Pastasalade met kip, spek en perzik, een frisse zomerse salade klaar in amper 30min dus ideaal om doordeweeks op tafel te zetten. Tijdens de zomer staat er minstens 1x per week een pastasla op ons weekmenu. Want smaakt altijd, want super simpel om te maken, lekker fris en de restjes zijn super lekker om de volgende dag mee te nemen als lunch. Groentjes, spek, kip, perzik, pasta en een frisse dressing meer heb je niet nodig om een op en top smaakvolle salade te maken. Niet te veel ingrediënten, niet te veel tijd, niet te veel werk … Love it!
Nog meer zomerse salades inspiratie nodig? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pastasalade met kip, spek en perzik?
- Spek : ik gebruikte gerookte plakjes spek. Dit kan ook met blokjes spek
- Kipfilets
- Kippenkruiden of heb je Italiaanse kruiden dan kan dit ook.
- Pasta : type fusili of penne
- Rode ui
- Kerstomaten
- Perzik of nectarine of abrikozen
- Feta
- Citroen
- Mosterd
- Honing
Hoe maak je deze Pastasalade met kip, spek en perzik?
Begin met het bakken van de spek in een pan tot deze lichtjes begint te kleuren. Haal dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Giet nog wat olijfolie in dezelfde pan. Kruid de kipfilets met kippenkruiden. Bak de kipfilets mooi gaar en goudbruin. Eenmaal gaar, haal uit de pan en laat afkoelen.
Ondertussen kan je de pasta ook gaar koken. Eenmaal gaar, giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
Vervolgens hak je de ui fijn. Halveer de kerstomaten. Snij de perzik in dunne plakjes. Snij de spekjes in kleinere stukjes en snij de kipfilets in plakjes. Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing en mosterd te mengen.
Doe dan de afgekoelde pasta in een mengkom samen met de ui, tomaten, perziken en spekjes. Meng goed. Giet er zo’n 2/3 van de dressing over en meng goed. Werk af met de stukjes kip en verbrokkel er wat feta over.
Je kan de salade nu meteen serveren met de rest van de dressing er apart bij. Of dek goed af en bewaar in de koelkast. Zo zal de salade nog meer smaak krijgen. Door te staan, zal de pasta de dressing opnemen. Giet daarom vlak voor het serveren de rest van de dressing erover. Serveer dan.
Pastasalade met kip, spek en perzik
Ingrediënten
- 12 sneetjes spek (dunne sneetjes – gerookt) (*)
- 2 grote kipfilets
- 2 tl kippenkruiden (**)
- 350 gr pasta (penne of fusilli)
- 1 rode ui
- 250 gr kerstomaten
- 2 perziken (of nectarine of abrikozen)
- Peper en zout
- 120 gr feta
Dressing
- 50 ml olijfolie
- 1 el mosterd
- 3 el citroensap
- 1,5 el honing
- Zout
Instructies
- Verhit een pan en bak hierin de plakjes spek mooi goudbruin. Haal dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapierMaak de pan niet proper.
- Voeg in de pan waarin je het spek hebt gebakken wat olijfolie. Kruid de kipfilets met de kippenkruiden. Bak de kip mooi goudbruin en gaar in de pan. Eenmaal gebakken, haal uit de pan en laat afkoelen.
- Ondertussen kan je de pasta gaar koken. Eenmaal gaar, giet af, spoel goed en laat uitlekken en afkoelen.
- Ondertussen kan je de rode ui fijnhakken. Halveer de kerstomaten of snij in vieren. Snij de perziken in dunne plakjes. Snij de plakjes spek in kleinere stukjesSnij de kipfilets in dunne plakjes. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Doe de afgekoelde pasta in een mengkom. Voeg er de ui, kerstomaten, perziken en spek aan toe. Giet zo'n 2/3 van de dressing erover. Verdeel er dan de stukjes kip over en verbrokkel er ook de feta over. Je kan de pastasalade meteen serveren met de rest van de dressing er apart bij.Of dek de salade goed af en bewaar in de koelkast. Zo krijgt de salade nog meer smaak. De pasta zal tijdens het staan wel de dressing opnemen. Giet daarom vlak voor het serveren de rest van de dressing erover. Smakelijk
Super lekker Elien
Fantastisch lekkere zomerse salade
Thanks
Super lekker en simpel