Couscous Salade met halloumi

Lekker makkelijk recept voor Couscous Salade met halloumi, een gezonde zomerse salade die kan als doordeweekse avondmaaltijd of als bijgerecht bij BBQ (barbecue). Een vegetarisch receptje klaar in 30min met gegrilde halloumi en stukjes perzik. Ook heerlijk om mee te nemen tijdens een picknick of zet hem gewoon op je weekmenu
Naar recept gaan

Couscous salade met halloumi, een heerlijk fris receptje om te serveren op een zomerse dag. Of voor tijdens een dag als de zon ver te zoeken is om zo het zonnetje toch op je bord te toveren. Een super makkelijke salade bomvol smaak, kruiden, groentjes, perzik en de heerlijke halloumi kaas. Je kan deze trouwens serveren als doordeweekse vegetarische avondmaaltijd. Of serveer deze als bijgerecht voor bij de BBQ (barbecue). En de restjes neem je gewoon mee als lunch de volgende dag.

Ja, ik hou van zomer fruit in salades. Ik ben ook een persoon die er niets op tegen heeft dat er ananas op een pizza ligt 😃. Perziken, nectarines, aardbeien, bessen kunnen niet alleen in desserts of ontbijtjes. Ik vind deze ook super zomerse receptjes. Dat zorgt voor een frisse zoete toets. En zeker hier in combinatie met de halloumi.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse salades. Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Couscous Salade met halloumi, een gezonde zomerse salade die kan als doordeweekse avondmaaltijd of als bijgerecht bij BBQ (barbecue). Een vegetarisch receptje klaar in 30min met gegrilde halloumi en stukjes perzik. Ook heerlijk om mee te nemen tijdens een picknick of zet hem gewoon op je weekmenu

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Couscous Salade met halloumi ?

  • Couscous : ik gebruik hier parelcouscous. Je zou hier ook riso pasta kunnen gebruiken
  • Courgette
  • Paprika
  • Rode ui
  • Radijs
  • Kruiden : Peterselie, bieslook en tuinkers
  • Halloumi
  • Perziken of nectarine
  • Honing
  • Chilivlokken – optioneel
  • Olijfolie
  • Citroen

Hoe maak je deze Couscous Salade met halloumi ?

Begin met de couscous eerst te koken. Parelcouscous kook je zoals pasta. Giet af eenmaal gaar, spoel goed onder koud water en laat uitlekken en afkoelen.

Ondertussen kan je de courgette in fijne blokjes snijden. Bak deze kort in een pan met wat olijfolie voor zo’n 2min (max). Schep uit de pan en laat afkoelen.

Vervolgens kan je ook de rest van de groentjes fijnsnijden nl. paprika, rode ui en radijsjes. Hak ook de kruiden fijn, ik gebruik hier peterselie, bieslook en tuinkers. Dan kan je ook nog de dressing maken door olijfolie, citroensap, honing, peper en zout los te roeren.

Doe de afgekoelde parelcouscous in een mengkom. Voeg hier de groentjes, kruiden en dressing toe. Meng goed.
TIP! Tot hier kan je de salade makkelijk al een dag op voorhand maken. Door te staanW wordt ie nog lekkerder.

Het bakken van de halloumi en perziken doe je het best vlak voor het serveren. Snij de halloumi in plakjes en dep ietwat droog. Verhit een pan met een beetje olijfolie. Bak de kaas langs beide kanten goudbruin. Haal dan uit de pan. Ondertussen snij je de perziken in kleine blokjes. Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en doe er de blokjes perzik in samen met wat honing en optioneel chilivlokken. Bak voor max. 2min. Leg de halloumi dan bij in de pan zodat deze ook een honing laagje krijgt.
TIP! Je hoeft de perziken niet te bakken. Je kan deze ook gewoon ongebakken onder de salade mengen.

Werk de salade af met de halloumi en perziken.

Lekker makkelijk recept voor Couscous Salade met halloumi, een gezonde zomerse salade die kan als doordeweekse avondmaaltijd of als bijgerecht bij BBQ (barbecue). Een vegetarisch receptje klaar in 30min met gegrilde halloumi en stukjes perzik. Ook heerlijk om mee te nemen tijdens een picknick of zet hem gewoon op je weekmenu
Lekker makkelijk recept voor Couscous Salade met halloumi, een gezonde zomerse salade die kan als doordeweekse avondmaaltijd of als bijgerecht bij BBQ (barbecue). Een vegetarisch receptje klaar in 30min met gegrilde halloumi en stukjes perzik. Ook heerlijk om mee te nemen tijdens een picknick of zet hem gewoon op je weekmenu

Couscous Salade met halloumi

Lekker makkelijk recept voor Couscous Salade met halloumi, een gezonde zomerse salade die kan als doordeweekse avondmaaltijd of als bijgerecht bij BBQ (barbecue). Een vegetarisch receptje klaar in 30min met gegrilde halloumi en stukjes perzik. Ook heerlijk om mee te nemen tijdens een picknick of zet hem gewoon op je weekmenu
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gr couscous (ik gebruik parelcouscous)
  • 1 courgette
  • 1/2 paprika
  • 1 rode ui
  • 150 gr radijsjes
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt) – optioneel
  • 1 bosje tuinkers Optioneel
  • 1 blok halloumi
  • 3 perziken
  • 1,5 el honing
  • 1/2 tl chilivlokken Optioneel
  • Olijfolie

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het koken van de couscous zoals vermeld op de verpakking. Ik heb parelcouscous gebruikt dus dit kook je net zoals pasta. Eenmaal gaar, giet af, spel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Ondertussen kan je de courgette in kleine blokjes snijden.
    Verhit een pan met wat olijfolie en bak deze voor max 2min. Roer af en toe. Haal dan uit de pan en laat afkoelen.
  • Vervolgens kan je de rest van de groentjes gaan fijnsnijden.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak fijn.
    Pel de ui en hak fijn
    Hak de radijsjes fijn.
    Maak ook alvast de dressing door alle ingrediënten te mengen.
  • Wanneer de couscous afgekoeld is, doe in een ruime mengkom.
    Voeg hier de groentjes, kruiden en dressing aan toe. Meng dit goed.
    Proef even en breng nog verder op smaak met peper, zout en wat citroensap
    TIP! Tot hier kan je de salade makkelijk een dag op voorhand al maken. Dek goed af en bewaar in de koelkast. Zo zal de salade nog meer smaak krijgen.
  • De halloumi en perziken bak je best vlak voor het serveren.
    TIP! Je hoeft de perziken niet te bakken. Je kan deze ook gewoon in blokjes onder de salade al mengen.
    Snij de halloumi in plakjes (of kan ook in blokjes). Dep deze ietwat droog alvorens te bakken. Verhit een pan met een beetje olijfolie. Bak hierin kort de plakjes halloumi tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan.
  • Snij de perziken in blokjes. Doe in dezelfde pan nog een beetje olijfolie. Giet er ook de honing over en strooi er optioneel wat chilivlokken over. Bak voor zo'n 2min. Op het laatste leg je de halloumi bij in de pan zodat deze ook een honing laagje krijgen.
    Werk de salade af met de perziken en de halloumi
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, bijgerecht, couscous, halloumi, klaar in 30min, parelcouscous, perziken, picknick, salade, snel klaar, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.