Pudding taart met aardbeien, lekker makkelijk zomers gebak om eindeloos lang van te genieten met een koffietje. Vanillepudding en aardbeien, is er nog een betere combinatie? Ja eigenlijk wel, in combinatie met een lekkere krokante kruimeldeeg korst. Het resultaat is dit heerlijke taartje dat totaal niet veel werk of tijd vraagt. De vanillepudding wordt niet op de klassieke manier bereid maar op basis van zure room. Wat de taart een lekkere frisse en lichte toets geeft.
Nog meer lekkere dessertjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding taart met aardbeien?
- Kruimeldeeg : Kant-en-klaar of zelfgemaakt (zie hier voor het recept)
- Zure room
- Eieren
- Zeste van citroen
- Vanille extract
- Suiker
- Vanillesuiker
- Vanille puddingpoeder
- Aardbeien : je zou ook frambozen, blauwe bessen of bramen kunnen gebruiken
Hoe maak je deze Pudding taart met aardbeien?
Wil je zelf je taartdeeg maken, dan dien je dit eerst te maken. Of gebruik kant-en-klaar deeg. Rol het deeg uit (of open als je kant-en-klaar gebruikt). Bekleed er je bakvorm mee en verwijder het overtollige deeg. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt
TIP! Het resterende deeg hoef je niet weg te gooien. Dit kan je nog in stukjes trekken en als een crumble over de taart verdelen.
Vervolgens gaan we de vulling maken. Doe hiervoor de zure room in een mengkom en roer of mix dit even los. Doe er dan de eitjes, suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en vanille extract bij. Mix dit opnieuw even los. Als laatste voeg je het puddingpoeder toe en mix nog even kort.
Giet de vulling in de taartvorm. Verwijder nog de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verdeel deze over de pudding. Duw de aardbeien ietwat in de pudding. Verdeel er nu eventueel nog wat van het deeg over (in kleine stukjes getrokken).
Bak de taart gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 30 a 40min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.
Pudding taart met aardbeien
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 24cm)
Ingrediënten
- 1 portie kruimeldeeg (*)
- 400 gr zure room
- 3 eieren
- 1,5 tl zeste van citroen
- 1,5 tl vanille extract
- 85 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 30 gr vanille puddingpoeder
- 250 gr aardbeien
Instructies
- Wil je zelf je kruimeldeeg maken, dan dien je dit eerst te maken. Zie notities voor het recept.Rol het deeg uit (of open als je kant-en-klaar gemaakt) en bekleed er je taartvorm mee. Verwijder het overtollige deeg. Gooi de restjes deeg niet weg. Deze kan je nog in kleinere stukjes scheuren en als een soort crumble over de taart strooien. Zet de vorm even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de zure room in een mengkom. Roer dit alvast even los.Doe er de eitjes bij samen met zeste van citroen, vanille extract, suiker en vanillesuiker. Roer of mix dit even los tot een gladde massa.Doe er vervolgens het puddingpoeder bij en meng nog even goed.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.
- Giet het puddingmengsel in de taartvorm en verdeel er de aardbeien over. Duw ze een beetje in de pudding. Nu kan je het deeg nog in kleine stukjes trekken en over de taart verdelen
- Bak de taart mooi gaar en goudbruin voor zo'n 30 a 40min in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelenSmakelijk