Soesjes schotel

Lekker makkelijk recept voor Soesjes schotel, simpel en snel dessert klaar in amper 30min. Een grote kom gevuld met een crème van mascarpone en yoghurt, profiteroles en frambozen coulis. Leuk dessert voor Pasen of eender welke gelegenheid. Is ook perfect om te maken voor een grote groep
Naar recept gaan

Soesjes schotel, een snel makkelijk dessert dat perfect is om te serveren met Pasen. Dit dessertje is ideaal voor een grotere groep. We vullen een grote schotel met een mousse van mascarpone en yoghurt met daarin soesjes ofwel profiteroles afgewerkt met een coulis en verse frambozen. Simpel en toch super lekker en zowel groot als klein zullen hiervan smullen. En niet enkel voor Pasen is dit een leuk dessertje, ook voor tijdens de zomermaanden is dit ideaal. Je hebt er amper werk aan en makkelijk op voorhand te maken.

TIP! Ik gebruikte hier een homemade frambozen coulis. Omdat we nog niet in het frambozen seizoen zitten, gebruik ik diepvries frambozen. Dit is veel goedkoper en de smaak is veel beter. Je zou ook een combinatie van verschillende (diepvries) bessen kunnen gebruiken. Of wil je het jezelf extra makkelijk maken, ga dan voor een kant-en-klare coulis. Deze kan je makkelijk vinden in de supermarkt in de diepvries. Extra tip! Wanneer de bessen terug in het seizoen zijn, maak dan een grote portie coulis. Je kan deze eenvoudig in porties in de diepvries bewaren.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Soesjes schotel, simpel en snel dessert klaar in amper 30min. Een grote kom gevuld met een crème van mascarpone en yoghurt, profiteroles en frambozen coulis. Leuk dessert voor Pasen of eender welke gelegenheid. Is ook perfect om te maken voor een grote groep
Lekker makkelijk recept voor Soesjes schotel, simpel en snel dessert klaar in amper 30min. Een grote kom gevuld met een crème van mascarpone en yoghurt, profiteroles en frambozen coulis. Leuk dessert voor Pasen of eender welke gelegenheid. Is ook perfect om te maken voor een grote groep

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Soesjes schotel?

  • Coulis : ik maakte zelf een frambozen coulis.
  • Mascarpone
  • Griekse yoghurt of volle stevige yoghurt
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Slagroom
  • Soesjes – profiteroles (uit diepvries supermarkt)
  • Frambozen (vers) of aardbeien of andere bessen
  • Pistachenoten

Hoe maak je deze Soesjes schotel?

Wil je zelf je coulis maken (zie recept)? Maak deze dan eerst omdat deze volledig afgekoeld dient te zijn. Of gebruik je een kant-en-klare uit de diepvries, laat deze dan op tijd ontdooien.

Vervolgens maken we de mousse. Hiervoor doen we mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er dan de slagroom bij en mix tot een luchtige mousse.

Neem dan een ruime kom of ovenschaal en schep hierin de mousse. Spreid mooi egaal uit zodat de gehele bodem bedekt is. Hierover verdeel je dan de soesjes en duw een beetje in de mousse. De soesjes hoef je niet eerst te laten ontdooien. We maken deze schotel namelijk zo’n 2 a 3h op voorhand zo kunnen de soesjes rustig ontdooien. Zet de schotel dan goed afgedekt in de koelkast tot vlak voor het serveren.

Wanneer je deze gaat serveren. Giet er dan een deel van de coulis over. De rest van de coulis serveer je er gewoon apert bij, zo kan iedereen zelf beslissen over de hoeveelheid. Werk verder af met verse frambozen of andere verse bessen en wat fijngehakte pistachenoten.

Lekker makkelijk recept voor Soesjes schotel, simpel en snel dessert klaar in amper 30min. Een grote kom gevuld met een crème van mascarpone en yoghurt, profiteroles en frambozen coulis. Leuk dessert voor Pasen of eender welke gelegenheid. Is ook perfect om te maken voor een grote groep

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Soesjes schotel, simpel en snel dessert klaar in amper 30min. Een grote kom gevuld met een crème van mascarpone en yoghurt, profiteroles en frambozen coulis. Leuk dessert voor Pasen of eender welke gelegenheid. Is ook perfect om te maken voor een grote groep

Soesjes schotel

Lekker makkelijk recept voor Soesjes schotel, simpel en snel dessert klaar in amper 30min. Een grote kom gevuld met een crème van mascarpone en yoghurt, profiteroles en frambozen coulis. Leuk dessert voor Pasen of eender welke gelegenheid. Is ook perfect om te maken voor een grote groep
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 grote kom of ovenschaal of kleine dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • 1 portie coulis (*)
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr griekse Yoghurt (of volle stevige yoghurt)
  • 30 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 175 ml slagroom
  • +/- 20 soesjes – profiteroles (uit diepvries supermarkt)
  • 100 gr frambozen (vers of aardbeien, blauwe bessen, …)
  • 1 handvol pistachenoten

Instructies
 

  • Wil je zelf de coulis maken, maak deze dan eerst aangezien deze volledig afgekoeld dient te zijn.
    TIP! Je kan deze makkelijk de dag voordien al maken. Bewaar deze goed afgedekt in de koelkast
  • Maak de mascarpone-yoghurt mousse.
    Doe hiervoor de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème.
    Giet er vervolgens de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse.
  • Neem een ruime kom of schaal of ovenschaal.
    Schep hierin de mousse en smeer mooi egaal uit zodat de gehele bodem bedekt is.
    Verdeel hierover de soesjes/profiteroles. Je hoeft deze niet eerst te laten ontdooien. We maken de schotel zo'n 2 a 3h op voorhand en zo kunnen de soesjes rustig ontdooien.
    Zet de schotel goed afgedekt in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, giet je er een beetje van de coulis over. De rest serveer je er apart bij, zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel coulis ze willen.
    Werk verder af met de verse frambozen en wat fijngehakte pistachenoten.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik maakte zelf de coulis met diepvries frambozen. Ik volgde dit recept maar dan met 100% frambozen (diepvries). Je kan ook een combinatie van bessen gebruikten. Of ga voor een kant-en-klare coulis, die kan je in de supermarkt vinden in de diepvries. 
Trefwoord dessert, frambozen, griekse yoghurt, klaar in 30min, mascarpone, pasen, profiteroles, roomsoesjes, snel klaar, soesjes, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.