Snelle witte chocolade mousse, een lekker makkelijk dessertje in een glaasje om mee te scoren met Pasen of eender welke gelegenheid. Voor de chocolademousse heb je maar 4 ingrediënten nodig nl. witte chocolade, slagroom, mascarpone en vanille. Dus een versie zonder eitjes en zonder gelatine. Lekker simpel dus en klaar in amper 15min. Ik voegde ook nog een laagje abrikozen confituur toe, dit zorgt voor een frisse toets. En de lange vinger koekjes maakt het nog een tikkeltje feestelijker voor Pasen. Ze lijken ietwat op konijnenoortjes.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes in een glaasje? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle witte chocolade mousse?
- Slagroom
- Witte chocolade
- Mascarpone
- Vanille extract
- Abrikozen confituur (of andere smaak)
- Lange vinger koekjes (optioneel)
Hoe maak je deze Snelle witte chocolade mousse?
Doe de slagroom in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Ondertussen kan je de witte chocolade in kleine stukjes breken. Doe deze in een kom. Wanneer de room bijna kookt, giet over de chocolade en laat even staan. Roer dan goed door tot een glad mengsel. Laat heel even ietwat afkoelen maar zorg dat het vloeibaar blijft.
Vervolgens doe je mascarpone en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde crème. Giet er dan het room-chocolade mengsel bij. Klop op tot een luchtige mousse.
Dan kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Schep wat van de mousse op de bodem van de glaasjes gevolgd door zo’n 2el abrikozen confituur. Vul de glaasjes verder met de rest van de mousse. Zet in de koelkast tot voor het serveren.
TIP! Je kan de glaasjes extra feestelijk maken door ze af te werken met lange vinger koekjes. Deze snij je eerst in twee en steek dan bovenaan in de mousse. Doe dit wel pas vlak voor het serveren anders zullen ze wak worden.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Snelle witte chocolade mousse
Equipment
- 4 dessert glaasjes
Ingrediënten
- 175 ml slagroom
- 170 gr witte chocolade
- 250 gr mascarpone
- 1 tl vanille extract
- abrikozen confituur (kan ook met andere smaak)
- 4 lange vinger koekjes (optioneel voor decoratie)
Instructies
- Doe de slagroom in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt.
- Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.Wanneer de slagroom bijna kookt, giet deze dan over de stukjes chocolade. Laat even staan zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer dan goed door tot een glad mengsel. Laat ietwat afkoelen maar zorg dat het nog vloeibaar is.
- Vervolgens doe je de mascarpone en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er dan het room-chocolade mengsel bij. Klop op tot een luchtige mousse.
- Neem de dessert glaasjes en schep een beetje van de mousse op de bodem. Doe hierop zo'n 2el van de abrikozen confituur gevolg door nog wat van de mousse. Zet dit zo in de koelkast tot voor het serveren. Wil je het extra feestelijk voor Pasen. Snij dan de lange vinger koekjes in de helft en steek in elk glaasje 2 koekjes zoals konijnenoortjes. Smakelijk