Sandwich taart

Lekker makkelijk recept voor Sandwich taart, simpel snel orgineel idee voor het Paasontbijt of Paasbrunch. Een heuse boterhammen taart met een vulling van eiersalade en gerookte zalm. Heel eenvoudig om te maken, klaar in amper 30min en feestelijk.
Naar recept gaan

Sandwich taart, een makkelijk en origineel idee om mee uit te pakken tijdens het Paasontbijt of Paasbrunch. Een hartige taart opgebouwd uit laagjes boterhammen, eiersalade en gerookte zalm. Rondom smeren we de taart in met roomkaas en afwerken met frisse lentegroentjes. Simpel om te maken en extra feestelijk voor Pasen. Dit soort van hartige taart is iets typisch van Zweden en qua vulling kan je echt nog mee spelen.

TIP! Ik gebruikte als vulling een laagje homemade eiersalade en een laagje gerookte zalm. Je kan de eiersalade ook vervangen door zalmsalade, vissalade, krabsla, tonijnsalade …

Lekker makkelijk recept voor Sandwich taart, simpel snel orgineel idee voor het Paasontbijt of Paasbrunch. Een heuse boterhammen taart met een vulling van eiersalade en gerookte zalm. Heel eenvoudig om te maken, klaar in amper 30min en feestelijk.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Sandwich taart?

  • Eiersalade (zie recept)
  • Boterhammen
  • Roomkaas
  • Gerookte zalm
  • Bieslook
  • Radijsjes
  • Komkommer
  • Sjalot

Hoe maak je deze Sandwich taart?

Begin met het maken van de eiersalade. Deze kan je trouwens de dag voordien al maken.

Vervolgens gaan we de binnenkant van een cakevorm bekleden met plasticfolie. Gebruik zeker genoeg folie zodat de folie aan de zijkanten ruim kunnen overhangen.

Dan verwijder je de korsten van de boterhammen. Hiermee gaan we niets meer doen. Bekleed de bodem van de vorm dan met een laagje boterhammen. Je zal deze ietwat moeten bijsnijden zodat ze ietwat passen. Hierop komt dan een laag van de eiersalade, spreid mooi egaal uit. Daar leg je dan opnieuw een laagje boterhammen op en duw ietwat aan.

Smeer dit laagje boterhammen dan in met wat roomkaas en bedek met een laagje gerookte zalm. Hou zeker nog wat zalm apart voor de afwerking. Hierover strooi je ook nog wat fijngehakte bieslook gevolgd door het laatste laagje boterhammen. Duw ietwat aan en vouw dicht met de overhangende folie. Zet de taart voor minstens een uurtje in de koelkast. Dit mag ook langer.

Voor de afwerking, ontvorm de taart en leg op een ruim bord of plank en verwijder de folie. Smeer de taart helemaal in met roomkaas. Verder werkte ik de taart bovenaan af met fijngehakte radijsjes, blokjes komkommer, fijngehakte sjalot en nog wat reepjes zalm. Rondom de rand heb ik takjes bieslook geschikt. Dit is optioneel maar geeft het wel een feestelijke touch.

Lekker makkelijk recept voor Sandwich taart, simpel snel orgineel idee voor het Paasontbijt of Paasbrunch. Een heuse boterhammen taart met een vulling van eiersalade en gerookte zalm. Heel eenvoudig om te maken, klaar in amper 30min en feestelijk.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Sandwich taart, simpel snel orgineel idee voor het Paasontbijt of Paasbrunch. Een heuse boterhammen taart met een vulling van eiersalade en gerookte zalm. Heel eenvoudig om te maken, klaar in amper 30min en feestelijk.

Sandwich taart

Lekker makkelijk recept voor Sandwich taart, simpel snel orgineel idee voor het Paasontbijt of Paasbrunch. Een heuse boterhammen taart met een vulling van eiersalade en gerookte zalm. Heel eenvoudig om te maken, klaar in amper 30min en feestelijk.
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Porties 6

Equipment

  • 1 Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 1 portie eiersalade (zie notities voor link) (*)
  • +/- 10 boterhammen
  • 400 gr roomkaas
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt)
  • handvol radijsjes
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 sjalot (of ui)
  • 1 plantje bieslook (voor decoratie) Optioneel

Instructies
 

  • Begin met het maken van de eiersalade. Zie notities voor de link naar het recept voor de lekkerste eiersalade.
    TIP! Je kan deze makkelijk de dag voordien al maken.
  • Bekleed dan de binnenkant van een cakevorm met plasticfolie. Laat de folie ruim overhangen langs alle kanten om de taart makkelijk te ontvormen.
  • Snij de korstjes van de boterhammen. Deze gaan we niet meer gebruiken.
    Leg nu een laagje boterhammen op de bodem van de cakevorm. Je zal de boterhammen ietwat moeten bijsnijden om deze te laten passen.
    Smeer hierop de eiersalade en spreid mooi egaal uit.
    Hierop leg je opnieuw een laagje boterhammen en druk ietwat aan.
    Smeer hierop dan een laagje roomkaas en leg er dan de plakjes gerookte zalm (hou 50gr apart voor afwerking) op. Strooi er de fijngehakte bieslook over.
    Leg hierop het laatste laagje boterhammen en duw ietwat aan. Verpak bovenaan met het overhangende folie en zet in de koelkast.
    TIP! Je kan deze taart makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
  • Voor de afwerking, ontvorm de taart en leg op een ruim bord of plank.
    Smeer nu de taart helemaal in met de resterende roomkaas. Probeer ietwat glad te strijken met een mes.
  • Voor de afwerking, hak je de radijsjes fijn en de komkommer snij je in kleine blokjes (verwijder wel eerst de zaadjes). Pel de sjalot en hak fijn.
    Verdeel deze bovenop de taart samen met de resterende zalm (in reepjes gesneden).
    Rondom heb ik nog takjes bieslook geschikt. Dit is optioneel.
    Serveer dan

Notities

(*) Het recept voor de lekkerste eiersalade kan je hier vinden. Ik liet wel het spek weg
Trefwoord boterhammen, brunch, eieren, eiersalade, lunch, ontbijt, paasbrunch, paasmenu, paasontbijt, pasen, roomkaas, snel klaar, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.