Aardbei tiramisu met chocolade, een makkelijk zomers dessert om mee uit te pakken! Oke, het ziet er niet echt uit als tiramisu en toch is het zo hoor 😃. Het is eens een ietwat andere manier om deze Italiaanse klassieker te serveren. Gemaakt in een cakevorm, zonder eieren en zonder alcohol en toch is ie super lekker. De witte chocolade in de mascarpone mousse maakt deze extra lekker. Want aardbeien en chocolade zijn nu eenmaal een fantastische match. Dit dessertje heb je trouwens klaar in minder dan 30min en je kan deze makkelijk al een dag op voorhand maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardbei tiramisu met chocolade?
- Witte chocolade
- Mascarpone
- Vanille extract
- Room
- Lange vinger koekjes
- Aardbeien
Hoe maak je deze Aardbei tiramisu met chocolade?
Begin met het maken van de mousse. Smelt hiervoor eerst de witte chocolade au bain-marie. Mix ondertussen de mascarpone los met vanille extract. Giet er de gesmolten chocolade bij en mix goed tot een gladde massa. Giet er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse. Zet dit in koelkast zodat je de rest kan voorbereiden.
Bekleed de binnenkant van een cakevorm met plasticfolie en laat ook ietwat overhangen zodat je deze makkelijker kan ontvormen. Neem ongeveer 1/3 van de aardbeien en snij deze in plakjes. Schik of puzzel deze over de bodem en zijkanten van de cakevorm. Ja, deze blijven zeker plakken aan de zijkanten hoor. Het is een beetje puzzelen maar is totaal niet moeilijk.
Schep dan een deel van de mascarpone mousse op de bodem en spreid voorzichtig uit voor een mooi egaal laagje. Verdeel hierover wat blokjes aardbeien en duw ietwat in de mousse. Leg hierop de koekjes en duw ook een beetje aan. Doe er opnieuw wat van de mousse gevolgd door blokjes aardbeien en koekjes. Doe zo verder tot de vorm is gevuld. Het laatste laagje dienen koekjes te zijn.
Zet dit voor zo’n 3u (mag ook langer, zelfs een nachtje) in de koelkast.
TIP! Zo’n 30min voor het serveren, heb ik deze in diepvries gezet. Zo wordt ie nog wat steviger. Zo ga je deze makkelijker kunnen ontvormen en in plakjes snijden.
Aardbei tiramisu met chocolade
Equipment
- 1 Cakevorm
Ingrediënten
- 150 gr witte chocolade
- 200 gr mascarpone
- 1/2 tl vanille extract
- 175 ml room
- +/- 14 lange vinger koekjes
- 250 gr aardbeien
Instructies
- We gaan eerst de mousse maken.Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de mascarpone in een mengkom en mix los met de vanille extract. Giet er dan de gesmolten witte chocolade bij en mix opnieuw goed los tot een gladde massa.Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot een stevige mousse. Zet even in de koelkast terwijl je de rest al voorbereidt
- Bekleed de binnenkant van de cakevorm met plasticfolie. Laat ook de folie wat overhangen zo ga je deze tiramisu makkelijker kunnen ontvormen.
- Snij ongeveer 1/3 van de aardbeien in plakjes. Deze ga je schikken puzzelen over de bodem en zijkanten. Ja, deze zullen makkelijk blijven plakken langs de zijkanten hoor 😉
- De rest van de aardbeien snij je in kleine blokjes. Schep nu een deel van de mascarpone mousse op de bodem en spreid voorzichtig uit over de bodem zodat er een mooi egaal laagje ontstaat.Verdeel hierop wat blokjes aardbeien en duw ietwat in de mousse. Schik hierop enkele koekjes. Ik gebruikte er zo'n 7 per laagje. Duw ook weer een beetje aan. Schep hierop opnieuw wat mousse gevolgd door blokjes aardbeien en koekjes. Doe zo tot de vorm helemaal gevuld is. Het laatste laagje moeten koekjes zijn. Zet dit zo voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast.
- Om te serveren, ik heb deze zo'n 30min voor het serveren nog even in de diepvries gestoken. Zo wordt de tiramisu nog iets steviger en kan je deze makkelijk ontvormen en in plakjes snijden.