Bladerdeeg rolletjes, makkelijk snelle hapjes die passen bij iedere gelegenheid. Of je nu een gezellige apéro of borrel organiseert? Misschien organiseer je ontbijt of brunch voor Pasen? Of je wilt languit in de zetten ploffen en je hebt zin in hapjes. Ze smaken altijd en ze zijn super simpel om te maken. Lekker krokant bladerdeeg en 2 heel eenvoudige vullingen. De ene zijn gemaakt met mascarpone, pesto en ham. De andere hebben een vulling van zure room, kruidenkaas en gerookte zalm. Simpele combinaties maar wel heel lekker en klaar in amper 30min
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met bladerdeeg? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg rolletjes?
- Mascarpone
- Groene pesto
- Gedroogde ham
- Kruidenkaas
- Zure room
- Zeste van citroen
- Gerookte zalm
- Bladerdeeg
Hoe maak je deze Bladerdeeg rolletjes?
We beginnen met het maken van de bladerdeegrolletjes met pesto & ham. Hiervoor mengen we eerst mascarpone met de groene pesto, peper en zout. Vervolgens rol je het bladerdeeg open, leg de lange kant naar je toe. Wrijf dan helemaal in met de het mascarpone-pesto mengsel. Onderaan leg je de plakjes gedroogde ham, deze mogen ietwat overlappen. Rol dan strak op tot een worst en snij in plakjes met een scherp mes. Dit gaat het makkelijkste met een broodmes. Leg de plakjes met het snijvlak naar boven op een beklede bakplaat. Wrijf ze in met wat losgeklopt ei.
Vervolgens gaan we de rolletjes met zalm & kruidenkaas maken. Hiervoor mengen we eerst kruidenkaas met zure room en zeste van citroen. Rol de tweede rol bladerdeeg open en leeg weer met de lange kant naar je toe. Wrijf helemaal in met het kruidenkaas mengsel. Leg onderdaan de plakjes gerookte zalm, deze mogen ietwat overlappen. Deze rol je opnieuw strak op en snij in plakjes met een scherp mes. Leg deze bij op de bakplaat en wrijf in met het losgeklopte ei.
Bak de rolletjes mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 25 a 30min. Serveer ze warm, lauw of koud.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Bladerdeeg rolletjes
Ingrediënten
- 1 ei
Bladerdeegrolletjes met pesto en ham
- 100 gr mascarpone
- 2 el groene pesto
- 4 a 5 sneetjes gedroogde ham
- Peper en zout
- 1 rol bladerdeeg
Bladerdeegrolletjes met zalm
- 75 gr kruidenkaas
- 100 gr zure room
- 1/2 tl zeste van citroen (optioneel)
- 4 a 5 sneetjes gerookte zalm
- 1 rol bladerdeeg
Instructies
- We beginnen met het maken van de bladerdeegrolletjes met pesto en ham. Hiervoor gaan we eerst de mascarpone mengen met pesto, peper en zout. TIP! Wil je nog meer de pesto smaak hebben, voeg dan nog een beetje extra toe.
- Rol dan het bladerdeeg open. Leg de langste kant naar je toe. Wrijf helemaal in met het mascarpone-pesto mengsel. Leg nu helemaal onderaan de plakjes ham. Deze mogen ietwat overlappen. Rol dan op vanaf de langste kant. Probeer ietwat strak op te rollen. Snij met een scherp mes (ik doe dit met een broodmes) in plakjes. Probeer echt goed te snijden en niet te hard te duwen op de rol. Leg deze op de bakplaat en wrijf in met wat losgeklopt ei.
- Vervolgens maken we de bladerdeegrolletjes met zalmMeng hiervoor eerst kruidenkaas, zure room en zeste van citroen. Rol dan het bladerdeeg open. Leg de langste kant naar je toe. Wrijf helemaal in met het kruidenkaas-zure room mengsel. Leg nu helemaal onderaan de plakjes gerookte zalm. Deze mogen ietwat overlappen. Snij met een scherp mes (ik doe dit met een broodmes) in plakjes. Probeer echt goed te snijden en niet te hard te duwen op de rol. Leg deze op de bakplaat en wrijf in met wat losgeklopt ei.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de rolletjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min. Eenmaal gebakken serveer ze direct of laat ietwat afkoelen. Smakelijk