Asperge cappuccino

Lekker makkelijk recept voor Asperge cappuccino, simpel snel hapje ideaal voor Pasen, Paasontbijt of tijdens de apero. We maken eerst de lekkerste aspergesoep met de lekkerste Belgische witte asperges. Daarop komt nog wat opgeschuimde melk voor een cappuccino effect. Eenvoudig en gezond
Naar recept gaan

Asperge cappuccino, een lekker makkelijk hapje in een glaasje om tijdens het aspergeseizoen zeker eens te maken. De glaasjes bestaan uit de lekkerste en vooral makkelijkste aspergesoep met daarop wat opgeschuimde melk. Ofwel een hartige cappuccino, een origineel hapje voor tijdens de Paasbrunch of om je Paasmenu mee te starten. Een super snel receptje en eentje dat je makkelijk de dag voordien al kan maken.

TIP! Ik maak het schuimlaagje met opgeschuimde melk zoals een echte cappuccino. Je zou ook ook wat slagroom kunnen opkloppen en hiermee de glaasjes afwerken.
TIP! Ik maakte de glaasjes extra feestelijk door er een klein toastje met garnaalsalade (volgens dit recept) bij te serveren. Dit kan ook met wat gerookte zalm.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met asperges? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Asperge cappuccino, simpel snel hapje ideaal voor Pasen, Paasontbijt of tijdens de apero. We maken eerst de lekkerste aspergesoep met de lekkerste Belgische witte asperges. Daarop komt nog wat opgeschuimde melk voor een cappuccino effect. Eenvoudig en gezond

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Asperge cappuccino ?

  • Witte asperges
  • Ui
  • Prei
  • Aardappel
  • Bouillonblokje (kip of groente)
  • Room
  • Melk

Hoe maak je deze Asperge cappuccino?

We gaan eerst beginnen met een bouillon te trekken van de schillen en de harde achterste stukken van de asperges. Schil de asperges en verwijder de harde achterste stukken. Doe de schillen en harde achtersten in een kookpot of stoofpot met ongeveer 1l water. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15 a 20min (mag ook langer). Haal dan door een zeef en vang het vocht of de bouillon op. De schillen mogen nu weg.

Vervolgens voor de soep gaan we een stoofpot verhitten met wat olijfolie of klontje boter. Stoof hierin blokjes sjalot en prei aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Snij ondertussen de geschilde asperges in stukken en schil een aardappel en snij ook in blokjes. Voeg beide toe aan de stoofpot. Roer goed en laat deze ook nog een minuutje mee bakken. 

Giet er dan de asperge bouillon bij en voeg een half blokje bouillon toe. Als de groenten niet helemaal onder staan, voeg je nog wat water toe. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 25 a 30min tot de groentjes gaar zijn. Pureer dan tot een gladde soep. Voor mij mag de soep aan de ietwat dikkere kant zijn, wil je ze iets lopender voeg dan nog wat water of bouillon toe.

Voeg nu de room nog toe en eventueel de apart gehouden blokjes asperges (snij deze wel iets fijner). Breng nog even aan de kook. Je kan de soep nu meteen serveren of laat een nachtje staan, dan wordt ze nog lekkerder.

Om te serveren, schuim de melk op in een melkopschuimer. Of verhit wat melk in een kookpotje en schuim op met een staafmixer. Verdeel de soep over de glaasjes en werk af met de opgeschuimde melk.

