Pastasalade met kip, spek en perzik

Lekker makkelijk recept voor Pastasalade met kip, spek en perzik, een snel simpel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een gerechtje dat klaar is in amper 30min, fris, licht en zomers. De restjes kan je makkelijk de volgende dag meenemen als lunch.
Naar recept gaan

Pastasalade met kip, spek en perzik, een frisse zomerse salade klaar in amper 30min dus ideaal om doordeweeks op tafel te zetten. Tijdens de zomer staat er minstens 1x per week een pastasla op ons weekmenu. Want smaakt altijd, want super simpel om te maken, lekker fris en de restjes zijn super lekker om de volgende dag mee te nemen als lunch. Groentjes, spek, kip, perzik, pasta en een frisse dressing meer heb je niet nodig om een op en top smaakvolle salade te maken. Niet te veel ingrediënten, niet te veel tijd, niet te veel werk … Love it!

Nog meer zomerse salades inspiratie nodig? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pastasalade met kip, spek en perzik, een snel simpel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een gerechtje dat klaar is in amper 30min, fris, licht en zomers. De restjes kan je makkelijk de volgende dag meenemen als lunch.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pastasalade met kip, spek en perzik?

  • Spek : ik gebruikte gerookte plakjes spek. Dit kan ook met blokjes spek
  • Kipfilets
  • Kippenkruiden of heb je Italiaanse kruiden dan kan dit ook.
  • Pasta : type fusili of penne
  • Rode ui
  • Kerstomaten
  • Perzik of nectarine of abrikozen
  • Feta
  • Citroen
  • Mosterd
  • Honing

Hoe maak je deze Pastasalade met kip, spek en perzik?

Begin met het bakken van de spek in een pan tot deze lichtjes begint te kleuren. Haal dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Giet nog wat olijfolie in dezelfde pan. Kruid de kipfilets met kippenkruiden. Bak de kipfilets mooi gaar en goudbruin. Eenmaal gaar, haal uit de pan en laat afkoelen.

Ondertussen kan je de pasta ook gaar koken. Eenmaal gaar, giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

Vervolgens hak je de ui fijn. Halveer de kerstomaten. Snij de perzik in dunne plakjes. Snij de spekjes in kleinere stukjes en snij de kipfilets in plakjes. Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing en mosterd te mengen.

Doe dan de afgekoelde pasta in een mengkom samen met de ui, tomaten, perziken en spekjes. Meng goed. Giet er zo’n 2/3 van de dressing over en meng goed. Werk af met de stukjes kip en verbrokkel er wat feta over.

Je kan de salade nu meteen serveren met de rest van de dressing er apart bij. Of dek goed af en bewaar in de koelkast. Zo zal de salade nog meer smaak krijgen. Door te staan, zal de pasta de dressing opnemen. Giet daarom vlak voor het serveren de rest van de dressing erover. Serveer dan.

Lekker makkelijk recept voor Pastasalade met kip, spek en perzik, een snel simpel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een gerechtje dat klaar is in amper 30min, fris, licht en zomers. De restjes kan je makkelijk de volgende dag meenemen als lunch.
Lekker makkelijk recept voor Pastasalade met kip, spek en perzik, een snel simpel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een gerechtje dat klaar is in amper 30min, fris, licht en zomers. De restjes kan je makkelijk de volgende dag meenemen als lunch.

Pastasalade met kip, spek en perzik

Lekker makkelijk recept voor Pastasalade met kip, spek en perzik, een snel simpel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een gerechtje dat klaar is in amper 30min, fris, licht en zomers. De restjes kan je makkelijk de volgende dag meenemen als lunch.
5 van 3 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 12 sneetjes spek (dunne sneetjes – gerookt) (*)
  • 2 grote kipfilets
  • 2 tl kippenkruiden (**)
  • 350 gr pasta (penne of fusilli)
  • 1 rode ui
  • 250 gr kerstomaten
  • 2 perziken (of nectarine of abrikozen)
  • Peper en zout
  • 120 gr feta

Dressing

  • 50 ml olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 3 el citroensap
  • 1,5 el honing
  • Zout

Instructies
 

  • Verhit een pan en bak hierin de plakjes spek mooi goudbruin.
    Haal dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier
    Maak de pan niet proper.
  • Voeg in de pan waarin je het spek hebt gebakken wat olijfolie.
    Kruid de kipfilets met de kippenkruiden. Bak de kip mooi goudbruin en gaar in de pan.
    Eenmaal gebakken, haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Ondertussen kan je de pasta gaar koken. Eenmaal gaar, giet af, spoel goed en laat uitlekken en afkoelen.
  • Ondertussen kan je de rode ui fijnhakken.
    Halveer de kerstomaten of snij in vieren.
    Snij de perziken in dunne plakjes.
    Snij de plakjes spek in kleinere stukjes
    Snij de kipfilets in dunne plakjes.
    Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
  • Doe de afgekoelde pasta in een mengkom. Voeg er de ui, kerstomaten, perziken en spek aan toe. Giet zo'n 2/3 van de dressing erover.
    Verdeel er dan de stukjes kip over en verbrokkel er ook de feta over.
    Je kan de pastasalade meteen serveren met de rest van de dressing er apart bij.
    Of dek de salade goed af en bewaar in de koelkast. Zo krijgt de salade nog meer smaak. De pasta zal tijdens het staan wel de dressing opnemen. Giet daarom vlak voor het serveren de rest van de dressing erover.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan ook ook blokjes gebruiken 
(**) heb je geen kippenkruiden, kijk dan even wat je in kruidenkastje hebt. Kruid zeker en vast met peper en zout. Verder kan je hier wat oregano en/of gerookt paprikapoeder aan toevoegen. Of misschien heb je Italiaanse kruiden, deze kan je hiervoor ook gebruiken. 
 
Trefwoord kip, kipfilet, lunch, pasta, pastasalade, perziken, snel klaar, spek, zomer

3 thoughts on “Pastasalade met kip, spek en perzik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.