Speculaas milkshake, een zoet verfrissend drankje om tijdens de zomermaanden zeker eens te maken. Meestal verwerk ik speculaas in taarten, cake, gebak … vandaag maak ik er een onweerstaanbaar drankje mee. Veel ingrediënten heb je niet nodig meer bepaald vanille ijs, speculaas koekjes, speculaaspasta en melk. Zelf voegde ik ook nog een shotje koffie toe. Want koffie en speculaas is nu eenmaal een heerlijke combinatie. Natuurlijk kan je deze ook skippen en dan heb je nog altijd een super lekkere milkshake.
Nog meer lekkere inspiratie met speculaas? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas milkshake?
- Sterke koffie : dit is optioneel. Ik vind de combinatie koffie en speculaas heerlijk
- Vanille ijs : je zou hier ook speculaasijs of mokka ijs kunnen gebruiken
- Speculaas koekjes
- Speculaaspasta
- Melk
Hoe maak je deze Speculaas milkshake?
Wil je net zoals mij ook koffie in de milkshake verwerken, zorg dan dat je deze op tijd maakt. Zo kan deze volledig afkoelen.
Vervolgens doe je het ijs, speculaaspasta, afgekoelde koffie en melk in blender. Breek dan de koekjes in kleinere stukjes en voeg deze ook toe. Mix tot een gladde milkshake.
Verdeel de milkshake over de glazen. Ik heb aan de binnenkant van de glazen ook eerst wat speculaaspasta gesmeerd. Werk eventueel af met verbrokkelde speculaas koekjes.
Speculaas milkshake
Equipment
- blender
Ingrediënten
- 150 ml sterke koffie (afgekoeld)
- 4 bollen vanille ijs (*)
- 3 speculaas koekjes
- 1,5 el speculaaspasta
- 300 a 400 ml melk
Instructies
- Wil je koffie toevoegen aan de milkshake, zorg dan dat je deze op tijd maakt zodat deze volledig kan afkoelen.
- Doe het ijs, de koekjes (breek deze in ietwat kleinere stukjes), speculaaspasta, optioneel de koffie en de melkTIP! Voor de hoeveelheid melk, als je de koffie gebruikt. Gebruik dan zo'n 300ml melk. Gebruik je geen melk, voeg dan ietwat meer melk toe.Mix tot een gladde milkshake
- Verdeel de milkshake over de glazen. Je kan eventueel nog wat extra speculaaspasta in de binnenkant van de glazen smeren. En werk eventueel nog af met wat verbrokkelde speculaas koekjesSanté