Asperges à la flamande in een glaasje, een lekker makkelijk hapje om mee uit te pakken met Pasen. Pasen dat wat later valt, is gewoon perfect. De heerlijke witte asperges van Belgische bodem komen piepen, de eerste rabarber en de lekkerste aardbeien van bij ons. Ik pleit ervoor dat Pasen altijd laat moet vallen want zo breng je veel meer lekkers op tafel tijdens je Paasontbijt of Paasbrunch. Dit jaar komt er zonder twijfel deze versie van Asperges op Vlaamse wijze op tafel. Geserveerd in glaasjes en lichter want deze is zonder boter. Bovendien klaar in amper 30min en op voorhand te maken.
De glaasjes zijn samengesteld met blokjes asperges gevolg door geplette eieren met lekker veel peterselie en wat olijfolie. Daarop komt nog wat gerookte zalm voor de feestelijke touch maar dit kan je ook weglaten. Als laatste nog een toefje zure room en wil je het extra feestelijk voor Pasen nog konijnenoortjes gemaakt van geroosterd brood.
TIP! Ik maakte de glaasjes extra feestelijk met de gerookte zalm. Dit kan je ook weglaten voor een echte asperges op Vlaamse wijze. Of vervang door grijze garnalen of gerookte kip.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere simpele receptjes met asperges? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Asperges à la flamande in een glaasje?
- Eieren
- Witte asperges
- Peterselie
- Zure room
- Gerookte zalm (optioneel)
- Olijfolie
- Peper en zout
Hoe maak je deze Asperges à la flamande in een glaasje?
Begin met het koken van de eitjes. Ze moeten hard gekookt zijn dus reken op zo’n 10min. Leg ze dan in een kom met koud water zo zijn ze sneller afgekoeld.
Ondertussen kan je de asperges schillen en in kleine stukjes snijden. Breng water en royale snuf zout aan de kook in een kookpotje. Kook de blokjes asperges voor zo’n 2 a 3min. Ze mogen nog wat beet hebben dus kook ze niet te lang. Giet dan af en laat afkoelen.
TIP! Je kan zowel de asperges als de eitjes de dag voordien al koken.
Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze en hak fijn. Doe ze in een mengkom en voeg er fijngehakte peterselie aan toe. Doe er ook 1el olijfolie bij en peper en zout. Meng goed.
Roer ook de zure room los met wat peper en zout.
Dan kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Verdeel de asperges over de glaasjes gevolgd door de eitjes. Werk af met reepjes gerookte zalm en wat zure room. Serveer dan.
TIP! Je kan de glaasjes makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Enkel de zure room schep je er pas op vlak voor het serveren.
TIP! Ik maakte ze extra feestelijk voor Pasen door ze af te werken met konijnenoortjes gemaakt van geroosterd brood. Hiervoor rooster je eerst brood. Ondertussen teken je een konijnenoortje op wat karton en knip uit. Leg dit op je geroosterde boterham en snij uit. Het is belangrijk dat de boterham nog warm is en niet koud is want dan is het te krokant om er iets uit te snijden. Ook de oortjes zet je pas op de glaasjes vlak voor het serveren.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Asperges à la flamande in een glaasje
Equipment
- 4 glaasjes
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1/2 bussel witte asperges
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 75 gr gerookte zalm
- 125 gr zure room
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het hard koken van de eieren. Reken op zo'n 10min.Leg ze dan in een kom met koud water, zo koelen ze sneller af. TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al doen
- Vervolgens schil je de asperges en snij in kleine stukjes. Breng water aan de kook in een kookpotje met zout. Kook hierin kort de stukjes asperges. Reken op zo'n 2 a 3min. Ze mogen echt nog wat beet hebbenGiet dan af en laat afkoelenTIP! Dit kan je ook al de dag voordien doen.
- Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze en hak ze heel fijn.Doe in een mengkommetje en giet er zo'n 1el olijfolie over. Voeg er ook de fijngehakte peterselie aan toe samen met peper en zout.
- Roer de zure room los met wat peper en zout.
- Verdeel de blokjes asperges over de glaasjes gevolgd door de eitjes. Werk af met reepjes gerookte zalm en wat zure room. TIP! Je kan de glaasjes al enkele uren van tevoren samenstellen. Enkel de zure room schep je er pas op vlak voor het serveren.
- TIP! Maak je deze voor Pasen, dan kan je er een feestelijke touch aan geven. Ik maakte namelijk konijnenoortjes van geroosterd brood. Rooster 1 a 2 boterhammen. Ondertussen teken je oortjes uit in karton en knip dit uit. Leg zo'n oortje op een geroosterde boterham en snij uit met een scherp mes. De boterham moet echt nog warm zijn, als je deze laat afkoelen dan is deze te krokant en ga je er geen oren uit krijgen. Je kan deze oortjes ook al uren van tevoren maken. Maar werk de glaasjes er pas mee af vlak voor het serveren anders gaan ze wak worden.