Kip spiesjes van de BBQ, want een lekker “kipsaté’ke” bij een barbecue mag niet ontbreken. Een super makkelijk en kruidige receptje dat je kan serveren als hapje met een simpel yoghurt-look sausje of als hoofdgerecht bij de BBQ. De marinade van deze spiesjes bestaat uit oregano, dragon, citroen, chili en wat honing. Geloof mij dragon en kip is een heerlijke combinatie dat je zeker eens moet proberen. De honing geeft het een zoete toets en zo gaat de kip ook lichtjes karameliseren.
Nog meer lekkere BBQ recepten? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kip spiesjes van de BBQ?
- Olijfolie
- Look
- Oregano (gedroogd)
- Dragon (gedroogd of vers)
- Chilivlokken of cayennepeper
- Honing
- Zeste van citroen + citroensap
- Kipfilet
Hoe maak je deze Kip spiesjes van de BBQ?
Begin met het maken van de marinade. Doe hiervoor olijfolie in een mengkom. Pers het teentje look uit en voeg ook toe. Vervolgens doe je er de oregano, dragon, chilivlokken, honing, zeste van citroen, citroensap, peper en zout bij. Meng goed.
Snij de kip in lange dunne reepjes en voeg toe aan de marinade. Meng goed. Dek de kom af en zet voor minstens een uur in de koelkast. Je kan dit ook al uren van tevoren doen zo krijgt de kip nog meer smaak.
TIP! Week de satéstokjes zo’n één uur alvorens te gebruiken. Zo zal het stokje niet verbranden op de BBQ.
Rijg de stukjes kip op de stokjes. Bepaal zelf hoeveel je er op één stokje wilt. Voor een hapje, hoeven het niet zo veel stukjes te zijn.
Leg op de BBQ (of pan of grillpan) en bak de kip mooi goudbruin en gaar. Eenmaal gebakken, serveer dan direct.
Serveertip! Super lekker met een homemade yoghurt-looksausje. Dit maak je door Griekse yoghurt te mengen met mayonaise, uitgeperste look, bieslook en peterselie. Ook dit sausje kan je op voorhand maken en goed afgedekt bewaren in de koelkast.


Kip spiesjes van de BBQ
Equipment
- Satéstokjes
Ingrediënten
- 50 ml olijfolie
- 3 teentjes look
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl dragon (vers of gedroogd)
- 1/4 tl chilivlokken (of snuifje cayennepeper)
- 1 el honing
- 1 tl zeste van citroen + sap van halve citroen
- Peper en zout
- 4 kipfilets
Yoghurt-look sausje (optioneel)
- 150 gr griekse yoghurt (of volle yoghurt)
- 1 el mayonaise
- 1 teentje look
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
Instructies
- Begin met het maken van de marinade. Doe de olijfolie in een ruime mengkom. Pers de teentjes look uit en voeg toe aan de kom samen met oregano, dragon, chilivlokken, honing, zeste van citroen, sap van 1 citroen, peper en zout. Meng goedSnij de kipfilets in dunne lange reepjes. Doe de reepjes kip in de marinade. Meng goed. Dek de kom goed af en zet in de koelkast voor minstens 1u maar mag ook langer. Des te langer des te meer smaak.
- TIP! Week de satéstokjes zo'n 1u alvorens je ze gaat gebruiken. Zo gaan de stokjes niet verbranden op de BBQ
- Voor het sausje, dit kan je het best ook al enkele uren van tevoren maken zo krijgt de saus meer de look smaak. Roer de yoghurt en mayonaise los in een kommetje. Pers het teentje look uit en voeg ook toe samen met de bieslook en peterselie. Meng goed. Dek af en zet in de koelkast tot voor het serveren.
- Rijg de reepjes kip op de stokjes. Kies zelf hoe groot je ze maakt.Als het een hapje is dan hoef je er niet zo veel op te steken. Gebruik zo'n 2 a 3 reepjes kip.
- Bak de spiesjes op de barbecue of in de pan tot ze de kip mooi goudbruin gebakken is Serveer direct met het yoghurt-looksausjeSmakelijk