Roomkaas wafels, een lekker makkelijk receptje om je dag mee te starten of tussendoor eens snel te maken. Deze heerlijke luchtige wafels zijn super veelzijdig en smaken nu eens op ieder moment van de dag. Bak ze voor bij het ontbijt, voor bij de brunch, als tussendoortje of neem ze mee op een zomerse picknick. Een wafel recept zonder boter maar op basis van roomkaas daardoor zijn ze lekker luchtig en fris. Bovendien zijn ze super snel klaar, je hoeft eigenlijk gewoon maar alle ingrediënten te mengen en hup bakken maar.
Serveertip! Tijdens de zomermaanden zijn ze super lekker met wat aardbeien of bessen. Tijdens de herfst of winter kan je ze serveren met gebakken appeltjes of peren. Serveer er eventueel ook nog wat yoghurt bij om ze lekker vullend te maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere wafel receptjes? Check dan zeker deze recepten
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Roomkaas wafels?
- Roomkaas
- Eieren
- Suiker & Vanillesuiker
- Vanille extract
- Zeste van citroen
- Zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
Hoe maak je deze Roomkaas wafels?
Doe alvast de roomkaas in een mengkom. Deze mix je alvast even los tot een gladde massa. Vervolgens voeg je hier de eitjes, suiker, vanillesuiker, vanille extract en zeste van citroen aan toe. Mix dit opnieuw even zodat je een mooi glad beslag krijgt. Als laatste voeg je dan nog de zelfrijzende bloem en een snuifje bakpoeder toe. Dit mix je nog even goed door tot je een glad deeg krijgt.
Zet het deeg dan voor zo’n 10min (mag ook langer) in de koelkast om terug ietwat op te stijven.
Ondertussen kan je het wafelijzer verhitten. Schep vervolgens zo’n 2el (per wafeltje) van het deeg in het wafelijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin.
Je kan deze wafels zowel warm, lauw als koud serveren. Serveer ze met wat aardbeien of andere verse bessen en eventueel nog wat yoghurt.
Roomkaas wafels
Ingrediënten
- 225 gr Roomkaas
- 2 eieren
- 65 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 1 tl vanille extract
- 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 120 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- Aardbeien of bessen (om te serveren)
Instructies
- Doe de roomkaas in een mengkom. Mix deze alvast even los tot een gladde massa. Voeg er vervolgens de eitjes, suiker, vanillesuiker, vanille extract en zeste van citroen aan toe. Mix tot een gladde massa. Als laatste voeg je de zelfrijzende bloem en snuifje bakpoeder toe. Mix nog even kort tot een glad deeg. Zet het deeg zo'n 10min in de koelkast
- Verwarm je wafelijzer. Schep zo'n 2el (per wafeltje) van het deeg in het wafelijzer en bak ze mooi goudbruin.
- Je kan de wafeltjes zowel warm als koud serveren met aardbeien en/of bessen en wat honing of maple syrup. Smakelijk