Bladerdeeg hapje met ei, een makkelijk snel hapje om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of brunch. Lekker krokante bladerdeeg koekjes of pasteitjes gevuld met een frisse lichte eiersalade. Heel simpel maar wel super lekker dat in de smaak gaat vallen bij zowel groot als klein. De lekkerste eiersla, die maak je gewoon zelf, in slechts een paar minuten is ie klaar.
TIP! Ik vulde de koekjes met homemade eiersla. Maar je kan deze ook vullen met andere homemade salades. Check hier voor nog meer lekkere zelfgemaakte slaatje
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes voor Pasen? Check dan zeker ook even deze receptjes


Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Bladerdeeg hapje met ei?
- Eieren
- Sjalot
- Peterselie
- Kerriepoeder
- Griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)
- Mayonaise
- Bladerdeeg koekjes of kleine pasteitjes
Hoe maak je dit Bladerdeeg hapje met ei?
Begin met het hard koken van de eitjes. Hiervoor reken je zo’n 10min. Vervolgens leg je ze in een kom met koud water zo kunnen ze sneller afkoelen.
Ondertussen kan je de sjalot en peterselie heel fijn hakken. Doe deze in een mengkom. Voeg er een snuifje kerriepoeder aan toe samen met wat Griekse yoghurt, mayonaise, peper en zout. Meng goed.
Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze. Je kan deze nu heel fijn hakken. Of wil je ze heel fijn, rasp ze dan. Meng heel kort.
Ga je ze meteen serveren, vul de bladerdeeg koekjes dan met de eiersalade en serveer direct. Of je kan de eiersalade ook al uren van tevoren maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Vul de koekjes dan nog niet want door te staan, zullen ze niet meer krokant zijn.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Bladerdeeg hapje met ei
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 kleine sjalot
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1 snuifje kerriepoeder
- 1 a 2 el griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 1 el mayonaise
- Peper en zout
- kleine bladerdeeg koekjes / pasteitjes
Instructies
- Begin met de eitjes hard te koken. Reken op zo'n 10min.Leg ze dan in een kom met koud water zo zijn ze sneller afgekoeld.
- Pel de sjalot en hak heel fijn. Doe in een mengkom.Doe er de fijngehakte peterselie bij, het snuifje kerriepoeder, 1el Griekse yoghurt, mayonaise, peper en zout en meng goed.TIP! Ik voeg de extra lepel yoghurt nog niet te toe. Wil je de eiersla smeuïg maken, dan kan je die extra lepel yoghurt toevoegen. Wil je het allemaal wat steviger laat dit dan weg. Of je kan deze ook vervangen door wat extra mayonaise
- Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze dan. Je kan de eitjes nu heel fijn hakken met een mes. Ik rasp ze heel fijn. Deze meng je als laatste doorheen de yoghurt-mayonaise saus. Meng heel kort.
- Ga je ze meteen serveren, vul de bladerdeeg koekjes dan met de eiersalade. Of je kan de eiersalade ook al uren van tevoren maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Maar vul de koekjes niet uren van tevoren want dan zullen ze niet meer krokant zijn. Smakelijk