Snelle chocolademousse, een lekker makkelijk dessert in een glaasje om zeker op te slaan. Deze simpele chocomousse is eentje dat smaakt bij iedere gelegenheid. Of het nu voor Pasen is, of voor een familiefeestje of gewoon wanneer je in eentje wilt genieten van een lekker dessertje. Hij is klaar in minder dan 20min en je hebt er ook geen eieren of boter voor nodig. En weet je hoe je het nog wat lekkerder kan maken? Door onderaan de glaasjes want fijngemalen speculaas te doen. Speculaas & chocolade is gewoon een zalige combinatie.
TIP! Ik maak deze chocomousse enkel met melkchocolade. Ik vind dit persoonlijk lekkerder en je hoeft geen suiker meer toe te voegen. Je kan ook een combinatie van melk en pure chocolade gebruiken. Of enkel met pure chocolade maar dan zal je wat extra suiker moeten toevoegen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes in een glaasje? Check dan zeker ook even deze dessertjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle chocolademousse?
- Slagroom
- Melkchocolade
- Mascarpone
- Speculaas
- Paaseitjes
Hoe maak je deze Snelle chocolademousse?
Doe de slagroom in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Ondertussen breek je de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Wanneer de room bijna kookt, giet je er de warme room over. Laat dit even staan zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer dan goed tot een glad mengsel.
Vervolgens doe je de mascarpone in een mengkom, mix dit tot een gladde crème. Giet er dan het room-chocolade mengsel bij. Klop op tot een luchtige mousse.
Maal dan de speculaas fijn en verdeel over de glaasjes. Schep hierop de chocomousse en zet voor zo’n uurtje in de koelkast. Dit mag ook langer in de koelkast.
Werk de chocolade af met eventueel wat Paaseitjes of verse bessen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Snelle chocolademousse
Equipment
- 4 dessert glaasjes
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 175 gr melkchocolade (*)
- 250 gr mascarpone
- 100 gr speculaas
- Paaseitjes
Instructies
- Verwarm de slagroom in een kookpotje tot net onder het kookpunt. Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.
- Wanneer de room bijna kookt, giet deze dan over de stukjes chocolade. Laat even staan zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer dan goed door tot een glad papje. Zet even opzij
- Doe de mascarpone in een mengkom en mix dit tot een gladde crème. Giet er dan het room-chocolade mengsel bij. Klop op tot een luchtige mousse.
- Verkruimel de speculaasjes en verdeel deze over de glaasjes. Schep hierop de mousse. Zet voor een uurtje (mag ook langer) in de koelkast.
- Wil je het extra feestelijk voor Pasen, werk dan af met Paaseitjes. Smakelijk