Yoghurt pannenkoeken met banaan, een heerlijk eiwitrijk ontbijtje om je dag meteen goed te starten. Veel werk of tijd vragen deze echt niet, in no-time liggen ze in de pan en in 1-2-3 op je bord. Heb je nog veel rijpe bananen in je fruitschaal dan is dit het ideale moment om deze pancakes te bakken. Door heel rijpe bananen te gebruiken hoef je geen suiker meer toe te voegen. De yoghurt zorgt voor een lichte frisse toets en hierdoor krijg je super luchtige pannenkoeken. En zo eet ik ze het liefst.
Serveer ze met verse bessen (frambozen, aardbeien, blauwe bessen, bramen, …). Mijn tip om ze extra lekker te maken is door wat (pure) chocolade fijn te hakken en deze over de pannenkoekjes te strooien.
Nog meer inspiratie nodig voor pannenkoeken? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurt pannenkoeken met banaan?
- Bananen : gebruik hier rijpe bananen daardoor zal je geen extra suiker moeten toevoegen.
- Yoghurt : gebruik Griekse yoghurt of volle stevige yoghurt
- Eieren
- Vanille extract
- Zelfrijzende bloem + snuifje bakpoeder
- Vanille puddingpoeder of maizena
- Kaneel
- Olie
- Bessen om erbij te serveren (blauwe bessen, frambozen, aardbeien, bramen, …)
Hoe maak je deze Yoghurt pannenkoeken met banaan?
Begin met het pletten van de rijpe bananen in een mengkom. Hier voor je yoghurt, eitjes en vanille extract aan toe. Meng of mix dit tot een gladde massa. Vervolgens doe je er de bloem, snuifje bakpoeder, puddingpoeder en kaneel bij. Mix of meng opnieuw goed tot een mooi glad deeg.
Verhit een pan met een scheutje olie. Schep zo’n 1,5 a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin langs beide kanten.
TIP! Bak ze niet te groot anders zal je ze moeilijk kunnen draaien.
Serveer de pancakes meteen met wat bessen en wat honing/maple syrup
Yoghurt pannenkoeken met banaan
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 3 el yoghurt (Griekse yoghurt of volle stevige yoghurt)
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 100 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 1 el vanille puddingpoeder (of maizena)
- 1/4 tl kaneel
- Olie
- Bessen (om te serveren)
Instructies
- Begin met het pletten van de bananen in een mengkomVoeg er de yoghurt, eitjes en vanille extract aan toe. Meng dit goed tot een gladde massa. Doe er vervolgens de bloem, bakpoeder, puddingpoeder en kaneel bij. Roer of mix dit goed tot een glad deeg
- Verhit een pan met wat olie. Doe ongeveer 1,5 a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Serveer ze direct met vers fruit en wat honing/maple syrupSmakelijk
Zeer lekker en luchtig.