Yoghurt taart met perzik, een origineel makkelijk dessertje voor Pasen want ze lijken (een beetje) op een spiegelei. Kleine tartelette taartjes gevuld met een lichte luchtige yoghurt mousse afgewerkt met een halve perzik. Voor mij lijken ze een beetje op een spiegelei dus ideaal om te serveren tijdens het Paasontbijt of Paasbrunch. Simpel en snel om te maken en bovendien kan je ze eenvoudig op voorhand al voorbereiden. Ideaal toch!
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes voor Pasen? Checken dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurt taart met perzik?
- Patisseriebloem
- Amandelmeel
- Poedersuiker
- Boter
- Vanille extract
- Ei
- Mascarpone
- Griekse yoghurt
- Slagroom
- Perzik (op sap in bokaal)
- Pistachenoten
Hoe maak je deze Yoghurt taart met perzik?
We beginnen met het maken van het deeg van de taartjes. Hiervoor meng je de patisseriebloem met amandelmeel, poedersuiker, koude boter in blokjes en vanille extract. Dit kneed of mix je tot je fijne kruimels krijgt, dit kan zo’n 3 a 4min duren. Kluts ondertussen het ei los en begin met 1el van het ei toe te voegen wanneer het deeg droge kruimels zijn. Geef het even tijd want het duurt soms tot een minuut alvorens het deeg begint te binden. Is het nog wat droog, voeg nog 1el ei toe. Geef het opnieuw een minuutje tijd. Is het nog te droog, voeg dan 1kl toe.
Voeg niet te veel ei ineens toe en geef het telkens even tijd alvorens je een deegbal krijgt. Verpak het deeg in plasticfolie en leg een uurtje in de koelkast. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot zo’n 3mm dikte. Snij er cirkels uit die iets groter zijn dan je vormpje. Bekleed er je vormpje mee, duw goed en verwijder overtollig deeg. Zet de taartjes zo’n 15 a 20min in de diepvries.
Voor ze de oven ingaan, prik enkele gaatjes in de bodem. Bak de taartjes mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 17 a 18min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven, ontvorm ze en laat volledig afkoelen.
Voor de vulling, mix daarvoor mascarpone, griekse yoghurt, poedersuiker en vanille extract los tot een gladde massa. Giet er dan de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse.
TIP! Deze kan je al enkele uren van tevoren maken.
De taartjes vullen deed ik vlak voor het serveren, zo wordt de korst niet wak. Vul ze met de mousse en spreid mooi egaal uit. Leg hierop een halve perzik en strooi er wat fijngehakte pistachenoten over.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Yoghurt taart met perzik
Equipment
- 6 kleine taartvormpjes (of 1 grote vorm)
Ingrediënten
Zanddeeg / taartdeeg
- 175 gr patisseriebloem
- 30 gr amandelmeel
- 70 gr poedersuiker
- 105 gr boter (koud)
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
Yoghurt vulling
- 250 gr mascarpone
- 250 gr griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 70 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 150 ml slagroom
- 6 perziken op sap (in blik)
- 1 handvol pistachenoten (ongezouten – gepeld)
Instructies
- We beginnen met het maken van het zanddeeg. Hiervoor doe je eerst de patisseriebloem, amandelmeel, poedersuiker, koude boter en vanille extract in een mengkom. Mix of kneed dit tot je fijne kruimels krijgt. Reken op zo'n 3 a 4min.Kluts ondertussen het ei los. Wanneer je fijne kruimels hebt, doe je er zo'n 1el van het ei bij. Mix of kneed nu rustig. Geef het even tijd. Is het nog steeds droog, doe er opnieuw 1el bij. Mix of kneed opnieuw maar geef het even tijd, het duurt soms een minuutje alvorens dit een deegbal vormt. Vormt het deeg een deegbal en is ietwat plakkerig, zet je mixer dan uit.Is het deeg nog steeds ietwat droog, voeg dan zo'n koffielepel van het ei toe. Als je ineens teveel toevoegt dan kan het te plakkerig zijn. Dus best een beetje per keer en even geduld hebben.Verpak het deeg dan in plasticfolie en leg voor zo'n uurtje in de koelkast.
- Wanneer het deeg een uur in de koelkast heeft gelegen, kunnen we het deeg gaan uitrollen. Bebloem je werkoppervlak en rol het deeg uit tot +/- 3mm dikte. Snij dan cirkels uit het deeg die iets groter zijn dan je vormpje. Bekleed dan je taartvormpjes met het deeg. Duw goed aan langs de kantjes en bodem en verwijder het overtollige deeg. Je zal misschien voor de laatste 2 taartjes, het deeg nog eens even met de hand moeten kneden en opnieuw uitrollen.Zet de taartjes nog eerst zo'n 15 a 20min in de diepvries.
- Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden.Wanneer je taartjes zijn opgesteven, prik dan wat gaatjes met behulp van een vork in de bodem. Bak de taartjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 17 a 18min (hangt van de oven af). Eenmaal gebakken, probeer ze meteen te ontvormen en laat ze volledig afkoelen.TIP! Je kan de taartjes makkelijk de dag voordien al bakken. Eenmaal ze zijn afgekoeld, bewaar ze luchtdicht.
- Laat op tijd de perziken uitlekken, met het sap gaan we niets meer doen.
- Voor de vulling, doe de mascarpone, griekse yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde crèmeGiet er dan de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. TIP! Je kan de mousse al enkele uren van tevoren maken en bewaren in de koelkast. De taartjes vullen heb ik pas vlak voor het serveren gevuld. Als je dit te lang op voorhand zou doen, dan is de korst niet meer zo krokant.
- Vul de taartjes royaal met de mousse. Smeer mooi egaal uit.Leg op elk taartje in het midden een halve perzik, zo lijkt het een spiegeleiStrooi er nog wat fijngehakte pistache over Smakelijk