Bladerdeeg hapje met ei

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapje met ei, simpel en snel hapje voor Pasen, Paasontbijt of Paasbrunch. Bladerdeeg koekjes gevuld met een mimosa van eitjes ofwel fijngehakte eitjes of eiersalade. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken.
Naar recept gaan

Bladerdeeg hapje met ei, een makkelijk snel hapje om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of brunch. Lekker krokante bladerdeeg koekjes of pasteitjes gevuld met een frisse lichte eiersalade. Heel simpel maar wel super lekker dat in de smaak gaat vallen bij zowel groot als klein. De lekkerste eiersla, die maak je gewoon zelf, in slechts een paar minuten is ie klaar.

TIP! Ik vulde de koekjes met homemade eiersla. Maar je kan deze ook vullen met andere homemade salades. Check hier voor nog meer lekkere zelfgemaakte slaatje

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes voor Pasen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapje met ei, simpel en snel hapje voor Pasen, Paasontbijt of Paasbrunch. Bladerdeeg koekjes gevuld met een mimosa van eitjes ofwel fijngehakte eitjes of eiersalade. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken.
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapje met ei, simpel en snel hapje voor Pasen, Paasontbijt of Paasbrunch. Bladerdeeg koekjes gevuld met een mimosa van eitjes ofwel fijngehakte eitjes of eiersalade. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken.

Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Bladerdeeg hapje met ei?

  • Eieren
  • Sjalot
  • Peterselie
  • Kerriepoeder
  • Griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)
  • Mayonaise
  • Bladerdeeg koekjes of kleine pasteitjes

Hoe maak je dit Bladerdeeg hapje met ei?

Begin met het hard koken van de eitjes. Hiervoor reken je zo’n 10min. Vervolgens leg je ze in een kom met koud water zo kunnen ze sneller afkoelen.

Ondertussen kan je de sjalot en peterselie heel fijn hakken. Doe deze in een mengkom. Voeg er een snuifje kerriepoeder aan toe samen met wat Griekse yoghurt, mayonaise, peper en zout. Meng goed.

Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze. Je kan deze nu heel fijn hakken. Of wil je ze heel fijn, rasp ze dan. Meng heel kort.

Ga je ze meteen serveren, vul de bladerdeeg koekjes dan met de eiersalade en serveer direct. Of je kan de eiersalade ook al uren van tevoren maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Vul de koekjes dan nog niet want door te staan, zullen ze niet meer krokant zijn.

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapje met ei, simpel en snel hapje voor Pasen, Paasontbijt of Paasbrunch. Bladerdeeg koekjes gevuld met een mimosa van eitjes ofwel fijngehakte eitjes of eiersalade. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapje met ei, simpel en snel hapje voor Pasen, Paasontbijt of Paasbrunch. Bladerdeeg koekjes gevuld met een mimosa van eitjes ofwel fijngehakte eitjes of eiersalade. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken.

Bladerdeeg hapje met ei

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapje met ei, simpel en snel hapje voor Pasen, Paasontbijt of Paasbrunch. Bladerdeeg koekjes gevuld met een mimosa van eitjes ofwel fijngehakte eitjes of eiersalade. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken.
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, brunch, hapje, Ontbijt
Porties 20 hapjes

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 1 kleine sjalot
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 snuifje kerriepoeder
  • 1 a 2 el griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
  • 1 el mayonaise
  • Peper en zout
  • kleine bladerdeeg koekjes / pasteitjes

Instructies
 

  • Begin met de eitjes hard te koken. Reken op zo'n 10min.
    Leg ze dan in een kom met koud water zo zijn ze sneller afgekoeld.
  • Pel de sjalot en hak heel fijn. Doe in een mengkom.
    Doe er de fijngehakte peterselie bij, het snuifje kerriepoeder, 1el Griekse yoghurt, mayonaise, peper en zout en meng goed.
    TIP! Ik voeg de extra lepel yoghurt nog niet te toe. Wil je de eiersla smeuïg maken, dan kan je die extra lepel yoghurt toevoegen. Wil je het allemaal wat steviger laat dit dan weg. Of je kan deze ook vervangen door wat extra mayonaise
  • Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze dan.
    Je kan de eitjes nu heel fijn hakken met een mes. Ik rasp ze heel fijn.
    Deze meng je als laatste doorheen de yoghurt-mayonaise saus. Meng heel kort.
  • Ga je ze meteen serveren, vul de bladerdeeg koekjes dan met de eiersalade.
    Of je kan de eiersalade ook al uren van tevoren maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Maar vul de koekjes niet uren van tevoren want dan zullen ze niet meer krokant zijn.
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, brunch, eieren, eiersalade, hapje, klaar in 30min, ontbijt, paasbrunch, paasmenu, paasontbijt, pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.