg er de suiker, vanillesuiker, vanille extract, zeste van citroen en vanille puddingpoeder aan toe. Roer dit los tot een gladde massa.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  Vet je taartvorm in met wat boter en bebloem deze.
 • Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot zo'n 5mm dikte ongeveer. Bekleed je taartvorm ermee. Duw goed aan in de kantjes en bodem. Het kan zijn dat het deeg wat zal scheuren, duw de gaatjes en scheurtjes dan wat dicht. Snij het overtollige deeg weg. Ik heb dit bijgehouden en als een soort crumble gebruikt om de taart mee af te werken.
  Giet de vulling in de taartvorm.
  Zet in de oven zonder de nectarine. De vulling is nu nog te slap, de blokjes nectarine zouden meteen naar beneden zakken. Bak alvast zo'n 30min. De vulling zal dan iets steviger zijn. Strooi er de blokjes nectarine over + eventueel het resterende deeg in kleine stukjes getrokken. Bak nog eens voor zo'n 25 a 30min. De vulling moet mooi stevig gebakken zijn.
  Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  Wil je de taart iets steviger, zet de taart dan na het afkoelen een paar uurtjes in de koelkast.
  Smakelijk

Notities

(*) Je kan ook gewoon kruimeldeeg van de supermarkt meebrengen als het snel moet gaan. 
Trefwoord bakken, gemakkelijk dessert, nectarine, pudding, zanddeeg, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.