Eiersalade in een glaasje, een snel makkelijk en super origineel hapje voor Pasen. Glaasjes gevuld met krokante stukjes geroosterd brood met daarop de lekkerste eiersla. Om de lekkerste te maken, heb je niet veel ingrediënten nodig. Een combinatie van yoghurt en een beetje mayonaise, wat peterselie en bieslook. En het snuifje kerriepoeder mag zeker niet ontbreken, dat is altijd mijn secret ingrediënt. Super simpel, klaar in amper 30min en je kan deze eenvoudig op voorhand al maken. En maken die konijnenoortjes gemaakt uit brood het niet extra schattig?
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes voor Pasen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Eiersalade in een glaasje?
- Eieren
- Boterhammen
- Yoghurt (stevige Griekse yoghurt of volle yoghurt)
- Mayonaise
- Peterselie en bieslook
- Kerriepoeder
- Lente-ui
- Gerookte zalm (optioneel)
Hoe maak je deze Eiersalade in een glaasje?
Begin met het hard koken van de eitjes. Reken op zo’n 10min en leg ze dan in een kom met koud water.
Ondertussen kan je de boterhammen roosteren en dan in kleine blokjes breken. Of je kan ze ook eerst in blokjes snijden en bakken in een pan met wat olijfolie.
Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze en hak of plet ze in kleine stukjes. Vervolgens doe je er de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, fijngehakte peterselie, bieslook, peper en zout bij. Meng goed.
TIP! Je kan de eiersalade makkelijk de dag voordien al maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Zo zal ie nog meer smaak hebben.
Om de glaasjes samen te stellen, dit doe je het beste vlak voor het serveren. Op de bodem strooien we namelijk de blokjes brood daarop komt de eiersalade. Doe je dit op voorhand dan zal het brood wak worden.
Verdeel de blokjes brood over de glaasjes gevolgd door de eiersalade. Werk af met wat fijngehakte lente-ui en optioneel wat reepjes gerookte zalm.
TIP! Wil je de glaasjes extra feestelijk maken voor Pasen. Snij dan konijnenoortjes uit het geroosterde brood. Je kan best de oortjes eerst uitsnijden uit karton en leg deze dan op het geroosterde brood. Zorg er wel voor dat het brood nog warm is. Als dit is afgekoeld dan is het te krokant.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Eiersalade in een glaasje
Equipment
- 4 glaasjes
Ingrediënten
- 5 eieren
- 3 a 4 boterhammen
- 2 el yoghurt (Griekse of volle stevige yoghurt)
- 1,5 el mayonaise
- 1 snuifje kerriepoeder
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- 1 el bieslook (fijngehakt)
- Peper en zout
- 2 a 3 Lente-ui
- Gerookte zalm (optioneel)
Instructies
- Begin met het hard koken van de eitjes. Reken hiervoor op zo'n 10min. Leg ze dan in een schaal met koud water, zo zijn ze het snelste afgekoeld.
- Rooster de boterhammen en snij dan in kleine stukjesTIP! Wil je ze extra feestelijk, snij er dan enkele "konijnenoortjes" uit. Je kan deze het best eerst uitsnijden uit karton en deze dan op het geroosterde brood leggen. Snij ze wel uit wanneer het brood nog warm is. Is het afgekoeld dan is het te krokant en gaat dit niet meer lukken.
- Dan gaan we de eiersalade maken. Pel de eitjes en hak of plet de eitjes fijn. Doe er de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, peterselie, bieslook, peper en zout bij. Meng goed. TIP! Je kan de eiersalade makkelijk de dag voordien al maken en goed afgedekt bewaren.
- Het samenstellen van de glaasje kan je het beste pas vlak voor het serveren doen. Op de bodem strooi je namelijk wat van de blokjes geroosterd brood. Doe je dit te lang op voorhand dan zal dit wak worden. Verdeel de stukjes geroosterd brood over de bodem gevolgd door de eiersalade.Hak de lente-ui fijn en verdeel ook over de glaasjes. Werk eventueel af met wat reepjes gerookte zalm. Werk eventueel af met de konijnenoortjes Smakelijk