Lekker makkelijk recept voor Asperge cappuccino, simpel snel hapje ideaal voor Pasen, Paasontbijt of tijdens de apero. We maken eerst de lekkerste aspergesoep met de lekkerste Belgische witte asperges. Daarop komt nog wat opgeschuimde melk voor een cappuccino effect. Eenvoudig en gezond

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Asperge cappuccino, simpel snel hapje ideaal voor Pasen, Paasontbijt of tijdens de apero. We maken eerst de lekkerste aspergesoep met de lekkerste Belgische witte asperges. Daarop komt nog wat opgeschuimde melk voor een cappuccino effect. Eenvoudig en gezond

Asperge cappuccino

Lekker makkelijk recept voor Asperge cappuccino, simpel snel hapje ideaal voor Pasen, Paasontbijt of tijdens de apero. We maken eerst de lekkerste aspergesoep met de lekkerste Belgische witte asperges. Daarop komt nog wat opgeschuimde melk voor een cappuccino effect. Eenvoudig en gezond
Totale tijd 45 minuten
Gang Borrelhapje, hapje, Soep
Porties 8 glaasjes

Equipment

  • 8 glaasjes

Ingrediënten
  

  • 2 bussels witte asperges
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 grote aardappel
  • 1/2 bouillonblokje (kip of groente)
  • 100 ml room
  • Olijfolie of klontje boter
  • Peper en zout
  • +/- 200 ml melk (*)

Instructies
 

  • We gaan beginnen met eerst een bouillon te trekken van de schillen van de asperges.
    Dit kan je ook al de dag voordien maken.S
    chil daarvoor de asperges en verwijder ook het harde achterste. Doe de schillen en de harde achterste stukken in een kookpot met zo'n 1l water. Breng dit aan de kook en laat dit zo'n 15 a 20min zachtjes sudderen. 
    Haal dan door het zeef en vang de bouillon op. Met de schillen gaan we nu niets meer doen.
  • Ondertussen kan je de rest van de groentjes al voorbereiden
    Pel de sjalot en hak grof (we gaan de soep toch mixen dus hoeft dit niet te fijn te zijn).
    Was de prei en hak fijn. Gebruik niet te veel van het groen anders gaat je soep een ietwat groene schijn krijgen. 
    Schil de aardappel, snij in blokjes. Snij de geschilde asperges in blokjes. 
    TIP! Je kan 2/3 van de aspergeblokjes apart houden. Deze kan je toevoegen als je de soep hebt gemixt.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie of klont boter. Stoof hierin eerst de sjalot en prei aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. 
    Doe er dan de asperges en aardappel bij, roer goed en laat ook zo'n 2min mee bakken. 
    TIP! Zoals hierboven al vermeld, je kan ook zo'n 2/3 van de aspergeblokjes apart houden en pas toevoegen nadat de soep is gemixt. Deze blokjes mogen wel iets fijner gesneden zijn. 
    Giet er vervolgens de bouillon van de asperges bij. Als de groenten niet helemaal onderstaan, voeg nog wat water toe. Doe er ook het halve blokje bouillon bij. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo'n 25 a 30min tot de groentjes gaar zijn.
  • Pureer de soep dan tot hij mooi fluweelzacht is.Doe er dan de room bij en eventueel de apart gehouden stukjes asperges. Roer goed en breng nog even terug aan de kook. 
    Je kan de soep dan meteen gaan serveren. Of laat ze nog een nachtje staan. Ik vind de soep nog lekkerder als ze een nachtje heeft gestaan;
  • Om de soep af te werken, heb ik melk opgeschuurd. Heb je een melk opschuimer, gebruik deze dan.
    Of verhit de melk in een kookpotje en gebruik een staafmixer tot dit begint op te schuimen.
    Verdeel de soep over de glaasjes en werk af met de opgeschuimde melk
  • TIP! Ik maakte de glaasjes extra feestelijk door er een toastje met garnaalsla bij te serveren. Hiervoor toast je gewoon enkele boterhammen en werk af met deze garnaalsla

Notities

(*) Het lekkerste en beste effect is met volle melk of halfvolle melk, geen magere melk. Ik gebruikte opgeschuimde melk maar je kan ook slagroom opkloppen en hiermee de glaasjes afwerken
Trefwoord asperges, borrelhapje, hapje, paasbrunch, paasmenu, pasen, snel klaar, soep, witte asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.