Even een kleine “side note” bij deze heerlijke Big Mac taco’s. Ze hebben bijna de identieke elementen als de bekende hamburger. Ook de smaak komt heel hard in de buurt maar natuurlijk 100% hetzelfde zal het nooit zijn. Gewoon even ter info. Wat ik jullie wel kan vertellen, is dat dat taco’s echt extreem lekker zijn! En bovendien ook nog een super simpel en snel te maken. Een ideaal receptje voor op een vrijdag lijkt mij. Eentje dat je gewoon als avondmaal kan serveren of als hapje bij een gezellige borrel of apéro. Geloof mij, scoren ga je sowieso doen.
Hoe maken we deze Big Mac taco’s ?
We beginnen met het maken van het sausje. Hiervoor roeren we alvast mayonaise, yoghurt (*), ketchup, mosterd, een snuifje suiker en azijn los. Hak een kleine halve sjalot heel fijn. Snij enkele plakjes zoet-zure augurk heel fijn. Meng beide onder het sausje. Dek af en bewaar in de koelkast.
(*) Je kan de yoghurt ook gewoon vervangen door mayonaise. Maar de yoghurt maakt het iets lichter en frisser.
TIP! Je kan deze saus al makkelijk enkele uren van tevoren maken. Des te langer ie kan staan, des te meer smaak.
Voor de taco’s, brengen we het gehakt op smaak met wat peper en zout. Smeer de wraps/tortilla’s in met een dun laagje gehakt. Zorg dat de wraps/tortilla’s volledig bedekt zijn met een laagje gehakt. Verhit een ruime pan (je kan best met 2 pannen werken) met een scheut olijfolie. Leg de wrap/tortilla met het gehakt naar beneden in de pan. Bak voor zo’n 2 a 3min en draai dan om zodat het gehakt naar boven ligt. Leg hierop een plakje kaas en bak nog eens voor zo’n 2 a 3min zodat de kaas kan smelten.
Serveer dan met wat ijsbergsla, plakjes zoet-zure augurk en het sausje.
TIP! Ik gebruikte hiervoor mini wraps/tortilla’s. Deze zijn het makkelijkste voor te bakken. En als je deze serveert als hapje zijn de mini’s het handigste.
Big Mac taco’s
Ingrediënten
Sausje
- 150 gr mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 kl mosterd
- 2 el ketchup
- 1 snuifje suiker
- 1 tl azijn
- +/- 10 plakjes augurk zoet-zuur
- 1/2 kleine sjalot
- Peper en zout
Taco's
- 450 gr gehakt (gemengd)
- 8 kleine zachte wraps/tortilla's (*)
- 8 sneetjes kaas (ik gebruikte cheddar)
- plakjes augurk zoet-zuur
- 1/2 ijsbergsla fijngehakt
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- We beginnen met het maken van het sausje. Doe de mayonaise, yoghurt, mosterd, ketchup, suiker, azijn, peper en zout in een kommetje. Roer dit los. Hak de zoet-zure augurkjes fijn. Pel de halve sjalot en hak heel fijn. Voeg dit toe aan het sausje. Meng goed.Dek af en bewaar in de koelkast. Des te langer deze kan staan, des te meer smaak.
- Voor het maken van de taco's. Kruid het gehakt met peper en zout.Smeer elke wrap/tortilla in met het gehakt. De hele wrap/tortilla dient bedekt te zijn met een dun laagje gehakt. Verhit een ruime pan of twee pannen met een royale scheut olijfolie. Leg de tortilla/wrap in de pan met het gehakt naar beneden. Dus het gehakt gaat eerst gebakken worden. Bak dit zo voor zo'n 2 a 3min. Draai dan voorzichtig om zodat het gehakt naar boven komt te liggen. Leg op het gehakt een plakje kaas. Bak nog eens voor zo'n 2 a 3min tot de kaas mooi gesmolten is.Serveer dan direct met wat plakjes augurk, ijsbergsla en wat van de saus.Smakelijk