Snelle chocolademousse

Lekker makkelijk recept voor Snelle chocolademousse, simpel dessert in een glaasje. Voor de chocolademousse heb je maar 3 ingrediënten nodig, is zonder eieren - zonder boter. Deze chocomousse is met mascarpone en melkchocolade. We maken de glaasjes extra lekker met wat fijngemalen speculaas en werken af met paaseitjes.
Naar recept gaan

Snelle chocolademousse, een lekker makkelijk dessert in een glaasje om zeker op te slaan. Deze simpele chocomousse is eentje dat smaakt bij iedere gelegenheid. Of het nu voor Pasen is, of voor een familiefeestje of gewoon wanneer je in eentje wilt genieten van een lekker dessertje. Hij is klaar in minder dan 20min en je hebt er ook geen eieren of boter voor nodig. En weet je hoe je het nog wat lekkerder kan maken? Door onderaan de glaasjes want fijngemalen speculaas te doen. Speculaas & chocolade is gewoon een zalige combinatie.

TIP! Ik maak deze chocomousse enkel met melkchocolade. Ik vind dit persoonlijk lekkerder en je hoeft geen suiker meer toe te voegen. Je kan ook een combinatie van melk en pure chocolade gebruiken. Of enkel met pure chocolade maar dan zal je wat extra suiker moeten toevoegen.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes in een glaasje? Check dan zeker ook even deze dessertjes.

Lekker makkelijk recept voor Snelle chocolademousse, simpel dessert in een glaasje. Voor de chocolademousse heb je maar 3 ingrediënten nodig, is zonder eieren - zonder boter. Deze chocomousse is met mascarpone en melkchocolade. We maken de glaasjes extra lekker met wat fijngemalen speculaas en werken af met paaseitjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle chocolademousse?

  • Slagroom
  • Melkchocolade
  • Mascarpone
  • Speculaas
  • Paaseitjes

Hoe maak je deze Snelle chocolademousse?

Doe de slagroom in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Ondertussen breek je de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Wanneer de room bijna kookt, giet je er de warme room over. Laat dit even staan zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer dan goed tot een glad mengsel.

Vervolgens doe je de mascarpone in een mengkom, mix dit tot een gladde crème. Giet er dan het room-chocolade mengsel bij. Klop op tot een luchtige mousse.

Maal dan de speculaas fijn en verdeel over de glaasjes. Schep hierop de chocomousse en zet voor zo’n uurtje in de koelkast. Dit mag ook langer in de koelkast.

Werk de chocolade af met eventueel wat Paaseitjes of verse bessen.

Lekker makkelijk recept voor Snelle chocolademousse, simpel dessert in een glaasje. Voor de chocolademousse heb je maar 3 ingrediënten nodig, is zonder eieren - zonder boter. Deze chocomousse is met mascarpone en melkchocolade. We maken de glaasjes extra lekker met wat fijngemalen speculaas en werken af met paaseitjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Snelle chocolademousse, simpel dessert in een glaasje. Voor de chocolademousse heb je maar 3 ingrediënten nodig, is zonder eieren - zonder boter. Deze chocomousse is met mascarpone en melkchocolade. We maken de glaasjes extra lekker met wat fijngemalen speculaas en werken af met paaseitjes.

Snelle chocolademousse

Lekker makkelijk recept voor Snelle chocolademousse, simpel dessert in een glaasje. Voor de chocolademousse heb je maar 3 ingrediënten nodig, is zonder eieren of zonder boter. Deze chocomousse is met mascarpone en melkchocolade. We maken de glaasjes extra lekker met wat fijngemalen speculaas en werken af met paaseitjes.
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 4 glaasjes

Equipment

  • 4 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 175 gr melkchocolade (*)
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr speculaas
  • Paaseitjes

Instructies
 

  • Verwarm de slagroom in een kookpotje tot net onder het kookpunt.
    Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.
  • Wanneer de room bijna kookt, giet deze dan over de stukjes chocolade. Laat even staan zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer dan goed door tot een glad papje. Zet even opzij
  • Doe de mascarpone in een mengkom en mix dit tot een gladde crème.
    Giet er dan het room-chocolade mengsel bij. Klop op tot een luchtige mousse.
  • Verkruimel de speculaasjes en verdeel deze over de glaasjes. Schep hierop de mousse. Zet voor een uurtje (mag ook langer) in de koelkast.
  • Wil je het extra feestelijk voor Pasen, werk dan af met Paaseitjes.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan ook een combinatie van melkchocolade en pure chocolade gebruiken. Of ga voor enkel pure chocolade maar dan ga je wel een beetje poedersuiker moeten toevoegen. 
Trefwoord chocolade, dessert, dessert in een glaasje, mascarpone, pasen, speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.