Soesjes schotel, een snel makkelijk dessert dat perfect is om te serveren met Pasen. Dit dessertje is ideaal voor een grotere groep. We vullen een grote schotel met een mousse van mascarpone en yoghurt met daarin soesjes ofwel profiteroles afgewerkt met een coulis en verse frambozen. Simpel en toch super lekker en zowel groot als klein zullen hiervan smullen. En niet enkel voor Pasen is dit een leuk dessertje, ook voor tijdens de zomermaanden is dit ideaal. Je hebt er amper werk aan en makkelijk op voorhand te maken.
TIP! Ik gebruikte hier een homemade frambozen coulis. Omdat we nog niet in het frambozen seizoen zitten, gebruik ik diepvries frambozen. Dit is veel goedkoper en de smaak is veel beter. Je zou ook een combinatie van verschillende (diepvries) bessen kunnen gebruiken. Of wil je het jezelf extra makkelijk maken, ga dan voor een kant-en-klare coulis. Deze kan je makkelijk vinden in de supermarkt in de diepvries. Extra tip! Wanneer de bessen terug in het seizoen zijn, maak dan een grote portie coulis. Je kan deze eenvoudig in porties in de diepvries bewaren.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes? Check dan zeker ook even deze receptjes


Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Soesjes schotel?
- Coulis : ik maakte zelf een frambozen coulis.
- Mascarpone
- Griekse yoghurt of volle stevige yoghurt
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Slagroom
- Soesjes – profiteroles (uit diepvries supermarkt)
- Frambozen (vers) of aardbeien of andere bessen
- Pistachenoten
Hoe maak je deze Soesjes schotel?
Wil je zelf je coulis maken (zie recept)? Maak deze dan eerst omdat deze volledig afgekoeld dient te zijn. Of gebruik je een kant-en-klare uit de diepvries, laat deze dan op tijd ontdooien.
Vervolgens maken we de mousse. Hiervoor doen we mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er dan de slagroom bij en mix tot een luchtige mousse.
Neem dan een ruime kom of ovenschaal en schep hierin de mousse. Spreid mooi egaal uit zodat de gehele bodem bedekt is. Hierover verdeel je dan de soesjes en duw een beetje in de mousse. De soesjes hoef je niet eerst te laten ontdooien. We maken deze schotel namelijk zo’n 2 a 3h op voorhand zo kunnen de soesjes rustig ontdooien. Zet de schotel dan goed afgedekt in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Wanneer je deze gaat serveren. Giet er dan een deel van de coulis over. De rest van de coulis serveer je er gewoon apert bij, zo kan iedereen zelf beslissen over de hoeveelheid. Werk verder af met verse frambozen of andere verse bessen en wat fijngehakte pistachenoten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Soesjes schotel
Equipment
- 1 grote kom of ovenschaal of kleine dessertglaasjes
Ingrediënten
- 1 portie coulis (*)
- 250 gr mascarpone
- 100 gr griekse Yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 30 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 175 ml slagroom
- +/- 20 soesjes – profiteroles (uit diepvries supermarkt)
- 100 gr frambozen (vers of aardbeien, blauwe bessen, …)
- 1 handvol pistachenoten
Instructies
- Wil je zelf de coulis maken, maak deze dan eerst aangezien deze volledig afgekoeld dient te zijn. TIP! Je kan deze makkelijk de dag voordien al maken. Bewaar deze goed afgedekt in de koelkast
- Maak de mascarpone-yoghurt mousse. Doe hiervoor de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er vervolgens de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse.
- Neem een ruime kom of schaal of ovenschaal. Schep hierin de mousse en smeer mooi egaal uit zodat de gehele bodem bedekt is. Verdeel hierover de soesjes/profiteroles. Je hoeft deze niet eerst te laten ontdooien. We maken de schotel zo'n 2 a 3h op voorhand en zo kunnen de soesjes rustig ontdooien. Zet de schotel goed afgedekt in de koelkast.
- Vlak voor het serveren, giet je er een beetje van de coulis over. De rest serveer je er apart bij, zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel coulis ze willen.Werk verder af met de verse frambozen en wat fijngehakte pistachenoten. Smakelijk