Pistache tiramisu met frambozen, een makkelijk zomers dessertje om deze zomer mee uit te pakken. Geen klassieke Italiaanse versie, wel eentje met pistachepasta en frambozen. Een heerlijke verrassende combinatie die je zeker eens moet uitproberen, toch zeker als je een tiramisu lover bent zoals ik 😃. In slechts 20min zijn deze glaasjes klaar en je kan deze makkelijk op voorhand maken. Ik maakte deze in individuele dessert glaasjes maar je zou deze ook makkelijk in één grote kom kunnen maken.
Nog meer lekkere tiramisu receptjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pistache tiramisu met frambozen?
- Frambozen : vers of diepvries
- Mascarpone
- Pistachepasta : je kan deze makkelijk online kopen. Je hebt 100% pure pistachepasta of een gesuikerde versie. Gebruik je de 100% pure, dan zal je misschien nog ietwat meer zoetstof moeten toevoegen.
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Zeste van citroen
- Room
- Lange vinger koekjes
Hoe maak je deze Pistache tiramisu met frambozen?
Gebruik je diepvries frambozen, laat deze dan eerst ontdooien. Plet de frambozen dan. Zet even opzij.
Vervolgens maak je de mascarpone mousse. Doe hiervoor de mascarpone, pistachepasta, poedersuiker, vanille extract en zeste van citroen in en mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er dan de room bij en klop tot een romige gladde mousse.
Verdeel de koekjes over de glaasjes. Ik gebruik hier 2 koekjes per glaasje. Je zal deze ietwat moeten breken. Verdeel hierover dan de geplette frambozen. De koekjes zullen zo ietwat wak worden door het sap van de frambozen. Vervolgens verdeel je hierover de pistache mousse. Zet dit zo in de koelkast voor zo’n uurtje of dit mag ook langer in de koelkast.
TIP! Je kan dit ook al de dag voordien maken.
Vlak voor het serveren, heb ik nog wat pistachepasta ietwat lopender gemaakt. Dit doe je au bain-marie. Giet dan een beetje van de pasta over de mousse. Werk af met wat verse frambozen.
Pistache tiramisu met frambozen
Equipment
- 6 dessert glaasjes
Ingrediënten
- 250 gr frambozen (vers of diepvries) + extra verse om te decoreren
- 250 gr mascarpone
- 3 el pistachepasta + optioneel wat extra
- 3 el poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 1/2 tl zeste van citroen
- 200 ml room
- +/- 12 lange vinger koekjes
Instructies
- Gebruik je diepvries frambozen, laat deze eerst wat ontdooien.Plet ze vervolgens. Verse frambozen kan je natuurlijk meteen pletten.
- Doe de mascarpone, pistapasta, poedersuiker, vanille extract en zeste van citroen in een mengkom. Mix dit tot een gladde massa.Giet er dan de room bij en klop dit op tot een romige mousse.
- Leg zo'n 2 lange vinger koekjes per glaasje op de bodem. Je zal deze wat moeten breken. Verdeel hierover de geplette frambozen zodat de koekjes ietwat bedekt zijn. De koekjes zullen zo zacht worden door het sap van de frambozen.Vervolgens verdeel je hierover de mousse. Zet dan voor minstens 1h (mag ook langer – zelf een dag op voorhand).
- Voor het serveren, heb ik nog wat pistachepasta au bain-marie lopender gemaakt. Giet daarvan een beetje over elke tiramisu en werk af met wat verse frambozen