Advocaat taart

Lekker makkelijk recept voor Advocaat taart, snel simpele taart waar je geen oven voor nodig hebt. De bodem bestaat uit verkruimelde koekjes met daarop een heerlijke mascarpone mousse. In deze mousse verwerken we ook de advocaat. Eenvoudig om te maken, feestelijk en weinig werk.
Naar recept gaan

Advocaat taart, een lekker makkelijke taart om mee uit te pakken tijdens Pasen of eender welke feestelijke gelegenheid. Een taartje waarvoor je geen oven nodig hebt en staat in minder dan 30min in je koelkast. Bovendien kan je deze makkelijk de dag voordien al maken, perfect dus voor tijdens de Paasbrunch. De bodem bestaat uit fijngemalen koekjes en wat gesmolten boter. Daarop komt een simpel snelle mousse op basis van mascarpone, slagroom en wat advocaat. Simpel maar wel super lekker.

Leuk om te weten, ik zal nooit advocaat puur eten want dat proeft te veel naar alcohol. En wie mij al even volgt, weet dat ik geen alcohol lust. Maar verwerkt in dit taartje, valt die alcohol bijna helemaal weg en speel ik zo sneetje makkelijk in een paar seconden naar binnen 😄

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele taart receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Advocaat taart, snel simpele taart waar je geen oven voor nodig hebt. De bodem bestaat uit verkruimelde koekjes met daarop een heerlijke mascarpone mousse. In deze mousse verwerken we ook de advocaat. Eenvoudig om te maken, feestelijk en weinig werk.
Lekker makkelijk recept voor Advocaat taart, snel simpele taart waar je geen oven voor nodig hebt. De bodem bestaat uit verkruimelde koekjes met daarop een heerlijke mascarpone mousse. In deze mousse verwerken we ook de advocaat. Eenvoudig om te maken, feestelijk en weinig werk.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Advocaat taart ?

  • Boter
  • Koekjes (droge koekjes of speculaas)
  • Gelatine
  • Slagroom
  • Mascarpone
  • Advocaat
  • Vanille extract
  • Poedersuiker

Hoe maak je deze Advocaat taart ?

We beginnen met het maken van de bodem. Smelt hiervoor eerst de boter en maal de koekjes fijn. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa. Schep dit mengsel in een beklede springvorm (zowel bodem als zijkanten bekleed met bakpapier). Spreid mooi egaal uit over de bodem en zet in de koelkas.

Ondertussen week je de blaadjes gelatine koud water. Giet dan ongeveer 100ml van de slagroom in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur, knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de warme room. Roer goed zodat deze kunnen oplossen, zet even opzij

Vervolgens doe je mascarpone in een mengkom samen met advocaat, vanille extract en poedersuiker. Mix dit los tot een gladde crème. Giet nu eerst de rest van de koude slagroom bij de warme slagroom met gelatine in het kookpotje. Roer dit even los, zo kan dit mengsel sneller afkoelen. Giet de room bij het mascarpone mengsel. Klop dit op tot een luchtige ietwat stevige mousse. Proef even, wil je het iets zoeter voeg dan nog wat extra poedersuiker toe.

Schep de mousse bovenop de koekjeskorst en spreid mooi egaal uit. Zet de taart voor minstens 4h (of langer) in de koelkast om op te stijven.

Voor de afwerking, heb ik de taart bovenaan na het opstijven nog afgewerkt met extra advocaat. Rondom heb ik nog wat extra koekjes geschikt.

Lekker makkelijk recept voor Advocaat taart, snel simpele taart waar je geen oven voor nodig hebt. De bodem bestaat uit verkruimelde koekjes met daarop een heerlijke mascarpone mousse. In deze mousse verwerken we ook de advocaat. Eenvoudig om te maken, feestelijk en weinig werk.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Advocaat taart, snel simpele taart waar je geen oven voor nodig hebt. De bodem bestaat uit verkruimelde koekjes met daarop een heerlijke mascarpone mousse. In deze mousse verwerken we ook de advocaat. Eenvoudig om te maken, feestelijk en weinig werk.

Advocaat taart

Lekker makkelijk recept voor Advocaat taart, snel simpele taart waar je geen oven voor nodig hebt. De bodem bestaat uit verkruimelde koekjes met daarop een heerlijke mascarpone mousse. In deze mousse verwerken we ook de advocaat. Eenvoudig om te maken, feestelijk en weinig werk.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm (+/- 24cm)

Ingrediënten
  

  • 70 gr boter
  • 150 gr koekjes (droge koekjes of speculaas)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 220 ml slagroom
  • 400 gr mascarpone
  • 150 ml advocaat (+ extra om af te werken)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el poedersuiker

Instructies
 

  • Bekleed de bodem en zijkanten van je springvorm met bakpapier.
    Zet even opzij.
  • Begin met de boter te smelten en maal de speculaas fijn.
    Meng de gesmolten boter met de speculaas.
    Schep dit op de bodem van je springvorm en spreid mooi egaal uit zodat de gehele bodem bedekt is.
    Zet even in de koelkast terwijl je advocaat mousse maakt.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Doe ongeveer 100ml van de slagroom in een kookpotje. Breng tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur. Wring de gelatine goed uit en voeg toe aan de warme room. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij.
  • Doe ondertussen de mascarpone in een mengkom. Doe er ook de advocaat, vanille extract en poedersuiker bij. Mix dit tot een gladde crème.
    Giet nu eerst de resterende 120ml koude slagroom bij in het kookpotje met de warme room met gelatine. Roer even los, zo kan de room op temperatuur komen. Giet dan de room bij het mascarpone-advocaat mengsel. Klop op hoge snelheid tot een luchtige ietwat stevige mousse.
    Proef nu alvast even om te checken of het zoet genoeg is. Voeg dan eventueel nog wat extra poedersuiker toe.
  • Schep de mousse bovenop de koekjeskorst. Zet de taart voor minstens 4h (of langer) in de koelkast om op te stijven.
  • Je kan na het opstijven de taart zo serveren.
    Ik heb de taart bovenop nog afgewerkt met wat extra advocaat. Alsook heb ik langs de rand nog wat koekjes geschikt.
    Smakelijk
Trefwoord advocaat, dessert, koekjes, mascarpone, no bake, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.